...
TRENUTNO14:00 - 15:00Bluegrass

Muzika / Festivali

CFF drugi put u Novom Sadu

07.12.2014.

„Najzanimljivije je to što nakon puštanja filmova, svako mora da uništi taj CD. Tako da, imate samo jednu priliku da pogledate ove filmove i verovatno nikad više“, objašnjava Anna Powdrill iz Culture Exchange-a.

.

   Couch Fest Films je jedan od najvećih jednodnevnih međunarodnih filmskih festivala u svetu. U Culture Exchange-u, u Novom Sadu, juče je po drugi put održan CFF, koji je po mnogo čemu drugačiji i poseban.

   Za početak, ne održava se u velikim bioskopima, već u manjim lokalima ili u kućama onih koji apliciraju da postanu deo ovog festivala, a i u potpunosti je besplatan. Uvek se svugde dešava na isti dan, ove godine je to bio 6. decembar, ali satnica može da bude različita za sve gradove u kojima se obeležava.

   Od 2008. godine CFF, sa žirijem od sedam članova, bira dvadesetak najboljih filmova koji su prethodno osvojili nagrade na nekim drugim festivalima.

   „Najzanimljivije je to što nakon puštanja filmova, svako mora da uništi taj CD. Tako da imate samo jednu priliku da pogledate ove filmove i verovatno nikad više“, objašnjava Anna Powdrill iz Culture Exchange-a.

   Juče je bilo prikazano 18 filmova koji su trajali od pet do deset minuta. Svi su imali različitu tematiku i urađeni su na različite načine – neki su imali prave glumce, dok su drugi animirani.

   Nakon prikazivanja, gledaoci ne komentarišu pogledane filmove ali svoje mišljenje mogu iskazati ocenjivanjem na papiru koji prethodno dobiju.

   Ukoliko ste propustili jučerašnji CFF, možda ćete imati priliku da ga ispratite sledeće godine. Do tad, snimajte svoje filmove i učestvujte na festivalima, što je šansa više da postanete deo Couch Fest Films-a za 2015. godinu.

 

  Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Besplatni klubovi za učenje stranih jezika

U novosadskom klubu Culture Exchange organizuju se konverzacijski klubovi engleskog, španskog, francuskog i srpskog za strance.

.

Besplatni časovi stranih jezika

   Besplatni časovi jezika - engleski, nemački, italijanski, mađarski i srpski za strance!

.

Anime filmovi nedeljom u CE

   Pitali smo gledaoce kakva je atmosfera i koliko programa u Novom Sadu postoji za ljubitelje japanske kulture i oni…

.

Brigand ima novi album "Iza Crne Duge"

Pančevačko-beogradski sastav Brigand objavio je ovih dana treći studijski album "Iza Crne Duge", za izdavačku kuću Dallas Records.

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Od Begeja do Begea

TBK su momci koje isključivo zanima pravljenje hitova, hajpa, hipa i još mnogo toga na slovo "H". Nastali su na…

  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 Bluegrass
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 IN teen

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo