...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Društvo / Obrazovanje

Promocija časopisa "Ulaznica" 7. aprila u domu b-612

03.04.2019.

Promocija časopisa "Ulaznica", koji su u potpunosti uredili članovi i članice Kluba 128, biće održana u nedelju, 7. aprila sa početkom u 18 časova. 

.

Tema broja je "Mehanizmi marginalizacije". Na promociji ćete moći da čujete neke od ljudi koji su učestvovali u uređivanju časopisa, govoriće Jovan Bukumira i Dragojana Ristić iz Kluba 128.

Klub 128 je bivši klub studenata opšte književnosti i teorije književnosti iz Beograda, koji postoji više od pet godina.

U svom dosadašnjem radu, ovaj klub je organizovao veliki broj predavanja, tribina, seminara. Neke od aktivnosti su ciklus predavanja o distopiji, ciklus predavanja "Književnost u kadru" (odnos književnosti i filma), ciklus predavanja o modernom shvatanju obrazovanja, seminari "Šta je ideologija?", "Kritička škola kapitalizma" itd.

Klub 128 je trenutno prestao sa aktivnim organizovanjem javnih događaja i preneo svoj rad na radio. Svakog utorka od 14 do 15 časova na Radio Aparatu možete slušati emisiju Slušaonica 128 u kojoj se priča o književnosti, umetnosti i društvenim pitanjima. 

Na samoj promociji moći ćete da preuzmete časopis. Ukoliko budete želeli možete ostaviti dobrovoljni prilog i na taj način pomoći članovima i članicama Kluba 128 u izradi budućeg sopstvenog časopisa.

Možda te još zanima:

.

Predstavljen prvi broj somborskog lista za mlade

Nedavno je predstavljen prvi broj besplatnog lista za mlade u Somboru pod nazivom "SOlist" koji se može pronaći u štampanom,…

.

Mladost nam pruža određenu smelost

Ima 24 godine, završila je Odsek za srpsku književnost, pokrenula časopis "Kult" i napisala knjigu "Let Minervine sove". Kada sledeći put…

.

Časopis koji objavljuje samo istinu!

Srpsko izdanje časopisa National Geographic slavi deset godina postojanja! To je časopis za ljubitelje nauke, zanimljivosti i istine, a domaća…

.

Rez: novi pogled na umetnost

Časopis REZ ovih dana objavio je svoj treći broj. Specifičan po tome što objavljuje radove još uvek neafirmisanih autora poezije…

.

Novine koje klijaju

Prve zelene novine na svetu zovu se Mainichi, a radi se o japanskom dnevnom listu koji se prodaje u 5…

.

Zovem se Viktorija, ja sam izbeglica!

Viktorija je sa dvoje dece izbegla iz Kijeva na početku rata. U Kijev se vratila posle godinu i po provedenih…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo