...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Lifestyle / Video igre

Prvoklasna svemirska misterija

07.01.2023.

Ove zime sve je nekako u znaku misterija. Publika je jednostavno poludela za filmom "Glass Onion: A Knives Out Mystery", gde Danijel Krejg tumači detektiva Benoa Blanka, a Epic games je odlučio da besplatno ponudi naslov slične tematike "First Class Trouble".

.

Za razliku od romana Agate Kristi, ovde se nalazimo u svemiru, na džinovskom brodu ISS Alithea. Njim upravlja veštačka intelegincija, koja se, gle čuda, kvari i počinje da isisava kiseonik iz broda bez koga vaša egzistencija u svemiru postaje relativno nemoguća. Na vama je da dođete do kontrolne sobe celog sistema i rešite taj "mali" problem.

Naravno da sve to ne možete rešiti sami, zato će vam u pomoć priskočiti i drugi putnici na brodu. No, nisu svi među njima tu da vam pomognu i morate da budete oprezni. Tu su roboti, Personoidi, maskirani u ljude, koji mogu samo da vas navedu da krenute u pogrešnom smeru i uvalite se u još veće probleme.

Kao što detektivi otkrivaju ubice, na vama je da otkrijete ko su roboti a ko pravi ljudi od krvi i mesa koji žele da vam pomognu. Tokom igre, krećete se kroz brod i otkrivate nove sobe i svakim korakom ste sve bliži glavnom sistemu. Kao putnici, potrebno je da tražite tragove koji vam mogu pomoći da pronađete robote među vama. Ukoliko to ne uradite na vreme, sigurno ćete završiti ovu svemirsku epopeju.

Na prelasku iz jednog dela broda u drugi, možete pomoću glasanja da izbacite one za koje sumnjate da su "uljezi" u ljudskim redovima. Ovo je jedna od onih igara koja se jednostavno mora igrati kao multiplayer, najbolje sa prijateljima, jer ćete sa njima i najlakše posvađati oko toga ko su roboti a ko pravi ljudi.

Zato, iskoristite ovaj praznični vikend i odmore i posvetite malo vremena ovoj svemirskoj misteriji. Sigurno vam neće biti dosadno, a i traje kraće od Monopola i sličnih čudesa. Igra će biti dostupna besplatno na Epic Games prodavnici od 12. januara.

M. L. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Ako vam nekada dosadi Counter Strike, tu je Valorant!

Pred nama je jedan produženi vikend koji kao da je stvoren za video igre. Vreme kao da je stvoreno da…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo