...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Hell is Others: Bonsai drvo koje traži krv

28.01.2023.

Šta se dešava kada ljudski strah od otvorenog prostora postane scenario za video igru? Dobijamo "Hell is Others", naslov čiji su glavni protagonisti Adam Smitson, bonsai drvo i Century City.

.

Iako se, u suštini, radi o klasičnom pucačkom hororu, priča koja sve prati je toliko zanimljiva da će vas jednostavno usisati. Adam je lik koji živi sam u malom stanu u visokoj zgradi gde vodi računa o jednom bonsai drvetu. Da njegov život ne bio toliko dosadan tu je jedan mali začin koji menja sve - da bi biljka ostala živa potrebna joj je krv a na vama je da je nabavite.

Avantura počinje kada se iz stana, liftom, koji vozi beli zec, spustite na ulicu gde morate da se borite sa raznoraznim čudovištima i čudesima, kako biste za vaše drago bonsai drvo obezbedili preko potrebnu krv koja znači život.

Preživaljavanje na ulicama zahteva od vas da budete veoma oprezni i spremni istraživanje i brojne sukobe. Problem je u tome što Adam ne može biti večno u gradu, već se s vremena na vreme mora vratiti u stan. Ako se ne vratite na vreme do vašeg drveta, možete izgubiti sve što ste pronašli u avanturi.

Ukoliko ne obezbediti dovoljno krvi, vaša biljka će uginuti i to je to. Međutim, kako biste lakše napredovali kroz igru možete korisiti i đubriva koja omogućuju da bonsai raste brže i bolje. U tom slučaju, biljka će vas nagraditi sa, verovali ili ne, mecima koji vam mogu pomoći da budete efikasniji u borbama.

Takođe, možete kupovati i najrazličitije predmete za stan - od kreveta, ormana do slika. Što je životni prostor opremljeniji to Adam raspoloženiji za borbu, odnosno moći će da provodi više vremena u gradu tražeći dragocenu krv.

hellisothers2 jpg

Retro stil kojim odiše igra odlično se uklapa u radnju. Jednostavno, samo ta estetika ranih igara sa Sege može da iznese ovakav genijalan zaplet. Pogled iz ptičije perspektive, ogromni pikseli i odustvo bilo kakvih modernih trendova daju odličan šmek ovoj igri. Treba ponekad odmoriti od tih surovo realnih naslova i prepustiti se nečemu poput ovog naslova.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo