...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Društvo

Studentske stipendije u Sremskoj Mitrovici

12.10.2015.

Grad Sremska Mitrovica raspisao je konkurs za dodelu studentskih stipendija najboljim studentima i studentkinjama na fakultetima i Visokim školama čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2015-2016. godinu. Prijave su otvorene do 20. oktobra.

.

Stipendije će dobiti najbolji studenti osnovnih akademskih i master studija iz svih studijskih oblasti na fakultetima, kao i studenti osnovnih strukovnih i specijalističkih studija Visokih tehničkih i mašinskih škola, iz pojedinih studijskih modula i programa (lista je dostupna u tekstu Konkursa).  

Pravo učešća imaju studenti i studentkinje koji su državljani Republike Srbije i imaju prebivalište na teritoriji grada Sremska Mitrovica u trajanju od najmanje šest meseci. Na konkurs mogu da se prijave i studenti u statusu izbeglica, sa boravištem na teritoriji grada takođe u trajanju od najmanje šest meseci.

Uslov je i da kandidati do kraja tekuće kalendarske godine nisu navršili 26 godina života, te da imaju procečnu ocenu najmanje 9,00 na akademskim, odnosno 9,50 na strukovnim studijama.

Dokumentacija koju je neophodno priložiti uz prijavu, tekst konkursa, kao i sam prijavni list, mogu se pronaći na sajtu Grada Sremske Mitrovice.

Prijave se mogu podneti lično ili putem pošte, na adresu: Grad Sremska Mitrovica - Gradska uprava za obrazovanje, Svetog Dimitrija 13, 22000 Sremska Mitrovica, sa naznakom "Javni Konkurs za dodelu studentskih stipendija".

Dodatne informacije u vezi sa javnim Konkursom mogu se dobiti lično, u zgradi Gradske uprave, kancelarija broj 19.

Možda te još zanima:

.

Studiranje u Americi

U ponedeljak 25. marta i utorak 26. marta, od 17 časova, gosti Američkog kutka Novi Sad biće savetnici iz Međunarodnog…

.

Studirajte u Francuskoj

Francuski institut u Srbiji poziva sve studente na Dan otvorenih vrata u četvrtak, 7. marta od 15 do 18 časova. 

.

Studiraj u Nemačkoj, Austriji ili Švajcarskoj

Ukoliko želiš da studiraš na engleskom jeziku u najrazvijenijim evropskim zemljama i da tako osiguraš svoju budućnost, poseti sajam pod…

.

Stipendije za istraživački boravak u Nemačkoj

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt - DBU) objavila je informaciju o stalno otvorenom konkursu za stipendije za…

.

Stipendije Vlade Slovačke

Ministarstvo prosvete, nauke, istraživanja i sporta Vlade Republike Slovačke raspisalo je konkurs za dodelu međunarodnih stipendija. 

.

Prezentacija o školovanju u Francuskoj u Nišu

Francuski institut u Nišui će u sredu 6. decembra ugostiti dve predstavnice iz Campus France kancelarije. 

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo