.
Trenutno
Music mix
Kultura

Nedeljni vodič od 1. do 7. oktobra

01.10.2018.

Oktobar započinjemo otvaranjem novih sezona u mnogim prostorima, ali i znatno nižim temperaturama...

.

Ponedeljak, 1. oktobar

Otvaranje Oktobarh2018 biće održano u Domu b-612. Kako se ovog datuma obeležava svetski dan arhitekture, svi su pozvani da ga proslave zajedno uz izložu i kul vibe koji donosi WDWRM. Početak je u 21 čas, a vi ponesite dobro raspoloženje.

Utorak, 2. oktobar

Nova sezona "Heklice" se polako zahuktava te će ovom prilikom u CK13 biti održan javni čas heklanja. U pitanju je besplatna radionica heklanja koja se već nekoliko godina održava na raznim mestima u gradu, a od prošle godine je našla svoje mesto u CK13. Na Heklici možete da naučite da heklate ili da usavršite svoje heklačke sposobnosti i upoznate pasionirane heklačice i heklače. Imaćete priliku da naučite osnovne tehnike, kako da pravite 3D objekte, odevne predmete, aplikacije i ukrase. Sav materijal za rad je obezbeđen, ali je poželjno poneti svoje igle za heklanje. Početak je u 18 časova.

Posle kratke pauze, ponovo kreće serijal Slikovite psihe u Kulturnom centru Lab. Neka od pitanja na koja ovom prilikom možete pronaći odgovor jesu - ako "moramo", ako uslovljavamo druge sličnom prisilom, ako mislimo da drugačije ne može, ili pak ako nikada nemamo vremena i uvek kasnimo kao čuveni beli zec iz bajke - kakvu mi kontrolu nad našim ponašanjem zaista imamo? Početak je u 19 časova.

Sreda, 3. oktobar

Liceulice organizuje Zajedničku vegansku večeru u Omladinskom centru CK13. U Novom Sadu je Liceulice prisutno od prošle godine, a ovom prilikom pozivaju vas na vegansku večeru i druženje sa novosadskim prodavcima, saradnicima i članovima redakcije. Novac od donacija biće namenjen korisnicima i prodavcima magazina Liceulice iz Doma Čurug. Program Liceulice poznat je po istoimenom magazinu koji već osmu godinu doprinosi ekonomskoj i socijalnoj inkluziji najugroženijih članova našeg društva, pružajući im najrazličitije vrste direktne pomoći i podrške. Start je od 19 časova.

U Kulturnom centru Lab čeka vas devojka po imenu Anđela Stanković. Ona je studentkinja četvrte godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, na odseku harfa, a trenutno se priprema za prestižno svetsko takmičenje u Israel, koje će se održati sredinom oktobra. Početak je u 20 sati.

Četvrtak, 4. oktobar

Nakon lansiranja Klinika room-a sa imenima kao što su Vladimir Aćić, Vuk Smiljanić, Dachony, Wizard i Tech, KC Lab nastavlja sa livestream žurkama svakog drugog četvrtka. Ovog četvrtka vrti kLaus u prizemlju ovog kulturnog centra. Ulaz je slobodan, a početak je u 20 sati.

Predstavljanje jednog od poslednjih Bookinih izdanja "Kuća" i druženje sa Ivanom Đilas biće održano u knjižari Bulevar books. Dosad je režirala više od pedeset predstava za decu i odrasle u svim slovenačkim pozorištima i za njih dobila važne nagrade. Povod za pisanje prvenca Kuća bio je članak Priča o neuspehu, koji se viralno raširio internetom. Prvo izdanje romana Kuća rasprodato je za mesec i po dana. Piše britko, uz pravu dozu gorko-slatkog humora. Početak je u 19 časova.

Petak, 5. oktobar

U Kulturni centar Lab stiže novosadski bend Norveška šuma. Muzika koju će izvoditi može se okarakterisati kao melodični alternativni rok sa uplivima drugih stilova (brit pop, hard rock, grunge, funky...), dok inspiraciju pronalaze u emotivnom stanju pojedinca, uz osvrt na socijalni momenat društva u kojem živimo. Početak je u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Mlada i talentovana kantautorka iz Splita Dunja Ercegović stiže nam u Bulevar books. Ona je za samo nekoliko godina napravila vtroglavi uspeh na muzičkoj sceni. Sa prvom pesmom "Wrong House"' 2013. godine privukla je veliku pažnju i ubrzo su usledili brojni nastupi. Nastup u Novom Sadu započeće u 21:30, a ulaz je 200 dinara.

Subota, 6. oktobar

Novu sezonu u Gerili ove godine otvoriće bend Josip A Lisac. Kako kažu organizatori, biće žurka, biće muzika, dođite da zajedno otvorimo sezonu konceratah! Početak u 22 časa.

Nikola Vranjković stiže u knjižaru Bulevar books, zajedno sa bendom koji čini šest vrsnih muzičara sa kojima je prošle godine snimio album "Veronautika", od kritike nazvan "najvećim domaćim rok albumom u 21. veku". Prvih pedeset ulaznica košta 800 dinara, nakon toga cena će biti 900 dinara, a na dan koncerta 1.000 dinara. Početak je u 21:30.

Nedelja, 7. oktobar

U slučaju da ste prvi propustili, u knjižari Bulevar books čeka vas novi nastup Nikole Vranjkovića.

Za ljubitelje džeza i muzičare, Jazz jam sessin biće održan u Kulturnom centru Lab sa početkom u 21 čas. Ulaz je 100 dinara.

.
Manifestacija "Leto na Trgu galerija" biće otvorena u subotu 22. juna u 21 čas u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog…
.
Nakon objavljivanja albuma "Braća" a pre nastupa na Exit festivalu, porazgovarali smo sa ekipom Bekfleš i pitali ih da vam preporuče…
.
Smeta nam kiša, smeta nam kad je pretoplo, ali poprilično smo sigurni da su ovonedeljni događaji više nego poželjni..
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?