.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika

Prijavi se za Letnju džez akademiju

20.06.2019.

Kulturni centar Novog Sada otvorio je prijave za učešće na devetoj Letnjoj džez akademiji Novi Sad – Dortmund, koja će biti održana od 13. do 21. jula u Novom Sadu. Kao i prethodnih godina, sa polaznicima će raditi deset izuzetnih muzičara i profesora iz Srbije i Dortmunda.

.

Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund nastala je kao potreba mladih muzičara iz Novog Sada i džez muzičara uopšte da proširuju svoje znanje i umeće i da sviraju sa umetnicima iz drugih gradova. Osim muzičara iz Novog Sada, polaznici akademije su i džez muzičari iz drugih gradova Srbije, iz regiona i iz Dortmunda.

"Direktna saradnja KCNS sa jazz umetnicima iz Dortmunda traje već 16 godina, a započela je gostovanjem Big benda Jazz Akademije 'Glenn Buschmann' na Novosadskom jazz festivalu. Saradnja se širila, dobijala nove sadržaje i dimenzije, a deo ove lepe priče o saradnji je svakako i Letnja jazz akademija Novi Sad – Dortmund, koja je nastala kao posledica saradnje sa saksofonistom i profesorom Jazz akademije 'Glenn Buschmann', Uwe Plathom, koji je od prošle godine i direktor ove jazz akademije", navode organizatori.

Prijave za akademiju traju do 14. jula, a učešće je besplatno. Prijavni list možete pronaći na sajtu Kulturnog centra Novog Sada.

U okviru Letnje džez akademije biće održano više koncerata i džem sešna.

.
U potrazi za skloništem od vrelih dana, još vrelija preporuka za ovonedeljne događaje...
.
Dugogodišnji novinar, rok kritičar i muzičar, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a od nedavno i doktor…
.
Ovogodišnji Festival uličnih svirača - Gradić fest biće održan od 29. do 31. avgusta na više lokacija u Podgrađu Petrovaradinske…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?