...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Društvo / Obrazovanje

Besplatni časovi stranih jezika

19.01.2015.

   Besplatni časovi jezika - engleski, nemački, italijanski, mađarski i srpski za strance!

.

   Novi Sad postaje meka besplatnih stvari i akcija. Imamo Fejsbuk stranicu Just give, časove salse, joge i radionice gitare. Mnoge organizacije i klubovi organizuju besplatne časove razgovora na stranim jezicima. Američki kutak organizuje ponedeljkom i sredom od 18.30 časova konverzaciju za studente i starije od njih, a petkom u isto vreme za srednjoškolce i mlađe studente. Da biste dolazili na časove, treba da postanete član Američkog kutka, što je takođe besplatno.

   - Na časovima konverzacije postoje moderatori koji su ili izvorni govornici ili ljudi koji su više od 30 godina živeli na engleskom govornom području. Za Konverzacijski klub su uvek dogovorene teme o kojima će se govoriti, a u Omladinskom klubu se govori o čemu god tinejdžeri žele, kaže Svetlana Kovačević iz Američkog kutka.

   U klubu Pelikan ove nedelje počinju časovi konverzacije na engleskom jeziku (svakog petka u 14 časova), kao i časovi srpskog za početnike. Vlasnik kluba Leon Bueno želi da njegov klub bude mesto okupljanja za ljude koji žele da se bave internacionalnim temama, uključujući i jezike.

   Klub Culture Exchange ranije je organizovao mnogo časova raznih jezika. Sada se tu održavaju časovi italijanskog i mađarskog jezika, a grupe se dogovaraju za vreme održavanja na fejsbuk stranici tog kluba.

   U Omladinskom centru CK13 organizuje se već nekoliko godina Stammtisch, odnosno časovi konverzacije na nemačkom jeziku. Ponedeljkom u 20 časova možete da razvijate znanje nemačkog jezika, upoznate nove ljude i družite se.  

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Strani jezici se lakše uče uz filmove i muziku

Po poznavanju stranih jezika naša zemlja je na nivou Evropske unije. Engleski je svakako jezik broj jedan, ali u poslednje…

.

Dopuna za učenje engleskog jezika

Osmoro Microsoftovih stažista razvilo je aplikaciju koja na nov način omogućava korisnicima da unaprede svoje znanje engleskog jezika. 

.

Job Interview Skills

Da li znaš na koji način bi trebalo da se predstaviš na poslovnom intervjuu? Kako bi trebalo da komuniciraš i…

.

Onlajn učenje upotpunjuje tradicionalno

Tradicionalan školski sistem je u poslednje vreme dobio konkurenciju u vidu onlajn pohađanja nastave, učenja ili polaganja ispita. To, naravno,…

.

Kako na engleskom da pišete pravilno i jasno

Da li ste nekad pisali na engleskom, ali ste u stvari samo prevodili rečenice sa srpskog? Bez provere stila i…

.

Ti u očima (internet) poslodavca

Svi smo onlajn, non stop, pa što to ne bismo iskoristili? Na mnogim platformama nude se poslovi za koji su…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo