...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Lovefest je mesto za sve

04.08.2018.

Drugo veče Lovefesta prošlo je uz zvezde elektronske muzike među kojima su Sven Vath, Luke Hess, Kenny Larkin i Marsel Dethmann. Ekipa Oradija bila je oči i uši za sve vas koji niste mogli da dođete, a možda se predomislite pa ga posetite, jer festival traje još dva dana.

.

Festival ljubavi koji je dvanaesti put organizovan u Vrnjačkoj banji, svojim programom privlači ne samo domaću publiku već i stranu. Jedna od organizatorki Katarina Vlasak objasnila je da iako je ovo manji festival elektronske muzike, on ispunjava uslove na svetskom nivou.

"Naš line up je u rangu sa svetskim festivalima. Naša klabing scena je u rangu sa svetskom, manja je ali što se tiče imena i organizacije mi smo u rangu sa stranicama. Pričala sa nekim artistima i naš line up je podjednako dobar i za našu i za stranu publiku", rekla je Katarina Vlasak.

lf2 jpg

Prve večeri publika je najviše uživala uz Stephan Bodzin-a a drugo veče se uz zagrevanje uz Andrua Galluze-ja pripremila za Svena Vath-a.

Ono što od ove godine Lovefest razlikuje od ostalih festivala je to što je ukidanjem Live bine postao jedini festival isključivo elektronske muzike. Drugog dana, iako se publika borila sa blatom zbog lošeg vremena prethodnih dana, to ih nije sprečilo da do jutra ostanu na Fire, Energy i Blow binama. Zbog ovakvih uslova, organizatorka Katarina Vlasak kaže da je publika, po njenom mišljenju, na vreme obaveštena o svim mogućim problemima na festivalu.

"Mi smo na društvenim mrežama obavestili ljude za dve stvari: Oni koji dolaze preko Beograda, zbog radova na putu, savet je da se iskluče i idu preko Kragujevca, a drugi je da ponesu čizme. Blato nije po celom festivalskom delu ali ga ima. Mi smo se stvarno trudili da obavestimo ljude o realnoj situaciji", rekla je Katarina Vlasak.

Pored blata i kretanja po festivalu, još jedan problem koji se javio je pojava lažnih karata. Zbog toga, popričali smo sa organizatorkom o tome kako posetioci mogu da reše ili da zaobiđu ovaj problem.

"Uveli smo Festival ID preko kojeg ljudi mogu da se čekiraju onlajn i provere verodostojnost svoje karte. Kada kupe kartu, barkod ukucaju na našem sajtu i dobiju potvrdu da je sve u redu, vrlo jednostavna procedura", rekla nam je Katarina Visak.

lf4 jpg

Pored muzičkih bina koje pružaju raznovrstan program, postoji i neformalni deo festivala. Nekoliko čil zona kao i razne zanimacije poput šminkanja, 3D igranja igrica kao i ekipa "Društvo ko vozi kući?" koja je, kroz razne animacije ukazivala na opasnost vožnje u alkoholisanom stanju.

Ono što Lovefest pruža pored noćnog programa je i dnevni program na H20 bini koja se nalazi na bazenu i traje od podneva do šest popodne na kojem takođe postoje različite zanimacije.

Večeras, treći dan Lovefesta, od svetskih imena nastupiće Pan Pot, Jamie Jones, Cezar a od regionalnih izvodača Lea Dobričić, Dejan Milićević i Andrej Micajkov. Lovefest za svakoga nudi ponešto te ćete sigurno od preko 100 imena na nekoliko bina naći idealno mesto za sebe.

U nastavku pogledajte video sa druge festivalske večeri.

M.M/S.P

Možda te još zanima:

.

Beldocs donosi bisere dokumentarnog filma

Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldocs" ove godine donosi publici 103 filma na jedanaest lokacija u Beogradu. Publika će imati priliku…

.

Letnja škola Festivala pomirenja

Letnja škola u okviru Festivala pomirenja “Dare to reconcile: Building peace on the ruins of history” biće održana od 20.…

.

Iva Lorens: "Dom" je ključna stvar, tu je najudobnije i najslobodnije!

Pred nama je još jedno takmičenje "Pesma za Evroviziju", na kome se bira predstavnik Srbije na najvećem evropskom muzičkom takmičenju…

.

Počinje festival "Slika u pokretu"

Osmi festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” počinje u petak 15. decembra u 19 časova filmom "Čuvari formule" u Kulturnom…

.

Celuloidni plafon: Nejednake šanse za muškarce i žene u filmskoj industriji

Žene zaposlene u filmskoj industriji izložene su različitim oblicima rodne diskriminacije i nasilja, bez obzira na to da li se…

.

OnePlus najavljuje AI muzički festival u Indiji

Kompanija OnePlus najavila je da će proslavu svog desetog rođendana obeležiti multi-žanrovskim muzičkim festivalom OnePlus AI Music Festival, koji će tokom decembra…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo