.
Trenutno
Vredi pročitati
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

#RadiobattleRS: Funk Haus Europa WDR

17.01.2016.

"Evropska "Radio bitka" ove nedelje ponovo startuje, a Funkhaus Europa se i ove godine takmiči. U nedelju, 17. januara od 20 časova Claudia D’Avino prvu borbu vodiće protiv prošlogodišnjih finalista, novosadskog O radija, multimedijalne internet platforme za mlade u sklopu Radio-Televizije Vojvodine", ovako su naši protivnici na svom sajtu najavili današnji okršaj.

Radio stanica Funkahus Europa nalazi se u Kelnu u Nemačkoj, a naše kolege tamo stvaraju program na više jezika, među kojima je i srpski!

.

Na fotografiji Claudia D’Avino

Za sebe kažu da su kosmopolitski, internacionalni radio program u kojem žele da prikažu slušaocima jedinstven miks globalno popularne muzike, kao i glasova ljudi koji žeive po celom svetu.

Program ovog jedinstvenog radija odvija se na mnogo jezika, jer je jedna od glavnih parola da ne žele da pričaju o drugima, već da pričaju sa drugima – "samo zajedno smo jaki". Funkhaus Europa namenjen je ljudima iz celog sveta koji su došli da žive u Nemačku. "We are traveling the world, and we see Germany through the eyes of the world", kažu za sebe iz Funk Haus-a.

Dakle, tokom dana program radija se emituje na nemačkom jeziku, ali se predveče program pretvara u globalni miks, tokom kojeg se emisije emituju na 14 jezika. Ovo je tačka koja nas posebno spaja i zbog koje osećamo da smo bliski našim protivnicima, jer iako O radio još uvek ima program samo na srpskom, RTV je medijska kuća u kojoj se ravnopravno proizvodi program na još devet jezika pored zvaničnog.

Tokom Radio bitke, program sa strane Funkahus Europa radija vodiće Claudia D’Avino sa kojom smo preko Twitter-a već nekoliko puta ostvarili kontakt. Klaudija i njen tim sa Twitter hashtaga #radiobattleDE poručili su nam, na našem jeziku, da "nećemo pobediti"!

Ostalo je još malo do početka prvog kola u kojem se takmičimo sa Funkasu-om, a pravila za glasanje su jednostavna. Na radijskoj bici glasa se ISKLJUČIVO na Twitter-u. Svi koji žele da podrže O radio, tvitove pišu uz haštag #RadiobattleRS. Računa se svaki tvit koji ima ovaj haštag, a jedan glasač može da tvitne neograničen broj puta.

Broji se i svaki retvit pa je veoma važno da uđete na tajmlajn haštaga #RadiobattleRS i retvitujete što je više tuđih tvitova moguće. Broje se samo oni tvitovi koje ispišete u periodu između 20 i 21 sat. Sve pre ili posle tog ključnog sata neće biti uračunato u konačan zbir glasova.

Radio bitka biće nastavljena u narednom periodu bez obzira na ishod večerašnje borbe, mada mi ne sumnjamo u naše tviteraše, koji su prošle godine u finalu zapalili Twitter i omogućili da hashtag #radiobattleRS postane trending na globalnoj listi!

Takmičiće se i sledeće, do sada potvrđene zemlje:

Italija: #radiobattleIE

Letonija: #radiobattleLV

Estonija: #radiobattleEE

Jermenija: #radiobattleAM

Hrvatska: #radiobattleHR

Austrija: #radiobattleAU

Nemačka: #radiobattleDE

Litvanija: #radiobattleLT

Švajcarska: #radiobattleCH

Australija: #radiobattleAS

 

Vidimo se na lajni od 20 do 21 sat!

M. Leđenac

.
Koliko puta vam se desilo da ne odgovorite na neki mejl i da se toga setite nakon tri dana, odnosno prekasno? Da se to više ne bi…
.
Da biste došli do posla danas nije dovoljno samo da ga dobro poznajete, već i da se predstavite na pravi način. Tu vam može pomoći CV…
.
Ako ste ceo život želeli da svirate bubnjeve, ali nikada niste imali dovoljno novca da ih kupite - ovaj sajt je prava stvar za vas.
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?