.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Muzika

Album nedelje: Foals - Everything Not Saved Will Be Lost / Part 1

12.03.2019.

Oksfordski spasioci!

.

Engleski sastav Foals objavio je peti studijski album "Everything Not Saved Will Be Lost / Part 1". Zapravo, radi se o prvom delu izdanja koje će svoj nastavak doživeti pod istim imenom na jesen ove godine.

"Svet utiče na to kako se mi osećamo kao individue. Ja osećam to kad pišem tekstove, u vidu dijaloga o stvarima koje se dešavaju oko mene", rekao je pevač Janis Filipakis (Yannis Philippakis). Ovo je ujedno i prvo izdanje na kom nije učestvovao Valter Gervers, dugogodišnji basista i osnivač benda još od 2005. godine.

Spot za pesmu "Exits"

Foals od samoga početka karijere prati glas jednog od najambicioznijih i najmarljivijih bendova svoje generacije, a sav uloženi trud im se itekako isplatio. Uz četiri hvaljena studijska albuma i stotine beskompromisno energičnih nastupa iza njih, reputaciju jednog od najboljih indie bendova na svetskoj sceni dodatno su podcrtale međunarodne muzičke nagrade i nastupi na nekim od najvećih svetskih pozornica. Dobitnici Q Award i The Sun Bizzare nagrade za najbolji koncertni bend kao i dvostruki nositioci NME-ovih titula za najbolju pesmu ("Spanish Sahara" 2011. godine i "Inhaler" 2013.) kao i za najbolji album ("What Went Down" 2016.), u svojoj intenzivnoj karijeri uzdigli su se do statusa pravih hedlajnera i tako predvodili programe na nizu svetskih festivala - Reading, Leeds, Rock en Seine, Bestival, Benicassim, itd. I ne pokazuju nameru da stanu na tom putu.

Spt za pesmu "On The Luna"

Ono što je ipak najznačajnije u vezi sa ovim fantastični bendom, jednim od najboljih britanskih koncertnih bendova, jeste vest da će se i oni popeti na glavnu pozornicu INmusic festivala #14 ove godine! Foals dolaze u sklopu promocije novog albuma i tako se pridružuju legendarnim The Cure na festivalu koji će biti održan na Jarunu od 24. do 26. jula. Zbog toga ne smete da propustite nastup ove grupe, čiji zvuk sa petog albuma je još jedan korak dalje u istraživanju muzičke raznolikosti. Energija, ples, nezaustavljivost i pre svega hitovi, koji isijavaju svom onom energijom mladosti i osećaja da se nalazite u pravo vreme na pravom mestu!

U nastavku pogledajte spot za pesmu "White Onions".


Spisak pesama:

1.           "Moonlight"     

2.           "Exits"  5:57

3.           "White Onions"              

4.           "In Degrees"     

5.           "Syrups"            

6.           "On the Luna"  

7.           "Cafe d'Athens"             

8.           "Surf Pt.1"         

9.           "Sunday"           

10.         "I'm Done with the World (& It's Done with Me)"           

Dušan Majkić

.
Gitarista Daniel Beža i French Jazz Band održali su veoma posećen i hvaljen koncert u Kulturnoj stanici Svilara. Uz Daniela nastupili…
.
U nedelji posle festivala, brdo kulturnih događaja za povratak u realnost..
.
Jedno od najvećih tehno imena današnjice Dax J, uprkos užasnom vremenu, nastupio je poslednje večeri Exit festivala. Pre nastupa…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?