...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Call of the Sea: Mistična morska avantura

12.03.2023.

Što manji izdavač to su igre bolje i zanimljivije - to je pravilo koje u poslednje vreme najbolje opisuje stanje u svetu video igara. Dok su veliki izdavači opsednuti velikim serijalima i unosnom prodajom dodataka, oni manji se trude da tržištu ponude nešto novo i zanimljivo, poput avanturističkog naslova "Call of the Sea".

.

U pitanju je avantura iz prvog lica koja je smeštena u Južni Pacifik, početkom tridesetih godina prošlog veka. Glavni lik je Nora, profesorka umetnosti, čiji muž je tokom jedne od ekspedicija u ovom delu sveta nestao. On je na putovanje pošao kako bi pronašao lek za misterioznu bolest od koje Nora boluje, ali se sa tog putovanja nikada nije vratio.

Nakon što dobije paket sa slikom svoga muža i koordinatama jednog pacifičkog ostrva, ona je odlučila da krene istim putem i pokuša da sazna šta se tačno desilo njenom mužu Hariju. Prateći tragove završava na ostrvu koje na prvi pogled deluje napušteno, bez stanovnika, ali sa gomilom ostataka stare civilizacije koje je nekada vladala ovom teritorijom.

Dok istražujete ostvro, morate da otkrivate tragove koje je Harijeva ekspedicija ostavila ali i da rešavate brojne misterije kako biste stigli do kraja. Od vas se zahteva da razmišljate "izvan kutije" i povezujete sve putokaze kako bi ste putovanje nastavili u pravom smeru. Bitne tragove možete zapisati, kao pravi istraživač, u notes, kako biste ih iskoristili kada su vam najpotrebniji.Dosta toga je preuzeto iz popularnih filmova i serija, pa ćete tako u jednom trenutku misliti da ste deo serijala o "Indijana Džounsu" dok će vas jedan deo igre, koji se dešava po vodom, odvesti u svet sličan onom u filmu "Oblik vode" Giljerma del Tora. Ostvro na prvi pogled deluje kao da je iz nekog crtanog filma, što je najveća zasluga kombinacije boja koje su korišćene.

Zato je i kontrast između mračnih i osvetljenih delova ostrva jako bitan za dramaturgiju igre. Dok je dan deluje nemoguće da bilo šta može da vam se desi, ali zato kad padne mrak imate osećaj da je sve moguće... Ponekad se može desiti da zapnete na nekoj od brojnih zagonetki i po nekoliko sati, ali ne odustajte!

Ovu igru možete besplatno preuzeti na sajtu Epic Games, do 16. marta, pa iskoristite priliku!

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Ako vam nekada dosadi Counter Strike, tu je Valorant!

Pred nama je jedan produženi vikend koji kao da je stvoren za video igre. Vreme kao da je stvoreno da…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo