.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Muzika / Festivali

Šta se desilo sa Live binom na Lovefestu?

06.08.2018.

Ove godine Lovefest je imao veliku promenu u svojoj organizaciji jer je ukinuta jedina bina koja je se razlikovala od ostatka festivala. Live bina je svake godine dovodila regionalne izvođače iz sveta roka i hip hopa.

.

Iako je Lovefest poznat po elektro muzici, prethodnih godina publika je mogla da uživa i na Live stage-u na kojem su nastupali izvođači poput Goblina, Del Arno Benda, Obojenog programa. Od ove godine on je ukinut, a zašto je to tako, objasnila nam je PR festivala Milica Pešterac.

"Ove godine smo odlučili da se profilišemo u pravcu elektronske muzike i da zaista postanemo pravi elektronski festival, i svake godine imali smo većinu bina koje su tematski bile u elektronskoj muzici. Sa jedne strane je to razlog, sa druge je razlog da smo ugostili veliki broj regionalnih izvođača na Live-u i nekako su ovih godina počeli i da se ponavljaju tako da smo odlučili da to bude elektronski festival i da Lovefest nastavi priču koju je započeo i nadamo se da nismo mnogo rastužili publiku", rekla je Milica Pešterac.

Ukidanjem jedine bine koja se žanrovski razlikovala od ostatka festivala deo publike ove godine nije posetilo Lovefest. Koliko je to uticalo na masovnost publike ove godine, objasnila nam je Milica Pešterac.

lf2 jpg

"Kvantitativno zaista smo ostali na istom broju, čak se iz godine i godinu broj ljudi se povećava i ove godine očekujemo da ćemo nakon festivala, kao i svake godine, imati veći broj posetilaca nego prethodne", rekla je Milica Pešterac.

Kako je od ove godine postao isključivo elektronski festival, jedna od organizatorki ovog festivala Katarina Vlasak, objasnila je šta je to što privači publiku da dođu.

"Naš line up je u rangu sa svetskim festivalima. Naša klabing scena je u rangu sa svetskom, manja je ali što se tiče imena i organizacije mi smo u rangu sa stranicama. Pričala sa nekim artistima i naš line up je podjednako dobar i za našu i za stranu publiku", rekla je Katarina Vlasak.

Sve u svemu, ukidanjem ove bine, po mišljenju organizatora ali i publike, Lovefest nije oštećen jer ceo line up potređen upravo publici koja je većinski dolazila sve ove godine isključivo zbog elektro muzike. 

S.P.

.
Festival ekološkog pozorišta biće održan od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci. Za ova četiri dana svi posetioci moći će…
.
Ajron Rigan (Iron Reagan) je sada već kultni, krosover bend iz Virdžinije. Nastali su više kao projekat/super grupa 2012. kada…
.
Treće izdanje festivala Green Air biće održano 30. i 31. avgusta na Novosadskom sajmu, najavili su organizatori.
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?