...
TRENUTNO19:30 - 19:45Pesma dana

Lifestyle / Video igre

Prvoklasna svemirska misterija

07.01.2023.

Ove zime sve je nekako u znaku misterija. Publika je jednostavno poludela za filmom "Glass Onion: A Knives Out Mystery", gde Danijel Krejg tumači detektiva Benoa Blanka, a Epic games je odlučio da besplatno ponudi naslov slične tematike "First Class Trouble".

.

Za razliku od romana Agate Kristi, ovde se nalazimo u svemiru, na džinovskom brodu ISS Alithea. Njim upravlja veštačka intelegincija, koja se, gle čuda, kvari i počinje da isisava kiseonik iz broda bez koga vaša egzistencija u svemiru postaje relativno nemoguća. Na vama je da dođete do kontrolne sobe celog sistema i rešite taj "mali" problem.

Naravno da sve to ne možete rešiti sami, zato će vam u pomoć priskočiti i drugi putnici na brodu. No, nisu svi među njima tu da vam pomognu i morate da budete oprezni. Tu su roboti, Personoidi, maskirani u ljude, koji mogu samo da vas navedu da krenute u pogrešnom smeru i uvalite se u još veće probleme.

Kao što detektivi otkrivaju ubice, na vama je da otkrijete ko su roboti a ko pravi ljudi od krvi i mesa koji žele da vam pomognu. Tokom igre, krećete se kroz brod i otkrivate nove sobe i svakim korakom ste sve bliži glavnom sistemu. Kao putnici, potrebno je da tražite tragove koji vam mogu pomoći da pronađete robote među vama. Ukoliko to ne uradite na vreme, sigurno ćete završiti ovu svemirsku epopeju.

Na prelasku iz jednog dela broda u drugi, možete pomoću glasanja da izbacite one za koje sumnjate da su "uljezi" u ljudskim redovima. Ovo je jedna od onih igara koja se jednostavno mora igrati kao multiplayer, najbolje sa prijateljima, jer ćete sa njima i najlakše posvađati oko toga ko su roboti a ko pravi ljudi.

Zato, iskoristite ovaj praznični vikend i odmore i posvetite malo vremena ovoj svemirskoj misteriji. Sigurno vam neće biti dosadno, a i traje kraće od Monopola i sličnih čudesa. Igra će biti dostupna besplatno na Epic Games prodavnici od 12. januara.

M. L. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Pupperazzi: Zasladite ovo proleće

Kada je predstavljena u januaru prošle godine, igra zanimljivog naziva "Pupperazzi" dobila je pomešane kritike - svi kažu da je…

.

Call of the Sea: Mistična morska avantura

Što manji izdavač to su igre bolje i zanimljivije - to je pravilo koje u poslednje vreme najbolje opisuje stanje…

.

SimCIty: Igra koja je stavila tačku na legendarni serijal

SimCity je bilo jedan od najomiljenijih i najdugovečnijih serijala u svetu video igara. Zadatak da izgradite i održavate jedan grad…

.

WWE 2K22: Red zabave, red rvanja

WWE je nešto uz šta smo svi odrasli i iako se ne može reći da se radi o najkvalitetnijem televizijskom…

.

Stiže i priča o Tetrisu

Priča o tome kako je možda i najpoznatija igra u istoriji, Tetris, postala globalni fenomen temelj je nadolazećeg filma na…

.

Highwater: prva srpska igra na Netfliksu

Igra "Highwater" iza koje stoji domaći "Demagog studio" postaće ekskluziva na Netfliksovom gejming servisu za mobilne telefone, što će sasvim…

  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo