...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Video igre

Horizon Forbidden West - put u zabranjeno

19.06.2020.

Horizon Forbidden West predstavlja nastavak jedne od najpopularnijih igara za PlayStation 4 - Horizon Zero Dawn. Igra se, na veliku žalost fanova, neće pojaviti zajedno sa PlayStationom 5 krajem ove godine, već tokom naredne. Ipak, za sada imamo i više nego dovoljno informacija o tome kako će novi Horizon izgledati.

.

Glavna junakinja se sasvim sigurno neće menjati - to je i ovom nastavku Aloy koju pratimo kroz avanture u post-apokaliptičnom univerzumu. Svet u kome ona živi su okupirale mašine, a ona pokušava da rešavanjem zadataka i misterija otkrije iz kog razloga je njen svet uništen. Naravno da ti zadaci obično uključuju i oružije, tuču i slične "matematičke" operacije.

horizon2 png

Priča prvog dela počinje kada selo u kome Aloy živi napadne jedna banda i pokuša da je ubije. Sve je smešteno u 31. vek u kome je čovečanstvo uništeno, a život koji sada znamo nestao je tokom najezde robota ubica, deset vekova ranije. To je ono protiv čega se Aloy bori kroz celu igru. U nastavku ona ide korak dalje i čini se da će biti bliža odgovoru.

Programeri su ovoga puta posvetili posebnu pažnju grafici. Karakteristike Playstationa 5 omogućavaju da se i ovako velika igra učita bez ekrana učitavanja. A svet ove igre je zasita ogroman, malo veći nego u prvom delu. Tada su igrači imali priliku da vide post-apokaliptične terene Jute, Kolorada i Montane, dok ćemo sada istraživati teritoriju od države Juta pa sve do Pacifika. Svoje mesto u trejleru su našle i brojne znamenitosti ovog dela SAD, poput mosta Golden gejt.

horizon1 png

Horizon je relativno nov serijal video igara. Zero Dawn izašao je u februaru 2017. godine i prodat je u oko 10 miliona kopija, što je dovoljno za titulu jedne od najpopularnijih video igara za Playstation 4. Sony je prepoznao komenrcijalni potencijal serijala i od amsterdamskog Guerrilla Games naručio još dva nastavka. Dok čekamo Forbidden West, Zero Dawn dobija novi život na Windowsu jer će se verzija igre za ovaj operativni sistem pojaviti tokom leta.

Ilustracija: YouTube / Print Screen

M. L.

Možda te još zanima:

.

Životnu sredinu možemo čuvati i betonom

Mladi naučnik Nikola Tošić, docent Građevinskog fakulteta u Beogradu, dobio je prestižnu evropsku stipendiju za projekat pravljenja mikroarmiranog betona od…

.

Najuzbudljivija naučna dostignuća u 2015.

Kraj godine može se smatrati momentom kada je najlakše podvući crtu i rekapitulirati ono što je do tada učinjeno u…

.

Veliki dan za fiziku čestica i astronomiju

Prvi put je detektovana nova vrsta subatomske čestice, nazvane pentakvark, javila je danas Evropska organizacija za nuklearna istraživanja (CERN), a…

.

Kako do evropskog novca za projekte

Kako dobiti novac za projekat, koje ideje prolaze i koje “cake” su potrebne kako bi se projekat  svideo svima, možete…

.

PlayStation 5 duplo skuplji u oglasima

Hoćete PlayStation 5 sa domaćih oglasa? Važi, spremite više od 1.000 evra.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo