...
TRENUTNO06:00 - 12:00Music mix by Marko

Društvo / Obrazovanje

Besplatni klubovi za učenje stranih jezika

03.12.2015.

U novosadskom klubu Culture Exchange organizuju se konverzacijski klubovi engleskog, španskog, francuskog i srpskog za strance.

.

Takvi klubovi su besplatni i otvoreni za sve, ali se uglavnom okuplja omladina kako bi vežbala strani jezik, na opušten i zabavan način. Teme se ne zadaju unapred, ne postoje knjige, ali učitelji ispravljaju greške u govoru i odgovaraju na sva pitanja koja grupa ima.

"Za svaki čas imamo nekoliko ideja, ali kako će sve da teče zavisi od toga ko dođe i na kom nivou ume da govori engleski. Obično izaberemo neku igru, a onda u kom smeru ide tema zavisi od pitanja, tako da razgovaramo o svemu što zanima učenike. Fokusiramo se na način na koji učenici formiraju rečenice", kaže Lejlani koja vodi engleski klub.

Klub se održava u sredom u 17 sati uz kafu i pivo, pa je atmosfera opuštenija u odnosu na škole, ali se i ne radi toliko intenzivno.

"Ovog leta sam bio u Americi i tamo sam govorio engleski svaki dan, pa mi sada to nedostaje. Mislim da je ovo dobra prilika da vežbam i da ne zaboravim ono što sam do sada naučio i odlično je što su tu ljudi kojima je engleski maternji jezik", kaže jedan od članova kluba Čaba Mesaroš.

Druženja na španskom se održavaju četvrtkom u 17 sati, na srpskom subotom u 16, a trenutno se klub francuskog jezika ne održava, jer devojka koja ga vodi nije tu, ali će od januara ponovo početi. Ako ste zainteresovani za italijanski i mađarski ili biste želeli da znanje jezika podelite sa drugima, javite se klubu Culture Exchange na njihovu Fejsbuk stranu

 

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Epic Games nudi besplatno Civilization VI

Nakon što je protekle nedelje obradovao igrače ponudivši GTA V potpuno bepslatno, Epic Games nastavlja u istom ritmu. Sada je…

.

Dela Vinsenta Van Goga na internetu

Više od 200 slika, 500 crteža i 700 pisama - sve to možete pronaći u Van Gogovom muzeju čija je…

.

GTA V dostupan besplatno

Grand Theft Auto V je jedna od najpopularnijih i najprodavnijih video igara svih vremena. Iako je izašla još 2013. godine…

.

Španski filmski klasici na internetu

Narednih nedelja imaćemo priliku da potpuno besplatno pogledamo više od deset španskih filmova u okviru ciklusa "Klasici uz tebe".

.

Društvene igre preko mreže

Do sada ste sigurno po nekoliko puta prešli sve društvene igre koje imate. Možda su vam dosadili i ukućani kao…

.

Harvardov kurs fotografije

Sa mobilnim telefonom u rukama svako od nas može da napravi dobru fotografiju, ali uz malo znanja one mogu biti…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 06:00 Music mix by Marko
  • 12:00 Leto na O radiju
  • 12:10 Gost O radija

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo