...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 22. do 28. januara

21.01.2024.

Ove nedelje u Novom Sadu očekuje vas dosta zanimljivih koncerata, žurki, filmskih projekcija i stand up nastupa.

.

Ponedeljak, 22. januar 

Skica filmsko veče je u CK13. Gleda se kultni Kjubrikov horor sa prepoznatljivom arhitekturom ludila i neizvesnosti "The Shining". Ulaz je slobodan, a početak je u 20 časova. 

Utorak, 23. januar 

Gledanje serijala o renomiranim filmovima iz Transformers sage jutjuberke Lindzi Elis održava se u CK13. Imaćete priliku da pogledate četiri videa u kojima Elisova promatra filmski tretman ženskih likova, roda, patrijarhata i kvir identiteta u Transformers filmovima. Videi su edukativnog karaktera te nikakvo predznanje niti o filmu niti o Transformersima nije neophodno. Početak je u 19 časova.

Sreda, 24. januar 

Projekcija španskog filma "Tamnoplava skoro crna" održava se u Eđšegu. Tamnoplavo, skoro crno je stanje duha i neizvesne budućnosti, boja koja se menja u zavisnosti od prizme kroz koju je gledamo. Nakon što mu je otac imao moždani udar, Horhe je nasledio njegov posao. Međutim, on se ne miri sa svojom neizbežnom sudbinom. Poslednjih godina trudio se da radi, brine o ocu i studira. Sada pokušava da nađe novi posao. Preko svog brata upoznaje Paulu, sa kojom ulazi u neobičan odnos, zbog kojeg će prestati da oseća odgovornost za sve i posvetiti se sopstvenim željama, zanemarujući tuda očekivanja. Ulaz je slobodan, a početak je u 19 časova.

Stand up show Darka Mitrovića je u Gerili. Ovog puta Darko dolazi sa svojim nastupom pod nazivom "Negativno Ramzišljanje". Imaćete prilike da čujete mnogo tema, kao što su muško-ženski odnosi, detinjstvo i druge. Karte su 1.000 dinara, a početak je u 20.30.

Stand up show Jelene Radanović "Humor kao koncept" je u London pubu. Jelena je večiti student sociologije. Dok su svi verovali da će uspeti da završi fakultet, koji pohađa već 14 godina, ona je otišla i završila profesionalni kurs šminkanja (mada, kad ljudi vide njene makeup look-ove, predlažu joj da vrati diplomu). Njen životni moto je: Glamur pre predrasuda. Upad je 600 dinara, a početak u 20 časova.

Četvrtak, 25. januar 

Vampiri nastupaju u Domu kulture. Prijatni vokali, neodoljiva gitara i ritam sekcija, uz moćan saksofon i odlično uklopljene klavijature, u najnovijoj postavi za sezonu 2024. prava su pozivnica za sve koji prate Vampirske dnevnike, Sumrak sagu i diskografiju Vampira ispod Avale u noći punog meseca. Karte su 1.200 dinara, a početak je u 21 čas.

Shake It Off žurka je u Gerili. Očekuju vas hitovi vaših omiljenih ženskih izvođača poput Taylor Swift, Lana Del Rey, Rihanna, Katy Perry, Beyonce, Lady Gaga i mnogih drugih. Prvih sat vremena ulaz je 300 dinara, a posle toga će biti 400. Početak je u 20 časova.

Trio Belorukov/Čurčić/Tasić nastupa u Zenit booksu. Novosadski trio razvija klasičnu instrumentalnu kombinaciju saksofon-bas-bubnjevi uz izvesne promene u pristupu instrumentima. Saksofon sa proširenim tehnikama, bas sa pedala efektima i svedeni bubnjevi su u kontekstu slobodne improvizacije sa elementima ambijentalne, redukcionističke i groove muzike. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Projekcija i diskusija na temu dokumentarnog filma "The Janes" očekuju vas u CK13. Film se bavi grupom feminističkih aktivistkinja koje su se samoorganizovale krajem 60-ih i početkom 70-ih godina da omoguće pristup abortusu velikom broju žena iz SAD u državama u kojima je abortus bio kriminalizovan. Početak je u 19 časova.

Predstava "Mileva Marić Ajnštajn" igra se u Karlovačkoj gimnaziji. Drama opisuje odnos dvoje mladih ljudi, Mileve i Alberta, za vreme studija, želju da budu zajedno, kasnije muža i ženu, ali i nevolje kroz koje kao prodična zajednica prolaze, muke posle razvoda, koje se prelamaju na deci, naročito Eduardu kojem je dijagnostikovana manifestna šizofrenija. Mileva je posvetila ostatak svog života, svojoj deci. Ulaz je slobodan, a početak je u 18 časova.

Petak, 26. januar 

Grizete, Djirika i IBAR nastupaju u CK13. Grizete su alternativni bend iz Novog Sada koji je stupio na muzičku scenu 2020. godine i brzo uhvatio zamah, započevši sa koncertnom aktivnošću naredne godine uz istovremenu promociju spota za pesmu "Čovek". Njihove pesme zauzele su svoje mesto na 10. i 11. Femixeti, obeležavajući prekretnicu u zvuku i postavi benda. Od tada, Grizete su prošle kroz zvučnu evoluciju, osvajajući publiku širom Srbije i mini-turnejama po regionu. Bend Djirika nastaje kao projekat Nikole Ćurčića i Milice Antonić 2021. godine. Posle dugogodišnjeg nastupanja u različitim postavama, njih dvoje su odlučili da započnu rad na autorskom materijalu. Prvi put su svoje pesme akustično predstavili publici prošle godine na ,,Inspiro" festivalu, a od 2023. godine bendu se pridružuju ostali članovi. Pevljive melodije preko nesvakidašnjih ritmičkih podloga čine osnovnu formulu koju IBAR koristi u svojim, pretežno instrumentalnim, autorskim kompozicijama.Njihova muzika zvuči kao ‘King Gizzard and the Lizard Wizard, kada bi ih predvodio Vlatko Stefanovski. Upad je 600 dinara, a početak u 21.30.

Vice City tribute bend nastupa u Domu kulture. Pravi događaj za sve ljubitelje osamdesetih i kultne video igre. Karte su 600 dinara, a početak je u 21 čas.

Wooback žurka je u Gerili. Očekuju vas klasici i hitovi muzičkih pravaca trap, drill i r'n'b. Karte su u pretprodaji 400 dinara, a na ulazu će biti 600. Početak je u 21 čas.

Subota, 27. januar 

Poetarium se održava u Matki. Svako ko želi da učestvuje i izvodi svoju poeziju treba da se prijavi u inbox Poetariuma i spremi do dve svoje pesme. Početak je u 20 časova.

Robot Johnson Dub Experience nastupa u Bulevar booksu. Kako kažu organizatori, u pitanju su majstori rokenrola koji su u svakoj svojoj prethodnoj muzičkoj inkarnaciji iza sebe ostavljali bisere. Cena karata nije navedena, a početak je u 21.30.

Pink Moon Quartet nastupa u Ordinacija Art cafeu. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Šlagvort nastupa u Pozorištu mladih. Šlagvort izvodi muziku iz poznatih domaćih i stranih filmskih ostvarenja. Od filmova poput "Lion King", "James Bond", "Hair", "Moulin Rouge!” do "Balkan ekspres", "Nacionalna klasa", "Toma"... Cena karata nije navedena, a početak je u 22 časa.

Sassja nastupa u Gerili. Poznata regionalna rep zvezda ovog puta u Novom Sadu nastupa uživo sa svojim najvećim hitovima sa albuma "Taktički praktično", kao i drugim pesmama nastalim u saradnji sa velikim brojem domaćih i regionalnih muzičara. Karte su 1.200 dinara, a početak je u 22 časa.

Nedelja, 28. januar 

Stand up show Neše Bridžisa "Muško ženski svet" je u pozorišnom klubu Trema. Otkrijte šta se dešava kad se otvori "dzak soli" na satiričan način uz Nešu. Brak, veza, izazovi prilagođavanja u zajednici sa partnerom, sve to u jednoj predstavi koja je obišla region i Evropu. Cena karata nije navedena, a početak je u 21 čas.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo