...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

VISA omogućava plaćanje kripto valutama

30.03.2021.

Kompanija VISA saopštila je da će dozvoliti upotrebu kripto valuta za poravnanje transakcija u svojoj platnoj mreži. To znači, da ukoliko kupimo nešto korišćenjem VISA platne kartice, možemo konvertovati svoje kripto valute u američki dolar i na taj način izvršiti plaćanje roba ili usluga.

.

Mehanizam je potpuno isti kao i prilikom plaćanja sa konvencionalnih bankarskih računa. Jedina je razlika u tome što je pre toga izvršena konverzija iz kripto valute u američki dolar, a zatim je dolarski iznos prenet na raspoloživo stanje VISA kartice. U obzir se uzima trenutna vrednost kursa kripto valute, koja često varira.

Visa je pokrenula pilot program i kripto platformu Cripto.com, pri čemu planira da ponudi opciju većem broju partnera kasnije u toku ove godine. Iako potez kompanije VISA deluje smelo i inovativno, podsetimo se da odluka dolazi u periodu kada su velike finansijske kompanije, uključujući BNY Mellon, Black Rock Inc. i Master card Inc, prihvatile neke digitalne kovanice, što je izazvalo predviđanja da će kripto valute postati redovni deo investicionih portfelja. VISA je uočila sve veću potražnju potrošača širom sveta za mogućnošću pristupa, držanja i upotrebe digitalnih valuta, i rešila je da to iskoristi.

Pored navedenog, najnoviji korak kompanije VISA koji će koristiti Ethereum blokčejn, uklanja potrebu za pretvaranjem digitalnog koina u tradicionalni novac kako bi se transakcija obavila. Na ovaj način se praktično izbegava bilo kakav dodir sa fiat valutama i otvara se uvod u potuno novi svet digitalnih valuta u kome će klasične valute postati nepotrebne.

Iako se rasprave i dalje vode o tome da li se radi o izgradnji novog finansijskog tržišta, jedno je sigurno, a to je da su kripto valute sve više prihvaćene i da doživljavaju svoj uspon. Pri tome se ne misli samo na rast cene kripto valuta već i na obim njihovog korišćenja. 

Izvor:www.telegraf.rs

Možda te još zanima:

.

Gde si, tebra, Srbine

Otkrivena nova vrsta ptice u Srbiji: dugorepi svračak koji zime provodi u Africi.  Snimljen je na području opština Bujanovac i…

.

U omladinskim centrima se stiče neformalno obrazovanje

Omladinski centri su prostori namenjeni mladima, gde oni stiču zanja, veštine i iskustva, što doprinosi njihovom ličnom, profesionalnom i društvenom…

.

Aplikacija koja pomaže da ne bacamo hranu

Prema podacima Svetskog fonda za prirodu, u Srbiji se godišnje baci oko 250 hiljada tona hrane. Zbog ovakve situacije, grupa…

.

Klikom do zdravlja

Praznici su prošli, ali višak kilograma posle silne hrane ostaje. Ako želiš da ih se otarasiš, predstavljamo ti odličan sajt.

.

TEDxNoviSad: Od tamne materije do laserske harfe

Peta TEDxNoviSad konferencija nazvana "Razotkrivanje" ponudila je učesnicima teme iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka, psihologije i umetnosti. U StartIt…

.

Kriptovalute šansa za zaradu uz mnogo opreza

Od kada se pojavio na virtuelnom tržištu, Bitkoin je prošao trnovit put od vica do ozbiljne prilike za bogaćenje, ali…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo