.
Trenutno
Music mix
Društvo / Obrazovanje

Besplatni časovi stranih jezika

19.01.2015.

   Besplatni časovi jezika - engleski, nemački, italijanski, mađarski i srpski za strance!

.

   Novi Sad postaje meka besplatnih stvari i akcija. Imamo Fejsbuk stranicu Just give, časove salse, joge i radionice gitare. Mnoge organizacije i klubovi organizuju besplatne časove razgovora na stranim jezicima. Američki kutak organizuje ponedeljkom i sredom od 18.30 časova konverzaciju za studente i starije od njih, a petkom u isto vreme za srednjoškolce i mlađe studente. Da biste dolazili na časove, treba da postanete član Američkog kutka, što je takođe besplatno.

   - Na časovima konverzacije postoje moderatori koji su ili izvorni govornici ili ljudi koji su više od 30 godina živeli na engleskom govornom području. Za Konverzacijski klub su uvek dogovorene teme o kojima će se govoriti, a u Omladinskom klubu se govori o čemu god tinejdžeri žele, kaže Svetlana Kovačević iz Američkog kutka.

   U klubu Pelikan ove nedelje počinju časovi konverzacije na engleskom jeziku (svakog petka u 14 časova), kao i časovi srpskog za početnike. Vlasnik kluba Leon Bueno želi da njegov klub bude mesto okupljanja za ljude koji žele da se bave internacionalnim temama, uključujući i jezike.

   Klub Culture Exchange ranije je organizovao mnogo časova raznih jezika. Sada se tu održavaju časovi italijanskog i mađarskog jezika, a grupe se dogovaraju za vreme održavanja na fejsbuk stranici tog kluba.

   U Omladinskom centru CK13 organizuje se već nekoliko godina Stammtisch, odnosno časovi konverzacije na nemačkom jeziku. Ponedeljkom u 20 časova možete da razvijate znanje nemačkog jezika, upoznate nove ljude i družite se.  

Jasna Žugić

.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
.
Ispitni rok je verovatno poslednja stvar koja je studentima u glavi na avgustovskih 36 stepeni. Međutim, kako nam je do ispitnog…
.
Beogradski centar za ljudska prava 12. avgusta, na međunarodni dan mladih, organizuje igranje društvenih igara koje za cilj imaju…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?