...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Lovefest: Žurka bez prestanka!

05.08.2016.

Počeo je Lovefest i to odmah uz ozbiljan rejv i žurku! Već tokom šetnje do festivala mogla se osetiti pozitivna energija koja je dominirala brdovitim parkom u Vrnjačkoj Banji, gde je žurka trajala od prve svirke do poslednjeg DJ nastupa.

.

Zvuci tri bine, koje su postavljene blizu jedna drugoj, ipak se nisu mešali, iako biste to pomislili čim biste ih videli. Mada, kada ugledate Fire binu, sve drugo zaboravite, jer je to jedna od najlepših bina ikada! Oko DJ pulta postavljeni su beli kvadrati kako bi osvetljenje i VJ mogli da dođu do izražaja, pa su light efekti bili neverovatni, a konstrukcija je široka oko 30 metara.

fire stage lovest bina

Program prvo počinje na Live bini, na kojoj su sinoć nastupili Samostalni Referenti, Zoster, Partibrejkers, Rambo Amadeus i Ritam Nereda. Zoster su usvirani kao jedan, a pesme sa društvenim temama upakovane su u najrazličitije žanrove – funk, reggae, ska, rock… To što živimo u "banana state" ne znači da nam je zabranjeno o tome i da govorimo, što je i Rambo Amadeus sinoć pokazao. Njegovi fanovi okupirali su Live binu, pa su 20 minuta pre koncerta uzvikivali "Rambo care kupi nam cigare" i naslove njegovih pesama, ne bi li ranije izašao, ali satnica je bila strogo poštovana.

Ritam Nereda su zatvorili binu prve večeri, uz skakanje, đuskanje, aplauze i svakako vrlo energičan i emotivan koncert. S obzirom na to da publika stoji tik uz binu, vrlo je lako komunicirati sa bendom, a Ritam Nereda dobro prepoznaju kako da podignu masu!

ritam nereda lovefest

Iako na Fire bini žurka traje do 7 ujutru, publika je već ispunila prostor oko 23 sata, na nastupu Vlade Janjića koji je devedesetih stvarao domaću elektro scenu, a i danas utiče na nju. Daniel Stefanik je imao vrlo đuskajući set, bez mnogo minimalizma, a vatra koja izleće sa vrha scenografije definitivno je zagrejala masu za nastup Markusa Fixa. On je počeo kao klinac u Frankfurtu, gde je Sven Vath imao klub Omen koji je oblikovao tehno scenu tog regiona. I nakon nekoliko godina, njih dvojica su počeli zajedno i da nastupaju, pa su zajedno došli i na Lovefest. A Sven Vath je pokidao nastup! Publika je do 2.30h, kada je počeo njegov set, već bila odlično raspoložena, razmrdana i željna dalje žurke. Prostor namenjen za Fire binu nije bio dovoljan za sve ljubitelje "oca" andergraund elektronske muzičke scene u Nemačkoj, pa su mnogi bili skroz gore, gde je "raskrsnica" puteva ka drugim binama.

fire stage lovefest

U toku dana na H2O bini pored bazena možete da pratiti beat-ove uz skakanje, pokušavanje đuskanja u vodi i brčkanje! Tu žurka počinje u 14 sati, a danas će nastupiti Dejan Milićević, Marko Nastić i Marko Milosavljević, "founding fathers" domaće tehno scene.

Večeras će na Live bini nastupiti Degenza, Iskaz, Stereo Banana, Edo Maajka, Marčelo i Mimi Mercedes, tako da nas očekuje energično hip hop veče.

Fire binu danas drže Kid Kimi, Monosaccharide, Jan Kinčl a.k.a Zero, Paranoid London, Ellen Allien, Ben Klock i Zenker Brothers - odličan tehno, berlinska scena, ludilo!

Energy stage je za sve one koji vole underground muziku, vinil, jedinstveni zvuk, a uz čuvena internacionalna imena, SMF Energy Stage promoviše mlade i talentovane srpske di-džejeve koji sa sobom uvek nose novu energiju klabinga. Večeras će tu nastupiti Kapetan Acid, SMT#NG, Manjane & Phillie P, Horse Meat Disco, Tornado Wallace, Phil Weeks i Be Good & Gilerz.

live stage lovefest publika

Dođite na Festival ljubavi, jer se ljubav prema muzici oseća u vazduhu! Ulaznice možete da kupite na ulazu, a koštaju 2.000 dinara za jedno veče.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Šta se desilo sa Live binom na Lovefestu?

Ove godine Lovefest je imao veliku promenu u svojoj organizaciji jer je ukinuta jedina bina koja je se razlikovala od…

.

Love fest u svom najboljem izdanju

Vrnjačka banja prethodnih je dana epicentar ljubitelja elektronskog zvuka. Love fest je svojim konceptom postao prvi festival elektronske muzike u…

.

Lovefest je mesto za sve

Drugo veče Lovefesta prošlo je uz zvezde elektronske muzike među kojima su Sven Vath, Luke Hess, Kenny Larkin i Marsel…

.

Oradio i festivali - to su srca dva!

Nakon što ste prethodnih dana čitali naše liste najboljih regionalnih singlova, najboljih filmova i najvećih promena na društvenim mrežama, na…

.

E-play: Novi materijal je opet potpuno drugačiji

E-play je na Lovefestu razvalio! Počeli su u mraku, polako, taman da zaintrigiraju publiku, koja je nestrpljivo iščekivala ludilo. I…

.

Lovefest: 72 sata sreće, veselja, ljubavi i ekstaze!

Park u Vrnjačkoj banji tutnjao je do 7 sati, a onda je žurka premeštena na bazen! Tri dana neprestanog rejva,…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo