...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Lost Frequencies: Vrtoglavi uspeh menja život (VIDEO)

15.07.2016.

Mlada velika zvezda, Felix De Laet poznatiji pod imenom Lost Frequencies jedna je od najvećih zvezda koje su ove godine nastupile na Sea Dance festivalu u Budvi. Čuven je po singlu "Are You With Me" iz 2014. i "Reality" iz 2015. godine. Mladi Belgijanac je zahvaljujući ovim dvema pesmama postao planetarno poznat, a uspeh je krenuo potpuno vrtoglavo.

Za mesec septembar Felix planira i svoj prvi kopletan studijski album, koji je u junu najavio još jednim singlom "Beautiful Life" na kom mu se pridružio i Sandro Cavazza. Ta će pesma biti noseći zvuk za ono što će nam Felix ponuditi u septembru.

Na Sea Dance festivalu kratko smo razgovarali sa ovim DJ-em i producentom i pitali ga kako izgleda život nakon što se probio među trenutno najtraženije actove na festivalima i koncertima.

.

Koliko ti se promenio život od kada si postao planetarno poznat i od kada je oko tebe stalno ludnica?

Da, promenilo se mnogo. Bio sam samo student na jednom Univerzitetu i onda je "Are You With Me" postala veoma popularna širom Evrope. U to vreme sam još uvek studirao, jer je svet muzičke industrije ponekad stvarno zastrašujuć, pa nisam znao kako će se sve završiti. Rekao sam sebi da ću rizikovati i uradio još jednu pesmu "Reality". I ona je prošla dobro, a trenutno se moj novi singl "Beautiful Life" odlično drži među publikom, tako da sam zaista srećan sa svim što se desilo u mom životu, i da, mnogo toga se promenilo.

Pomenuo si da je svet muzičke industrije zastrašujuć. Na šta si tačno mislio?

Da, zastrašujuć je, jer sve može da krene dobro jedne nedelje i onda nestaneš u jednom danu. Na primer, možda u nekom intervjuu kažeš nešto što zazvuči glupo i odjednom te svi zamrze, završio si. Takve stvari su zaista surove i stalno moraš biti na oprezu. Tako je i sa muzikom koju stvaram. Dese se dva velika hita i onda može da nestane inspiracije za nešto novo i kul... Tako da, videćemo.

Da li je uspeh promenio tvoj pristup ka stvaranju muzike?

Jeste. Uvek sam se trudio da pravim muziku sa laidback vajbom, ali trenutno nastupam na velikim binama i želim da osmislim i snimam nešto što štima u takvom okruženju. Tako da mi se sada dešava da prvo napravim pesmu koja je sporija, pa onda uradim za nju remix koji super zvuči na velikim žurkama. Tako da eto, volim oba ta sveta.

lostfrequenciesseadance jpg

Detalj sa nastupa Lost Frequencies na Sea Dance Main Stage-u

Da li to znači da više voliš laganiju muziku?

Da budem iskren, volim oba sveta podjednako. Muziku volim da slušam i kada se odmaram i čiliram, ali i kada se zabavljam i kada sam na žurkama. Tako da pokušavam da spojim to i pravim i jedno i drugo.

Sada kada si stalno na turnejama da li uopšte stižeš da se zabavljaš pre ili posle nastupa? Ipak si još mlad i to ti stoji.

Nekada zaista imam veliku želju da odem i poslušam neke druge izvođače, ali najčešće se dešava da nemam vremena za to. Evo na primer večeras sa Sea Dance festivala moram da odem već oko dva sata, jer me čeka avion i novi nastup. To je ponekad lud tempo, ali sam zadovoljan, i kada se desi da mogu malo da prošetam po mestu na kojem nastupam skroz sam srećan.

Nako što si postao ovoliko popularan, šta je to najluđe što je neki od tvojih fanova pokušao da uradi da bi došao do tebe?

Evo na primer, moji prijatelji su i dalje jako kul prema meni i novoj situaciji. Zaista se ne mešaju u sve te stvati i predivni su, što mi je važno. Često dobijam poklone, kao poslednji put u Šangaju, kada su mi fanovi poklanjali prelepe manga figurice. Zapravo su svi veoma fini prema meni, i ništa strašno mi se nikada nije desilo. Uvek uživam u kontaktu sa ljudima koji me slušaju.

Nastup Lost Frequencies na glavnoj bini prošao je zaista zapaženo, a mlada zvezda je potvrdila svoju popularnost. Osim svojih hitova publici je doneo odlične remixe poznatih pesama, a sada svi sa nestrpljenjem očekujemo njegov novi album.

M. Leđenac

Možda te još zanima:

.

Lost Ark: Neočekivani hit

Kako je igra, koju poplarni sajt Kotaku opisuje kao "k-pop verziju Diabola sa boljim multiplejerom", za kratko vreme osvojila gejmere…

.

Lost frequencies: Odnos sa publikom je najbitniji

Lost frequencies je dvadesetpetogodišnji di džej iz Belgije, uz kog je brojna publika đuskala prve večeri festivala. Odmah nakon nastupa…

.

Prvi dan Exita 2019: The Cure pobedili kišu

Prvo veče devetnaestog izdanja Exita obeležili su The Cure, a tokom noći na binama smenjivale su se zvezde kao što…

.

Mračni raj za izgubljene anđele

Death Doom legende, pioniri Gothic metala Paradise Lost prvi put su nastupili u Novom Sadu i to u okviru ovogodišnjeg Exit…

.

Ritam Evrope! ove godine od 7. do 10. maja

Ovogodišnja manifestacija Ritam Evrope! održava se od 7. do 10. maja u Novom Sadu i obuhvata četiri događaja. Kakos u…

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo