...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Društvo

Dva sata lošeg novogodišnjeg programa

03.01.2022.

Orden za najbolji novogodišnji program ove godine ide Divi, sa dva meseca identičnih filmova. Zaplet znaš - devojka sa dobrim poslom i karijerom, u baš dobrim cipelama, ide kući za praznike da odbrani nešto ili prođe neki izazov, u kom završi sa istim tipom i u matching gadnim džemperima. Manje-više, to je to. Ako je nečemu trebalo da nas nauči 2021. a i neke prethodne godine, to je da televizijski program nije baš najneophodnija stvar na svetu. U dva koraka, da ne kažem klika, možeš samostalno da uređuješ svoj program. Čovek bi pomislio da će to naterati medije da se potrude. Ali, neće.

.

"Ne mogu oni napraviti tako loš novogodišnji program, koliko ja mogu da ga ne gledam", kaže dvadesetpetogodišnja Svetlana na Twitteru. Time je nekako sumirala sve što su društvene mreže imale da kažu o tom fenomenu.

DON'T LOOK UP: KAD MOĆ GLUPOSTI MANJINE UĆUTKA VEĆINU

ZAŠTO JE PROBLEM USVOJITI ZDRAVU NAVIKU?

Da odmah razjasnimo, pod novogodišnjim programom razmotrili smo sve, od 31. decembra do 3. januara i pogledali da vi ne biste morali.

"Novogodišnji program na televiziji inače ne pratim još od devedesetih godina", kaže naš kolega i Oradio filmski recezent Petar Klaić i dodaje da i bez obzira na to, striming servisi ne mogu da zamene klasičan TV novogodišnji program.

"Novogodišnji program i treba da ostane tu gde jeste. A striming servisi se trude da uvedu što više filmova, sada. Ili makar neke nove. SBB je kod nas uveo nekoliko stotina novih filmova u svega nekoliko dana, Netflix je izbacio nekoliko božićnih filmova i slično se nalazi na više kanala. Ali manje-više je to sve B produkcija. Onih kultnih božićnih filma je svega nekoliko", objašnjava Petar.

ngtvprogram jpeg

Praznici su lukrativna industrija tako da, kultnih ili ne, božićnih filmova ne nedostaje i to je sasvim u redu, objašnjavaju psiholozi.  

"Možda nam je draga ta nimalo ironična, čista ljubav koju Holivud gaji prema Božiću, jer nam je fali u svakodnevnom životu. S druge strane, romantične komedije koje se završavaju poljupcem uz svetlost lampica sa jelke deluju previše zašećereno, zbog čega postaju laka meta za sprdnju. Ipak, na kraju se svako od nas nađe u situaciji da u prazničnom šaltanju kanala ostane na jednom takvom filmu. Ili dva. I to je odličan način da se opustite tokom praznika, ukoliko to na vas ne stvara dodatno opterećenje", priča psihoterapeutkinja Verica Kozarev Klarić.

DECA DANAS PLAČU ZBOG POKLONA, JA SAM PLAKAO JER ME NISU PUŠTALI NA PROTESTE

HARRY POTTER SPECIJAL: UDAR NOSTALGIJE

A kada su se slegle konfete, od ruske salate ostala samo činija i ona poslednja osoba u zemlji pogledala "Tomu", od televizijskih prazničnih programa nije nam ostalo gotovo ništa. Osim eventualnog transfera blama i blagog osećaja sentimentalnosti, koji nam je doneo HBO sa godišnjicom snimanja Hari Potera.

 

Sve u svemu, tanko.

Ako i ti imaš pritužbe na loš novogodišnji program, celu emisiju poslušaj ovde:


I. Miloradov

Fotografije: pexels.com

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Petarde: Praznični teror manjine

Svakog petka ili subote uveče, posebno ako živite u širem centru grada, možete očekivati vatromet. Venčanje, neka gradska svečanost, rođenje,…

.

Šest univerzalno zdravih navika za 2022. godinu

Kada dođete u određene, khm, godine, očekuje se da ste manje-više sredili život. Dakle, u dvadesetim i tridesetim se pretpostavlja…

.

Zašto je problem usvojiti zdravu naviku?

Prvi korak je priznati da imaš problem.  Onda počinje presija: izgledajte i hranite se zdravo, 12 navika uspešnih ljudi, kakva…

.

Zašto ti za posao (ne)treba diploma?

Koliko već slušaš o reviziji diploma u javnom sektoru, o akademskim kvalifikacijama političara, programera i Elona Maska. I baš svi…

.

Stvari nisu kakve deluju u reklamama: Slučaj Crnog petka

Verovati u istinski velike popuste na Crni petak u Srbiji, isto je kao verovati da Deda Mraz donosi poklone za…

.

Besplatan seminar o podkastima

Omladinske novine organizuju besplatan seminar o podkastima i pozivaju studente, srednjoškolce i mlade novinare da se prijave. 

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo