.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Lifestyle / Kuhinja

Pijana boranija

27.11.2014.

Maštovito i hranljivo

.

Sastojci: 400 g smrznute boranije, 1 manja tikvica, 1 paradajz (ako ga nemaš u frižideru, možeš ga preskočiti, njegov nedostatak neće pokvariti jelo), 2 manje glavice luka, 3 čena belog luka, 2 kašičice sirćeta, 2 dl piva, 4 kašike pavlake (ili još bolje milerama), ulje (može maslinovo, a može i suncokretovo), so i biber.

Priprema: Boraniju otkuvaj kratko u slanoj vodi. Ocedi i ostavi sa strane. U istoj šerpi, na malo ulja prodinstaj sitno seckani crni i beli luk. Kad luk promeni boju dodaj paradaiz i tikvicu isečene na kockice. Dodaj so i biber po ukusu, pa ubaci boraniju. Malo prodinstaj, pa zali sirćetom i pivom.

Dužina kuvanja zavisi isključivo od tvog ukusa. Ako voliš da budu mekše kuvaj ih duže, a ako voliš krckave samo sačekaj da ispari alkohol.

Na kraju u šerpu ubaci pavlaku, promešaj i uživaj u klopi. 

.
Zahvaljujući aplikaciji Kitchen timer zaboravite na zagorela jela.
.
Proašli smo aplikaciju zbog koje ćete početi da kuvate.
.
Jaja, spanać i sir. Toliko jednostavno, a kada se pomeša dobijete kombinaciju zbog koje vam nije jasno zašto to ne jedete svako…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?