...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

"Horizon Zero Dawn" dobija remaster

08.10.2022.

Jedna od igara koje su obeležile Playstation 4 eru bio je i naslov "Horizon Zero Dawn" iz 2017. godine. Iako je stara samo pet godina, igra dobija remaster, što na prvi pogled može delovati kao bacanje resursa i novca.

.

Očigledno je da se era nastavaka, koja je pobogodila Holivud, prenela i na gejming industriju, samo što tu vlada manija remastera svega i svačega. Na prvi pogled, "Horizon Zero Dawn" prolazi kroz standardnu proceduru unapređenja - dobićemo nove modele, osvetljenje, animacije... Biće tu i poboljšenja na polju kontrola, očekuje se podrška za sve popularniji DualSense, a možemo očekivati i neke nove opcije.

Ono što najviše škripi u celoj priči je najočiglednija stvar - grafika. Ukoliko uporedimo izgled "Horizon Zero Dawn" i "Horizon Forbidden West" golim okom se vidi koliko je sav taj trud besmislen. I jedna i druga igra izgledaju sasvim dobro i potrebe za izmenama realno ni nema. Nije to naslov iz 2000. godine, kao GTA III, pa da više ne može da se igra jer nekima deuje zastarelo.

Igra je u vreme kada je izašla zaista bila pravi hit. Prati glavnu junakinji Aloy, koja živi u post-apokaliptičnom svetu koji su okupirale mašine. Ona kroz rešavanje zadataka, najčešće borbi i misterija, pokušava da otkrije razloge zbog kojih je svet u kome živi uništen. Priču prati odlična grafika pa ni ne čudi što je naslov za kratko vreme došao do velikog broja igrača.

Da je naslov opravdao očekivanja izadavača, pokazuje i činjenica da se vrlo brzo pojavio i nastavak "Horizon Forbidden West". Sony, koji je i izdavač, očigledno je osetio potencijal da od ovog serijala zarađuje u godinama koje dolaze. Pre dve godine je izbačena i "Complete Edition" verzija, gde su sabrana sva proširenja koja su se u međuvremenu pojavila. Ukoliko želite da se zabavite uz ovaj naslov, to vam je sasvim dovoljno.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Persona 3 se vraća u novom svetlu!

Nastavlja se manija rimejkova klasika iz dvehiljaditih pa je tako na red došao i popularni role-play serijal Persona. Mnogi su…

.

Avanture Nindža kornjača na mobilnom telefonu

Možda niste znali, ali uz pretplatu na Netfliks dobijate i gomilu igara koje vam mogu pomoći da na prekratite vreme…

.

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili…

.

Drugačiji pogled na balkanski identitet

Mladi multimedijalni umetnik Stanko Gagrčin kreairao je digitalnu audio-vizuelnu instalaciju "Istočni greh" koja će uskoro na tržištu biti dostupna najpre…

.

Need for Speed Unbound: Trke u strip pakovanju

Need for Speed je serijal koji već duže vreme nalazi u svojevrsnom limbu - igrači ga vole, ali uglavnom zbog…

.

Kakvu vezu imaju književnost i video igre?

Američki kutak Novi Sad organizuje predavanje za mlade o povezanosti književnosti i video igara. Predavanje će se održati u ponedeljak…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

Zašto je tebi januar najduži mesec ?

Oradio logo