.
Trenutno
Danube Streamwaves Live
 Dušan Majkić i Predrag Novković
Kultura

Dva meseca koncerata, predavanja i filmova

17.06.2019.

Manifestacija "Leto na Trgu galerija" biće otvorena u subotu 22. juna u 21 čas u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske.

.

Na otvaranju će biti predstavljen novootvoreni Srpski crkveni muzej u Sentandreji, nastao kao rezultat dugogodišnjeg projekta očuvanja srpskog kulturnog nasleđa u Mađarskoj. Uz koktel u vrtu, planiran je i nastup pijanistkinje Rite Kinke, koja će izvesti dela čuvenih mađarskih kompozitora Franca Lista i Bele Bartoka.

U četvrtak 27. juna od 21 čas biće organizovana žurka na Trgu galerija uz hitove poznatih svetskih izvođača poput Arete Frenklin, Stivija Vondera, Tine Tarner, Džejmsa Brauna, Santane, Prinsa, Šade i drugih muzičkih legendi koje će izvesti bend "Milaćopezo".

U četvrtak, 4. jula, biće predstavljena kultura Novog Zelanda kroz maorsku umetnost (toi whakairo), maorske pesme (waiata), ali i nezaobilaznu hranu (kai). O kulturi Novog Zelanda govoriće Novozelanđanin Džon Lori, istoričar, antropolog i bibliotekar, a prevod će obezbediti Ksenija Minčić Obradović.

Manifestacija će trajati do 29. avgusta i obuhvatiće raznovrsan program, koji ćete moći da pratite svakog četvrtka od 21h.

Leto na Trgu galerija organizuju Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Poklon zbirka Rajka Mamuzića.

 

.
Ako ste ovaj muzički sastav nekada čuli uživo, znate zašto bi trebalo da ih slušate opet. Ako ih niste slušali uživo, ali ste…
.
Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju…
.
Međunarodni festival "Prosefest" možete posetiti i ove godine od 23. do 28. septembra u Kulturnom centru Novog Sada gde će vas…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?