...
TRENUTNO13:20 - 13:30Tehnologija

Društvo

Culture Exchange ponovo radi

25.09.2015.

Novosadski lokal Culture Exchange ponovo se otvara u četvrtak 1. oktobra. Kako jedna od vlasnica lokala Ana Paudril kaže koncept lokala će ostati isti ali će pokušati da poboljšaju program i ambijent.

.

Prvi vlasnici Culture Exchange-a Daniel i Leilani Fernandez se nakon godinu i po dana vraćaju u Srbiju da bi vodili lokal. Ana Paudril je za O radio objasnila kako su oni jako uzbuđeni što će opet biti deo novosadske Culture Exchange zajednice.

"Prvi vlasnici se uskoro vraćaju u Novi Sad i oni će preuzeti lokal, dok ću ja otputovati za Grac, gde takođe imamo otvoren bajk kičen." dodala je Ana.

Da podsetimo, pre godinu i po dana vlasnicima lokala policija je naredila da u roku od 30 dana napuste Srbiju. Sajmon Vilson i njegova porodica su deportovani iz Srbije zbog toga što je policija zaključila da su u navedenom lokalu zaposleni, a viza koju su tada posedovali im nije dozvoljavala da rade.

"Oduvek sam htela da otvorim kafić, a ostatak društva je htelo bajk šop, pa smo onda spojili te dve ideje u jednu i dobili Culture Exchange bajk kičen. Imali smo veoma zanimljive prve godine. Na početku je bilo jako uspešno, s druge strane, u jednom momentu smo doživeli medijski linč ", rekla je Ana i dodala da situacija nije bila toliko loša za lokal koliko za ljude koji su ga vodili.

Otvaranje novog, poboljšanog kafića zakazano je za četvrtak 1. oktobar, a koncept će ostati isti. I dalje će postojati žurke na kojima će se prikupljati novac za različite svrhe, radionice i naravno posetioci će moći besplatno da koriste alate za popravku bicikala.

"Nadamo se da će lokal biti uspešan i da ćemo na neki način postati deo novosadske scene. U suštini, trudićemo se da radimo što bolje", zaključila je Ana.

Lea Kotlica

Možda te još zanima:

.

Besplatni klubovi za učenje stranih jezika

U novosadskom klubu Culture Exchange organizuju se konverzacijski klubovi engleskog, španskog, francuskog i srpskog za strance.

.

Zeka Rodžer u Culture Exchange-u

"Bilo bi super da više mladih dođe da gleda klasične igrane i crtane filmove zato što je scena animiranih filmova…

.

Besplatni časovi stranih jezika

   Besplatni časovi jezika - engleski, nemački, italijanski, mađarski i srpski za strance!

.

Anime filmovi nedeljom u CE

   Pitali smo gledaoce kakva je atmosfera i koliko programa u Novom Sadu postoji za ljubitelje japanske kulture i oni…

.

CFF drugi put u Novom Sadu

„Najzanimljivije je to što nakon puštanja filmova, svako mora da uništi taj CD. Tako da, imate samo jednu priliku da…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo