.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Obrazovanje

Pripreme za studije žurnalistike

08.05.2019.

Forum studenata novinarstva Evrope - FEJS Srbija organizuje besplatne pripreme za prijemni ispit za studije žurnalistike u Novom Sadu. Pripreme će biti održane u periodu od 11. maja do 30. juna u Medija centru Vojvodine svake subote i nedelje od 16 do 18h.

.

Divna Prusac iz Foruma studenata novinarstva Srbije kaže da će pripremama biti obuhvaćen svaki predmet čije će gradivo biti na prijemnom.

"To su medijska kultura, ustav, srpski jezik, sociologija i književnost. Svakog vikenda prelaziće se gradivo iz drugog predmeta, a pripreme će volonterski držati studenti novinarstva, sociologije i srpskog jezika i književnosti", najavljuje ona.

Forum studenata novinarstva Srbije pripreme drži četvrti put, a za razliku od prethodnih godina kada su pripreme trajale tri do četiri nedelje, ovog puta studenti će pripremama posvetiti dva meseca.

"Pripreme na Filozofskom fakultetu nema, pa smo se mi osetili obaveznim da budućim kolegama olakšamo prijemni i da im pomognemo da upišu fakultet. Drago mi je što ćemo ove godine imati više vremena da utvrdimo gradivo sa srednjoškolcima i voleli bismo da ih dođe što više. Ja sam pre dve godine prisustvovala pripremama kao budući student i upisala sam novinarstvo. Baš sam dobro položila prijemni i jako sam zahvalna svim ljudima koji su mi pomogli u tome", kaže Divna.

Za pripreme nije potrebna prijava, dovoljno je da se pojavite u prostorijama Medija centra Vojvodine na adresi Zmaj Jovina 3 u predviđenom terminu. Ako imate pitanja, možete kontaktirati organizatore putem Fb stranice Forum studenata novinarstva Evrope – FEJS Srbija.

J.G.

 

.
Svake godine Fakultet tehničkih nauka (FTN) upiše oko 3.000 studenata na 90 studijskih programa. Katarina Ćoćić je ove godine…
.
U Novom Sadu nedavno je održana prva IT konferencija "VE:Conf From 0 to 1" u kojoj je učestvovalo dve stotine studenata i stručnjaka…
.
Svako ko ide na fakultet ili provodi vreme sa nekim ko studira zna koliko mesec jun može da bude naporan.  Rezultati istraživanja…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?