...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Lovefest je mesto za sve

04.08.2018.

Drugo veče Lovefesta prošlo je uz zvezde elektronske muzike među kojima su Sven Vath, Luke Hess, Kenny Larkin i Marsel Dethmann. Ekipa Oradija bila je oči i uši za sve vas koji niste mogli da dođete, a možda se predomislite pa ga posetite, jer festival traje još dva dana.

.

Festival ljubavi koji je dvanaesti put organizovan u Vrnjačkoj banji, svojim programom privlači ne samo domaću publiku već i stranu. Jedna od organizatorki Katarina Vlasak objasnila je da iako je ovo manji festival elektronske muzike, on ispunjava uslove na svetskom nivou.

"Naš line up je u rangu sa svetskim festivalima. Naša klabing scena je u rangu sa svetskom, manja je ali što se tiče imena i organizacije mi smo u rangu sa stranicama. Pričala sa nekim artistima i naš line up je podjednako dobar i za našu i za stranu publiku", rekla je Katarina Vlasak.

lf2 jpg

Prve večeri publika je najviše uživala uz Stephan Bodzin-a a drugo veče se uz zagrevanje uz Andrua Galluze-ja pripremila za Svena Vath-a.

Ono što od ove godine Lovefest razlikuje od ostalih festivala je to što je ukidanjem Live bine postao jedini festival isključivo elektronske muzike. Drugog dana, iako se publika borila sa blatom zbog lošeg vremena prethodnih dana, to ih nije sprečilo da do jutra ostanu na Fire, Energy i Blow binama. Zbog ovakvih uslova, organizatorka Katarina Vlasak kaže da je publika, po njenom mišljenju, na vreme obaveštena o svim mogućim problemima na festivalu.

"Mi smo na društvenim mrežama obavestili ljude za dve stvari: Oni koji dolaze preko Beograda, zbog radova na putu, savet je da se iskluče i idu preko Kragujevca, a drugi je da ponesu čizme. Blato nije po celom festivalskom delu ali ga ima. Mi smo se stvarno trudili da obavestimo ljude o realnoj situaciji", rekla je Katarina Vlasak.

Pored blata i kretanja po festivalu, još jedan problem koji se javio je pojava lažnih karata. Zbog toga, popričali smo sa organizatorkom o tome kako posetioci mogu da reše ili da zaobiđu ovaj problem.

"Uveli smo Festival ID preko kojeg ljudi mogu da se čekiraju onlajn i provere verodostojnost svoje karte. Kada kupe kartu, barkod ukucaju na našem sajtu i dobiju potvrdu da je sve u redu, vrlo jednostavna procedura", rekla nam je Katarina Visak.

lf4 jpg

Pored muzičkih bina koje pružaju raznovrstan program, postoji i neformalni deo festivala. Nekoliko čil zona kao i razne zanimacije poput šminkanja, 3D igranja igrica kao i ekipa "Društvo ko vozi kući?" koja je, kroz razne animacije ukazivala na opasnost vožnje u alkoholisanom stanju.

Ono što Lovefest pruža pored noćnog programa je i dnevni program na H20 bini koja se nalazi na bazenu i traje od podneva do šest popodne na kojem takođe postoje različite zanimacije.

Večeras, treći dan Lovefesta, od svetskih imena nastupiće Pan Pot, Jamie Jones, Cezar a od regionalnih izvodača Lea Dobričić, Dejan Milićević i Andrej Micajkov. Lovefest za svakoga nudi ponešto te ćete sigurno od preko 100 imena na nekoliko bina naći idealno mesto za sebe.

U nastavku pogledajte video sa druge festivalske večeri.

M.M/S.P

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

Nedelja medija, filmske projekcije, nekoliko festivala i veliki koncert njujorških veterana Agnostic Front obeležiće ovu nedelju u Novom Sadu...

.

Jedanaesti festival "Mirdita, dobar dan" u Beogradu od 27. do 29. juna

Prema navodima organizatora, ovogodišnji festival "Mirdita, dobar dan" u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava (Srbija), Građanskih inicijativa (Srbija) i…

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. juna

Nekoliko dobrih koncerata očekuje nas sledeće nedelje u Novom Sadu, ali i novo izdanje "Iluzija slobode" u Bečeju i šesti…

.

Na koji ćeš festival ovog leta?

Počinje još jedna letnja muzička festivalska sezona u Srbiji, sa raznovrsnom ponudom. Ima festivala koji traju decenijama i novih koje…

.

Mikser festival: energija mladih za bolje sutra

Nakon pet godina van gradskog jezgra Beograda, 13. izdanje Mikser festivala vratilo se u centar grada, donoseći novu, preko potrebnu…

.

Novosadske pozorišne igre vraćaju mlade u pozorište

Treće Novosadske pozorišne igre, internacionalni festival pozorišta za decu i mlade, održavaju se u novosadskom Pozorištu mladih od 8. do…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo