...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 8. do 14. januara

07.01.2024.

Nema mnogo vremena za odmor jer nas ove nedelje očekuje još jedan doček Nove godine, onaj po julijanskom kalendaru. Samim tim, u Novom Sadu vas očekuje mnogo koncerata.

.

Četvrtak, 11. januar 

Feel Good Inc. žurka je u Gerili. Na repertoaru su Nirvana, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park, Arctic Monkeys, Coldplay, Lenny Kravitz, Green Day, Audioslave i mnogi drugi. Upad je prvih sat vremena 300 dinara, a nakon toga će biti 400. Početak je u 20 časova.

David Bowie tribute veče je u Domu kulture. Slavie se Bowiejev 77. rođendan i tim povodom organizuje se maskenbal. Bira se najboljie Bowie, a za one najkreativnije sledi nagrada. Glavni i odgovorni krivci za Bowiev glas sa zvučnika biće Dee Jay Minya Ramone, Ziggy Pop & Lady Stardust. Ulaz je slobodan, a početak je u 21 čas. 

Petak, 12. januar 

Stray Dogg nastupa u Bulevar booksu. Između pesama Dukat će vam i pričati o svakoj - kako, kada i zašto je nastala. To su interesantne, zabavne, ali i tužne priče kojima će se demistifikovati čitav proces stvaranja i ono što je iza svega lepog i velikog što je napravljeno. Karte su 800 dinara, a početak je u 21 čas.

Tam i Jymenik nastupaju u Gerili. U poslednjih nekoliko godina Tam i Jymenik u kontinuitetu nižu singlove poput "usne uz rebra", "pogana", "Predaleko", kao i njihov zajednički poslednji singl "Mila", kojima jasno dokazuju svoje mesto u pop muzici i domaćoj muzičkoj sceni. Karte su 800 dinara, a na ulazu će biti 1.000. Početak je u 21 čas.

Elvis Presley tribute veče je u Domu kulture. Slavi se Elvisov 89. rođendan i tim povodom organizuje se maskenbal. Biramo najbolje kostime i maske, a najboljeg Elvisa čeka i prigodna nagrada. Nastupaju Hostile, Christone i Djarma & metkovi. Upad je 600 dinara, a početak u 21 čas.

Završni koncert Junior Rok kampa za devojčice održava se u Fabrici. Nakon pet dana intenzivnih radionica i probi, devojčice će pokazati šta su naučile na kampu i zagrejati vas super muzikom. Ulaz je slobodan, a početak je u 18 časova.

Subota, 13. januar 

Kanda, Kodža i Nebojša nastupaju u svečanoj sali NIS-a. Vlasnici, prema mnogima, jednog od najboljih domaćih albuma devedesetih "Igračka plačka", KKN je slično priznanje dobio i skoro dve decenije kasnije za svoj najzreliji album "Prekidi stvarnosti". Do danas su ostali najautentičniji predstavnici alternativnog talasa na domaćoj sceni. Karte su 1.000 dinara, a početak je u 21 čas.

Ladytron nastupa u Pozorištu mladih. Ladytron je fokusiran na poseban spoj popa i eksperimentalnog zvuka koji više od dve decenije evoluira stvarajući jedinstvenu koncertnu atmosferu gde god da se pojave - od netipičnih prostora koji su obeležili početke ovog benda, poput napuštenih banaka i kuglana, pa sve do turneja po Evropi, Aziji, Australiji, Severnoj i Južnoj Americi. Karte su 1.800 dinara za parter, a 1.600 za balkon. Početak je u 22 časa.

Islandman nastupa u Radničkom domu. Turski elektro trio donosi svojoj publici, kako kažu, iskustvo punog spektra otvarajući vrata alternativnim egzistencijama. Karte su 1.300 dinara, a početak je u 21 čas.

Catrin Finch nastupa u Gradskoj kući. U pitanju je lična harfistkinja Princa od Velsa, sada kralja Čarlsa, i dobitnica prestižnih nagrada. Završila je Kraljevsku akademiju sa Kraljičinom pohvalom za izvrsnost. Nastupala je na najprestižnijim festivalima klasične muzike u Edimburgu, Salcburgu, Musiksommer u Lajpcigu i drugim. Karte su rasprodate, početak je u 20 časova.

Richard Galliano nastupa u Gradskoj koncertnoj dvorani. Sarađivao je sa čuvenim Astorom Pjacolom, harmonikašima poput Džosa Baselija, Andrea Astiera, pevačima poput Kloda Nugaroa, Serđa Redžanija, Barbare, džezerima Četom Bejkerom, Čarlijem Hejdenom, Ronom Karterom i Mišelom Portalom. Izdao je četiri albuma za čuvenu Deutsche Grammophon izdavačku kuću kao jedini harmonikaš. Karte su rasprodate, početak je u 20 časova.

Gisela Joao nastupa u Sinagogi. Diva sasvim originalnog glasa, Žisela Žoao, predstavlja centralnu figuru i jednu od najvećih umetnica na portugalskoj muzičkoj sceni. Mnogobrojnim uspešnim nastupima i nagradama, Žisela se brzo probila u sam vrh savremenog fada, prateći autentičnost tradicionalne matrice, ponirući u iskonsku energiju žanra, bez ekscesa i manirizma, a opet, uspevajući da savršeno inkorporira savremen zvuk u svoju muziku. Karte su 1.600 dinara, a početak je u 22 časa.

Flamingods nastupaju u Kulturnom centru Novog Sada. Britansko-bahreinski spoj benda Flamingods donosi alternativne rok numere, koje se mešaju sa psihodeličnim ritmovima, elektronskim melodijama i pankom. Prepoznatljivi su po rotirajućim pozicijama i razmeni instrumenata tokom lajv nastupa. Karte su 1.000 dinara, a početak je u 23 časa.

Collegium Musicum nastupa u kulturnoj stanici Rumenka. Akademski hor Collegium Musicum osnovan je 1971. godine i čine ga studentkinje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Kroz više od pola veka postojanja, ovaj sastav je pokupio mnogobrojne nagrade, od najvećih domaćih priznanja, preko prvih mesta u italijanskom Arecu, Langolenu, Torevijehi, Pekingu, pa sve do BBC nagrade i zlatne medalje na Internacionalnom horskom festivalu u čuvenom njujorškom Karnegi holu. Karte su 500 dinara, a početak je u 20 časova.

Tristan nastupa na Novosadskom sajmu. Psytrance legenda prvi put dolazi u Novi Sad. Kao podrška tu su Psychofusion i Jungle rezidenti Lyabidelic, Zarma, Prpa i Del. Za intro će se pobrinuti Illuzio, nova mlada nada novosadske scene, koja iza sebe već broji nekoliko nastupa i izdatih singlova. Karte su 1.800 dinara, a početak je u 21 čas.

Željko Vasić nastupa u Eđšegu. Poznato ime domaće scene svojom kantautorskom harizmom više od dve decenije potvrđuje da je miljenik publike sa kojom se na poseban način povezuje, vodeći je svojom muzikom na nezaboravno putovanje i stvarajući svakim koncertom pravi emotivni i muzički ugođaj. Karte su 1.000 dinara, a početak je u 21 čas.

Love like blood dark party je u Matki. Pravi događaj za fanove 80's i 90's zvuka, gitarskih bendova, ebm zvuka, darkwave, goth, post punk, industrial rock i retrowave. Upad je 200 dinara, a početak u 21 čas.

Braća Teofilovići nastupaju u kulturnoj stanici Kovilj. Vokalni duet, blizanci Ratko i Radiša, predstavljaju jedinstvenu muzičku pojavu na Balkanu, čiji poseban a capella dvoglas na sasvim autentičan način reinterpretira tradicionalno muzičko i poetsko nasleđe ovih prostora. Karte su 500 dinara, a početak je u 20 časova.

Neda Nikolić trio nastupa u kulturnoj stanici Barka. Od ranih početaka karijere Neda je nastupala u svim značajnijim koncertnim prostorima u zemlji, te kao počasni gost slavnog Slobodana Trkulje, a na Doček dolazi da novosadskoj publici približi autentični zvuk frule. Karte su 500 dinara, a početak je u 20 časova.

Koncert "Filmski klasici" Novosadskog Big benda je u SNP-u. Nastupali su sa Zdravkom Čolićem, Totom Kutunjom, Džibonijem, Masimom Savićem, Dadom Topićem i drugima. Nastupali su na Fiesti Latini, u Banjaluci, Mostaru, Nušićijadi, Sarajevskoj Zimi, u Rovinju i na mnogim drugim prestižnim festivalima. Snimili su muziku za kultne TV serije. Karte su 2.000 dinara, a početak je u 19 časova.

FIPA i Igor Sakač nastupaju u klubu Absolut. Projekat FIPA nastao je nakon više od decenije aktivnog učešća Filipa Vlatkovića u mužičkom životu nebrojenih domaćih sastava, pre svega u ulozi snimatelja i producenta. U sopstvenoj produkciji nastaje muzika koja osvaja jednostavnošću, minimalizmom i nostalgičnom estetikom prošlih vremena, kada je popularna muzika bila autentična i neopterećena suvišnim slojevima. Igor Sakač je talentovani muzičar, gitarista i multi-instrumentalista iz Novog Sada. Njegova muzika kombinuje različite žanrove, mahom u domenu roka i popa stvarajući prepoznatljiv i emotivan stil. Ulaz je slobodan, a početak je u 22 časa.

Nedelja, 14. januar 

Dan za odmor i Oradio.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo