...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Kultura / Galerija

Konkurs za NOAfest 2019 – Mlada grafika

09.05.2019.

Kulturni centar Novog Sada raspisao je konkurs za učešće na šestom festivalu NOAfest 2019. Tema ovogodišnjeg festivala je "Mlada grafika – autorski pristup grafičkom mediju". Pravo učešća imaju autori do 40 godina starosti.  

.

"Prijavljeni radovi mogu biti izvedeni u svim tehnikama klasične ručne štampe, digitalne štampe i eksperimentalnih procesa. Pored navedenog, na festival mogu da se prijave radovi koji za svoju osnovu imaju ili jesu neko od dvodimenzionalnih grafičkih medija (grafički list, fotografija, tipo-dizajn, storyboard, itd)", navode organizatori konkursa.

Prema pravilima konkursa, maksimalne dimenzije matrice su 100×70, a maksimalne dimenzije papira 120 x80 cm. Autori treba da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi (format jpg, rezolucija 300dpi), uz osnovne podatke rada (naziv rada, tehnika, format, godina nastanka), kao i kratku biorafiju na: noafest2019@gmail.com, najkasnije do 25. maja. 

Rezultati konkursa biće objavljeni do 10. juna, a odabrani radovi dostavljaju se do 15. avgusta na adresu Kulturnog centra Novog Sada, Katolička porta 5, Novi Sad, sa naznakom za NOA FEST 2019.

NOAfest 2019 biće održan na više lokacija u Novom Sadu: u prostorima Likovnog salona i Tribine mladih Kulturnog centra, u kulturnoj stanici Eđšeg i Kulturnom centru "Lab". Selektori festivala odabraće tri autora koji će kao nagradu dobiti realizaciju samostalne izložbe 2020. godine u Likovnom salonu, Tribini mladih KCNS i u KC "Lab". 

Kako najavljuju, pored prostora i programske realizacije organizator će obezbediti i dvojezični katalog-brošuru, koji će biti štampan posle održavanja festivala, jer je predviđeno da se reprodukuju i fotografije sa programskih dešavanja.

Možda te još zanima:

.

Skulptura, narativ i mladi umetnici

Dani otvorene umetnosti "Novi Sad open art" biće održani od petka 30. septembra do utorka 4. oktobra u dvorcu Eđšeg,…

.

Prijavi se za Letnju džez akademiju

Kulturni centar Novog Sada otvorio je prijave za učešće na devetoj Letnjoj džez akademiji Novi Sad – Dortmund, koja će…

.

Život romskog naroda u grafici

Izložba grafika mlade umetnice Vanje Ignjac nazvana "Ples života" biće otvorena u ponedeljak 28. januara u 19h u Kulturnom centru…

.

Izložba i kubanski filmovi u KC Novog Sada

Manifestacija Dani kubanske kulture biće otvorena danas u 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada izložbom slika "Sećanje na Če…

.

Festival "Slobodna Zona" od 7. do 12. novembra

Četrnaesto izdanje Filmskog festivala "Slobodna Zona" biće održano od 7. do 12. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U…

.

Bitipatibi, On Tour, Turisti i Irena Žilić na festivalu Poezika

Osmo izdanje Festivala "Poezika" biće održano 8. i 9. juna u Kulturnom centru Novog Sada. Kako je najavljeno, nastupiće dream…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo