.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika / Festivali

CFF drugi put u Novom Sadu

07.12.2014.

„Najzanimljivije je to što nakon puštanja filmova, svako mora da uništi taj CD. Tako da, imate samo jednu priliku da pogledate ove filmove i verovatno nikad više“, objašnjava Anna Powdrill iz Culture Exchange-a.

.

   Couch Fest Films je jedan od najvećih jednodnevnih međunarodnih filmskih festivala u svetu. U Culture Exchange-u, u Novom Sadu, juče je po drugi put održan CFF, koji je po mnogo čemu drugačiji i poseban.

   Za početak, ne održava se u velikim bioskopima, već u manjim lokalima ili u kućama onih koji apliciraju da postanu deo ovog festivala, a i u potpunosti je besplatan. Uvek se svugde dešava na isti dan, ove godine je to bio 6. decembar, ali satnica može da bude različita za sve gradove u kojima se obeležava.

   Od 2008. godine CFF, sa žirijem od sedam članova, bira dvadesetak najboljih filmova koji su prethodno osvojili nagrade na nekim drugim festivalima.

   „Najzanimljivije je to što nakon puštanja filmova, svako mora da uništi taj CD. Tako da imate samo jednu priliku da pogledate ove filmove i verovatno nikad više“, objašnjava Anna Powdrill iz Culture Exchange-a.

   Juče je bilo prikazano 18 filmova koji su trajali od pet do deset minuta. Svi su imali različitu tematiku i urađeni su na različite načine – neki su imali prave glumce, dok su drugi animirani.

   Nakon prikazivanja, gledaoci ne komentarišu pogledane filmove ali svoje mišljenje mogu iskazati ocenjivanjem na papiru koji prethodno dobiju.

   Ukoliko ste propustili jučerašnji CFF, možda ćete imati priliku da ga ispratite sledeće godine. Do tad, snimajte svoje filmove i učestvujte na festivalima, što je šansa više da postanete deo Couch Fest Films-a za 2015. godinu.

 

  Lea Radlovački

.
Ovogodišnji Festival uličnih svirača - Gradić fest biće održan od 29. do 31. avgusta na više lokacija u Podgrađu Petrovaradinske…
.
Festivalsko leto je u punom jeku, gotovo svakog vikenda se negde održava po neki festival, a jedan od onih na koje vam posebno skrećemo…
.
Još jedno izdanje festivala Punk rock holiday biće održano u Tolminu, u Sloveniji. Posetioce očekuje pet dana odličnih pank koncerata,…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?