...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Video igre

Troja tema novog Total War naslova

06.06.2020.

Serijal istorijskih strategija Total War ove godine dobija nastavak čija će tema biti Trojanski rat. Za sve ljubitelje ovakih serijala dobra vest je i da će ova igra u prva 24 sata nakon izdavanja biti potpuno besplatna za preuzimanje.

.

Total War Saga: Troy će biti ukupno 14. naslov u serijalu koji je svoj život započeo još davne 2000. godine. Serijal je do sada uglavnom bio koncentrisan na period Rimskog carstva, Srednjeg veka i Napoleonovih ratova. Sve te igre su se trudile na što relaniji način predstave bitke i njihov taktički deo. U sklopu serijala su i Warhammer igre koje imaju sličnu osnovu, ali se u njima nalaze i razna mitska bića. Glavni deo serijala koji se bavi pravim bitkama i događajima iz istorije nikada nije otišao toliko daleko u prošlost kao sada sa Trojanskim ratom.

Novi nastavak u potpunosti proizvod Creative Assembly studija iz Bugarske. Do sada, oni su bili deo šire ekipa koja je pravila Total War a sada im je dat zadatak da sami razviju celu igru. S obzirom na to da se serijal u većoj meri bavio konkretnim događajima iz istorije, Trojanski rat, onima koji obraćaju pažnju na detalje, može delovati kao čudan izbor jer istoričari i dan danas vode polemiku da li se ovaj rat uopšte odigrao ili ne.

Praveći igru, programeri i kreatori su pravili balans između mitova i stvarnosti antičke Grčke. Biće zanimljivo uporediti novi Total War sa filmom "Troja" Volfanga Petersena. Film koji je okupio ozbiljna glumačka imena predvođena Bred Pitom bio je najuspešnije ostvarenje 2004. godine. Ako Total War bude imao makar približno takav uspeh, izdavač će imati razloga za radost.

totalwar2 png

Total War Saga: Troy će imati dobar vetar u leđa jer će nakon izlaska biti dostupna potpuno besplatno za preuzimanje. Tome je kumovao ugovor sa Epic Gamesom koji nastavlja sa svojom strategijom privalčenja igrača besplatnim naslovima. Ovaj Total War naslov će prvih godinu dana nakon izlaska biti dostupan samo putem Epic Games prodavnice. Igra će, kako sada stvari stoje, izaći 13. avgusta ove godine.

Ilustracija: YouTube / Print Screen

M. L. 

 

Možda te još zanima:

.

Apple i Google izbacili Fortnite iz svojih prodavnica

Popularna igra izbačena je iz Apple i Google online prodavnica. Razlog za ovaj potez je to što kupci igru nisu…

.

Epic Games nudi besplatno Civilization VI

Nakon što je protekle nedelje obradovao igrače ponudivši GTA V potpuno bepslatno, Epic Games nastavlja u istom ritmu. Sada je…

.

GTA V dostupan besplatno

Grand Theft Auto V je jedna od najpopularnijih i najprodavnijih video igara svih vremena. Iako je izašla još 2013. godine…

.

Soko zove orla

Organi reda i pametni telefoni: Enkripcija s predumišljajem

.

Veštačko srce uskoro u prodaji

Posle dugog čekanja na dozvolu Evropske komisije, u drugom kvartalu 2021. godine će početi masovna proizvodnja i prodaja veštačkih srca…

.

Sliku tvoju ljubim

Arheolozi su pronašli najstariju sliku na svetu i to je – prikaz bradavičaste svinje!

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo