...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Lifestyle

Šest univerzalno zdravih navika za 2022. godinu

25.12.2021.

Kada dođete u određene, khm, godine, očekuje se da ste manje-više sredili život. Dakle, u dvadesetim i tridesetim se pretpostavlja da imate posao, verovatno i dužu vezu… I generalno, smisao ka kome vaš život ide. U realnosti, većina se i dalje se bori stvari drži pod kontrolom, muči se da nađe ravnotežu između posla i privatnog života, jer, realno, ko ima snage za oba i da u svemu tome stigne i da vodi računa i o sebi i svom zdravlju.

.

Niz lajfstajl portala kaže da će nam, ako tridesetim usvojimo neke jednostavne zdrave navike, biti lakše da ostanemo zdravi i negovani i u godinama koje dolaze.

Kako vi ne biste morali, mi smo sačinili listu najčešćih zdravih navika:

  1. Naučite da pravilno izbalansirate obroke

Nije stvar u tome koliko kilograma imate, već u tome da zdrava ishrana bude deo vaše svakodnevice. Važno je samo da razmišljate o proporcijama: ako tanjir "podelite" na četvrtine, na dve bi trebalo da budu voće i povrće, jedna četvrtina odlazi na proteine, a preostala četvrtina na zdrave ugljene hidrate.

A onda to recite onom parčetu pice u pet popodne, kada sledeći put budete padali s nogu.

zdravenavikehrana jpeg

  1. Počnite dan doručkom

Ako ne žurite previše, napravite sebi lep omlet sa povrćem, pojedite i malo voća i započnite dan puni energije. Ali čak i ako jako žurite, možete da napravite bolji izbor od kupovine bilo čega u pekari.

  1. Morate dovoljno da spavate

Dvadesete su period u kome bez problema možete da izlazite u grad, zaspite u pet ujutru, a onda u sedam ustanete za posao i lagano izdržite ceo radni dan. Tridesete su vreme kada uspešni ljudi, tvrde portali, menjaju tu naviku – ležu i ustaju rano.

  1. Morate da pijete dovoljno vode

Vući stalno sa sobom flašicu sa vodom i piti svako malo ume da bude naporno, ali kada shvatite da vam koža izgleda umorno, sivo, ispijeno, da je suva, a da se svuda gomila celulit – shvatićete i to da je hidratacija jako važna. Sve bjuti blogerke ističu ovo kao broj jedan stavku.

zdravenavikemeditacija jpeg

  1. Vežbajte, krećite se, šetajte

Ne pozivamo vas da podlegnete trendovima instagrama, postanete fitnes zavisnik ili osoba opterećena fizičkim izgledom. Samo vas podsećamo na to da, ukoliko previše sedite, premalo se krećete, neredovno trenirate, ozbiljno dovodite svoj organizam u veći rizik od oboljevanja i ozbiljno sebi skraćujete život.

  1. I šesti, potpuno nerealni: Smanjite stres

Rad na sebi, promena okruženja, humor kao lek, pisanje, meditacija, boravak u prirodi, biorezonanca, samo su neki od saveta kako smanjiti stres.

ŽALI SE UPRAVI VODOVODA NA (NE)ZDRAVE NAVIKE

NASILJE U DIGITALNOM PROSTORU: KAKO REAGOVATI I ZAUSTAVITI GA I KO JE ODGOVORAN?

Sve jasno? Da.

Održivo? Verovatno ne.

Prvi januar se dokotrlja i, kao sat, između jutarnje ruske salate i popodnevne sarme stižu i novogodišnje rezolucije. Remontujemo frižidere, obrišemo prašinu sa trake za trčanje i spremamo se da fengšuijemo naš put u organizovaniji život... Samo da bismo, uglavnom, napustili naše dobre namere do kraja februara. U stvari, istraživanja pokazuju da 80 odsto svih novogodišnjih odluka propadne.

Imamo bitku pred nama, ali šanse za uspeh se dramatično povećavaju kada shvatimo zašto odluke tako često ne uspevaju.

Prvi korak je nemati previše ciljeva.

Zatim, ciljevi ne smeju biti previše ambiciozni.

I poslednje, budite strpljivi. Makar tih 66 dana.

Ako sve to ne uspe, pa hej, uvek je tu 2023.

I. Miloradov

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Dva sata lošeg novogodišnjeg programa

Orden za najbolji novogodišnji program ove godine ide Divi, sa dva meseca identičnih filmova. Zaplet znaš - devojka sa dobrim…

.

Petarde: Praznični teror manjine

Svakog petka ili subote uveče, posebno ako živite u širem centru grada, možete očekivati vatromet. Venčanje, neka gradska svečanost, rođenje,…

.

Zašto je problem usvojiti zdravu naviku?

Prvi korak je priznati da imaš problem.  Onda počinje presija: izgledajte i hranite se zdravo, 12 navika uspešnih ljudi, kakva…

.

Zašto ti za posao (ne)treba diploma?

Koliko već slušaš o reviziji diploma u javnom sektoru, o akademskim kvalifikacijama političara, programera i Elona Maska. I baš svi…

.

Stvari nisu kakve deluju u reklamama: Slučaj Crnog petka

Verovati u istinski velike popuste na Crni petak u Srbiji, isto je kao verovati da Deda Mraz donosi poklone za…

.

Dva sata lošeg novogodišnjeg programa

Orden za najbolji novogodišnji program ove godine ide Divi, sa dva meseca identičnih filmova. Zaplet znaš - devojka sa dobrim…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo