.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Muzika / Festivali

Pannonian Challenge slavi 20. rođendan

16.05.2019.

Ozbiljno festivalsko leto je pred nama, što dokazuje i jedan od najvoljenijih regionalnih festivala, kome su ekstremni sportovi, urbana kultura i raznovrsni muzički program postali zaštitni znak. "Pannonian Challenge" je najpoznatiji osječki festival koji ove godine slavi dvadesetu godišnjicu i to od 5. do 9. juna. Najavljeno je najveće i najzabavnije izdanje, na kome će najbolji svetski ekstremni sportisti zahtevnim trikovima prkositi gravitaciji, dok će program svake večeri kulminirati u popularnoj Tvrđi.

.

Jubilarno izdanje vodećeg regionalnog festivala ekstremnog sporta će i ove godine biti posvećeno vratolomijama najboljih svetskih BMX, skejt i inlajn vozača, a tu je odličan i nadasve bogat muzički program.

Sportski program se može pohvaliti novom disciplinom, vožnjom trotineta, dok će jedan od najboljih skejt parkova u Europi, uz zabavan popratni sadržaj u vidu urbane kulture i hip-hopa, biti i mesto mnogih drugih iznenađenja, naročito u kontekstu BMX-a.

Naime, Pannonian Challenge je uvršten u UCI (Union Cycliste Internationale) raspored, čime je svrstan među međunarodna takmičenja C1 kategorije, pa će učesnici BMX freestyle discipline moći da prikupe bodove za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Pogledajte emisiju koja govori o novostima, ali i prošlosti Pannonan Challenge-a

Jubilarno izdanje Pannonian Challengea može da se pohvali i raznovrsnim muzičkim miljeom koji će tokom tri dana festivala biti zadužen za dobro raspoloženje nakon sportskog programa. Tako će na proslavi biti Hladno pivo, Let 3, Atheist rap, Bad Copy, Krankšvester, nešto drugačiji zvuk koji donose Silente, MaIka i nove nade muzičke scene The Nilz, Harvo Jaya i Of Apesa. Ulogu domaćina ili starosedelaca predvode DJ-evi Omke i Umbo, a tu su i Debeli precjednik i Gužva u 16-ercu, najpoznatiji lokalni pankeri, koji su nastupali i na samim počecima Pannonian Challengea.

Osijek s pravom očekuje najveći Pannonian Challenge do sada, jer će ga okupirati više od dvadeset hiljada posetilaca, kojima će 300 najboljih ekstremnih sportista oduzimati dah leteći vazduhom, boreći se pritom za nagradni fond od čak 13 hiljada evra. Smeštajni kapaciteti u Osijeku se već pune, a za posetioce željne potpune ekstremne avanture spreman je i Pannonian kamp smešten na levoj obali Drave, uz opremljen skejt park. Cena karte je 30 kuna ili prema trenutnom kursu 480 dinara.

J.M.

.
Novo, 17. izdanje festivala Summer3p biće održano od 26. do 28. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera. Ove godine nastupiće James Lavell,…
.
Psiholozi kažu da postprazanična i postfestivalska depresija ne postoje. Subjektivni osećaj posetilaca festivala potpuno je drugačiji.…
.
Veliko nevreme zahvatilo je Petrovaradinsku tvrđavu pred samo otvaranje kapija poslednjeg dana festivala, međutim, satnica je pomerena,…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?