...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Zanimljivosti

Sedam stvari koje možeš da radiš dok prokrastiniraš

12.11.2021.

Znaš li ko su neopevani heroji? Ljudi koji zaista ustanu ujutro i odu na trčanje. Oni koji se jave kad ste se dogovorili. A posebno oni koji imaju uredno pročitan inbox i odgovore na mejlove. Mi ostali, normalni, jednostavno ne možemo da pobedimo sebe.

.

Mi ćemo se prijaviti u sportski centar i otići na plivanje, tačno triput. Nedelju dana ćemo ručati salatu, dok ne napravimo grešku i popijemo jedno pivo, dva piva, šest piva, a onda smažemo giros. Brzo ćemo odustati i naći se u krevetu okruženi brdima neopranih šoljica za kafu i nagomilanim obavezama.

Svi mi možemo sebi da postavljamo ciljeve, da pravimo spiskove. Ali kako to zaista da izvedeš, a da te naizmenično ne ometaju Fejsbuk i Netfliks.

Pogodi koliko vremena nam je trebalo samo za ovaj uvod. U stvari, nemoj. Objektivan odgovor je "previše". Bilo je ratova koji su kraće trajali. Ali baš zato znamo da napravimo dobru listu predloga onih stvari koje možeš da uradiš dok prokrastiniraš:

1. Lakiranje noktiju i šminkanje "za po kući"

Posveti se sebi, jer stvarno – mnogo radiš. Biranje boje koja će se naći na noktima traje jedno pola sata, mackanje još toliko. Kada završiš, malo se sredi. Šminkanje traje još sat vremena, a da ne bi ispalo da se šminkaš samo za sebe, mora da se odradi i okači jedan selfi. Dug je i trnovit put do savršenog selfija, mora se fotografisati bar 50 puta, što iziskuje još pola sata. Biranje filtera, dodatnih 30.

2. Pranje prozora

Greota je šminke, ali sasvim je sigurno da su ti prozori prljavi. Sto nepročitanih mejlova i isto toliko propuštenih poziva kažu da je pravo vreme da se zasuku rukavi. Ako ih sada ne opereš – nećeš nikada.

3. Kuvanje

Možda odgovor na to kako da prokrastiniraš nije u frižideru, ali ne košta ništa da pogledaš sedam puta. Hrana. Je. Život. Nema više džank hrane, sada si u kuhinji, učiš da kuvaš i novi život može da počne za tri, dva, jedan…

spidermanarcadegames jpg

4. Igre

Samo još jedan nivo. Pređi ovaj nivo i počni da radiš, važno je da oboriš svoje rekorde. Ako imaš jasan cilj onda i nije trošenje vremena uludo.

5. Čišćenje frižidera

Koliko ovo odlažeš? Pogledaj pažljivo, neka voćka ti je zapala sigurno, a trebalo bi obrisati i polici i videti čemu je istekao rok trajanja.

6. Šta ti rade bivši

Baci pogled na one profile koje izbegavaš i vidi kako žive bivši na društvenim mrežama, gde idu i sa kim se viđaju. I generalno, kako ti stojiš.

netflix jpg

7. Netflix te čeka

Dosadilo ti je da slušaš u društvu kako pričaju o nečemo što se na tvom ekranu još nije pojavilo? Spisak serija koje su na čekanju je predug? Pa ša čekaš, Netflix je odlična prilika za prokrastinaciju: Squid game, The Chestnut man, You... Sasvim dovoljno da započneš sa prokrastinacijom.

Šta je na tvom spisku?

Ako imaš duži spisak od našeg, možda bi trebalo da pogledaš šta bi bilo rešenje u podcastu.

I. Miloradov

Možda te još zanima:

.

Zašto ti za posao (ne)treba diploma?

Koliko već slušaš o reviziji diploma u javnom sektoru, o akademskim kvalifikacijama političara, programera i Elona Maska. I baš svi…

.

Stvari nisu kakve deluju u reklamama: Slučaj Crnog petka

Verovati u istinski velike popuste na Crni petak u Srbiji, isto je kao verovati da Deda Mraz donosi poklone za…

.

Generacija odrasla na veronauci

Pre tačno 20 godina, fizika, matematika, hemija i drugi đački bauci, kao nove školske drugove dobili su veronauku i građansko…

.

Šta sve slučaj zakona o abortusu u Poljskoj može da nas nauči

Protesti u Varšavi i još osamdesetak mesta izbili su nakon što je tridesetogodišnja trudnica umrla u bolnici. U 22. sedmici…

.

Ta prljava reč: prokrastinacija

Prokrastinacija je ponašanje koje karakteriše odlaganje obaveza za kasnije. Počinje onom blagom, da kažemo uobičajenom, kada nalazimo razne izgovore da…

.

Porodično nasilje na selu: ćuti i trpi, šta će selo reći

Priča o ravnopravnosti žena traje jako dugo i to s velikim razlogom. Ta borba za jednakost, toleranciju i nenasilje je…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo