...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Horizon Forbidden West - put u zabranjeno

19.06.2020.

Horizon Forbidden West predstavlja nastavak jedne od najpopularnijih igara za PlayStation 4 - Horizon Zero Dawn. Igra se, na veliku žalost fanova, neće pojaviti zajedno sa PlayStationom 5 krajem ove godine, već tokom naredne. Ipak, za sada imamo i više nego dovoljno informacija o tome kako će novi Horizon izgledati.

.

Glavna junakinja se sasvim sigurno neće menjati - to je i ovom nastavku Aloy koju pratimo kroz avanture u post-apokaliptičnom univerzumu. Svet u kome ona živi su okupirale mašine, a ona pokušava da rešavanjem zadataka i misterija otkrije iz kog razloga je njen svet uništen. Naravno da ti zadaci obično uključuju i oružije, tuču i slične "matematičke" operacije.

horizon2 png

Priča prvog dela počinje kada selo u kome Aloy živi napadne jedna banda i pokuša da je ubije. Sve je smešteno u 31. vek u kome je čovečanstvo uništeno, a život koji sada znamo nestao je tokom najezde robota ubica, deset vekova ranije. To je ono protiv čega se Aloy bori kroz celu igru. U nastavku ona ide korak dalje i čini se da će biti bliža odgovoru.

Programeri su ovoga puta posvetili posebnu pažnju grafici. Karakteristike Playstationa 5 omogućavaju da se i ovako velika igra učita bez ekrana učitavanja. A svet ove igre je zasita ogroman, malo veći nego u prvom delu. Tada su igrači imali priliku da vide post-apokaliptične terene Jute, Kolorada i Montane, dok ćemo sada istraživati teritoriju od države Juta pa sve do Pacifika. Svoje mesto u trejleru su našle i brojne znamenitosti ovog dela SAD, poput mosta Golden gejt.

horizon1 png

Horizon je relativno nov serijal video igara. Zero Dawn izašao je u februaru 2017. godine i prodat je u oko 10 miliona kopija, što je dovoljno za titulu jedne od najpopularnijih video igara za Playstation 4. Sony je prepoznao komenrcijalni potencijal serijala i od amsterdamskog Guerrilla Games naručio još dva nastavka. Dok čekamo Forbidden West, Zero Dawn dobija novi život na Windowsu jer će se verzija igre za ovaj operativni sistem pojaviti tokom leta.

Ilustracija: YouTube / Print Screen

M. L.

Možda te još zanima:

.

"Horizon Zero Dawn" dobija remaster

Jedna od igara koje su obeležile Playstation 4 eru bio je i naslov "Horizon Zero Dawn" iz 2017. godine. Iako…

.

Forza Horizon 5 - igra koja je oborila rekorde

Dobili smo novu zvezdu među trkačim igrama! Forza Horizon 5 je za samo deset dana od lansiranja našla put do…

.

Životnu sredinu možemo čuvati i betonom

Mladi naučnik Nikola Tošić, docent Građevinskog fakulteta u Beogradu, dobio je prestižnu evropsku stipendiju za projekat pravljenja mikroarmiranog betona od…

.

Najuzbudljivija naučna dostignuća u 2015.

Kraj godine može se smatrati momentom kada je najlakše podvući crtu i rekapitulirati ono što je do tada učinjeno u…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo