...
TRENUTNO13:10 - 13:20Vredi pročitati

Lifestyle / Sport

Skejteri vladali Osijekom

22.08.2015.

Šesnaesti Pannonian Challenge, takmičenje u ekstremnim sportovima u Osijekuje u punom jeku. Ekstremni sportisti su stigli iz svih krajeva sveta, a petak je bio u znaku skejtera.

.

Foto: Siniša Kežić

Takmičenja su počela oko 15h kada su u skejt park svoje daske isterali amateri. Publika je uživala u njihovim akrobacijama, a dok su sudije sabirale bodove masa se sa tribina rasula po okolini skejt parka. A tu je stvarno bilo različitih sadržaja.

Mnogi su se povukli u veliki šator pored arene. Neki da se odmore, neki da se okrepe, a većine da posmatra klince na podijumu za brejk dens.

hiphop jpg

Tu se vrlo brzo stvorila gužva, pa smo se izvukli dalje. I dok smo šetali čuli smo povike "Sklanjaj se sa staze"! Kakve staze, pa nismo u skejt parku, na livadi smo, ovde niko ne vozi. A u stvari - vozi. I to ni manje ni više nego baštenska kolica. A u kolicima još jedna osoba sa podužom motkom. To je Pannonian alka, festivalska verzija Sinjske alke – takmičenje za posetioce festivala. Mogao je da proba ko god je hteo, a na kraju večeri organizovani su i dueli.

 

kolica jpg

Ako vam ciljanje drškom od metle ne ide baš najbolje, možete i da se vinete u vazduh, ... pa onda u ponor, ... i na kraju završite na velikom vazdušnom dušeku. To je Big Airbag. Zanimljiva zanimacija za najhrabrije.

 

bigair jpg

Ipak, publika je tu zbog sporta, pa je sav prateći program stao kada su se finalisti vratili u skejt park. Između prve i druge vožnje bili smo svedoci nesvakidašnjeg događaja. Festival su posetili mladenci koji su hteli da snime svoje mladenačke fotke baš u toku finalnog takmičenja. Prodefilovali su sređeni na BMX biciklovima. A mladoženja se u park vraća i danas, ali će ga ovog puta ocenjivati sudije.

 

mladenci jpg

U žestokoj konkurenciji pobedio je Subotičanin Danilo Pisanjuk. Drugo mesto osvojio je Madars Apse iz Litvanije, dok je treći bio Riso Turi iz Slovačke.

 

postolje jpg


Danilu je ovo četvrti put da nastupa pred Osiječkom publikom, a za O radio je rekao da mu je posebno drago, ali i neverovatno što je uspeo da bude bolji od pro rajdera. Nada se da će u budućnosti snimati klipove o skejtbordingu i učestvovati na međunarodnim takmičenjima. A već sledećeg vikenda ga očekuje Winner of Belgrade, takmičenje ekstremnih sportista u Beogradu.

Nakon dodele nagrada publika se premestila na music stage gde su nastupali DJ Ascaloon, Kiril Djaikovski i Eddy Ramich.

U koliko kiša ne poremeti planove organizatora, subotu popodne će obeležiti vladavina BMX vozača.

Alma Kovčić

Možda te još zanima:

.

Električni automobili postaju ogroman problem

Električni automobili postaju ogroman problem u zemlji koja je bila među prvima na evropskom tlu kada su električna vozila u…

.

U potrazi za smehom

U 13 godina stand up karijere Jelena Radanović se naslušala našeg smeha. 

.

Uvodi se obavezeno označavanje AI generisanog sadržaja

U Americi je predstavljen zakon za označavanje dubinski falsifikovanih sadržaja (deepfake content). Ima za cilj da se suprotstavi takvom sadržaju…

.

Stiže nova verzija Office paketa

Novi Office neće imati ugrađene funkcije veštačke inteligencije (AI), dok će Excel dobiti desetine poboljšanja. Među njima su kao dinamički…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo