...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Zeka Rodžer u Culture Exchange-u

26.05.2015.

"Bilo bi super da više mladih dođe da gleda klasične igrane i crtane filmove zato što je scena animiranih filmova propala", objašnjava Pavel Rogala, jedan od zaposlenih u CE.

.

Animirani film "Ko je smestio Zeki Rodžeru" prikazan je sinoć u kafeu "Culture Exchange"-u. Snimljen 1988. godine u režiji Roberta Zemekisa, Zeka Rodžer je postao kultni crtani lik za kojeg danas mnogi mladi nisu ni čuli. Budući da "Culture Exchange" posećuju uglavnom mlađe generacije, ekipa koja je zaposlena u ovom kafiću je došla na ideju da prikaže baš ovaj crtać u svom improvizovanom bioskopu.

Oni koji su došli u CE na kafu nisu ništa znali o projekciji, ali su rešili da ostanu kada su čuli da je u pitanju komedija.

Za sve koji nisu pogledali animirani film "Ko je smestio Zeki Rodžeru", nećemo otkrivati previše detalja, ali ćemo napisati da je to komična detektivska priča, mešavina igranog i animiranog filma, u kojoj Zeka Rodžer biva glavni osumnjičeni, a njegova zanosna supruga Džesika Rebit golica maštu publike. Glavne uloge tumače Bob Hoskins, Stabi Kej, Džoana Kesidi i Kristofer Lojd.

L.R.

Možda te još zanima:

.

Besplatni klubovi za učenje stranih jezika

U novosadskom klubu Culture Exchange organizuju se konverzacijski klubovi engleskog, španskog, francuskog i srpskog za strance.

.

Culture Exchange ponovo radi

Novosadski lokal Culture Exchange ponovo se otvara u četvrtak 1. oktobra. Kako jedna od vlasnica lokala Ana Paudril kaže koncept…

.

Besplatni časovi stranih jezika

   Besplatni časovi jezika - engleski, nemački, italijanski, mađarski i srpski za strance!

.

Anime filmovi nedeljom u CE

   Pitali smo gledaoce kakva je atmosfera i koliko programa u Novom Sadu postoji za ljubitelje japanske kulture i oni…

.

CFF drugi put u Novom Sadu

„Najzanimljivije je to što nakon puštanja filmova, svako mora da uništi taj CD. Tako da, imate samo jednu priliku da…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo