...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Pripreme za studije žurnalistike

08.05.2019.

Forum studenata novinarstva Evrope - FEJS Srbija organizuje besplatne pripreme za prijemni ispit za studije žurnalistike u Novom Sadu. Pripreme će biti održane u periodu od 11. maja do 30. juna u Medija centru Vojvodine svake subote i nedelje od 16 do 18h.

.

Divna Prusac iz Foruma studenata novinarstva Srbije kaže da će pripremama biti obuhvaćen svaki predmet čije će gradivo biti na prijemnom.

"To su medijska kultura, ustav, srpski jezik, sociologija i književnost. Svakog vikenda prelaziće se gradivo iz drugog predmeta, a pripreme će volonterski držati studenti novinarstva, sociologije i srpskog jezika i književnosti", najavljuje ona.

Forum studenata novinarstva Srbije pripreme drži četvrti put, a za razliku od prethodnih godina kada su pripreme trajale tri do četiri nedelje, ovog puta studenti će pripremama posvetiti dva meseca.

"Pripreme na Filozofskom fakultetu nema, pa smo se mi osetili obaveznim da budućim kolegama olakšamo prijemni i da im pomognemo da upišu fakultet. Drago mi je što ćemo ove godine imati više vremena da utvrdimo gradivo sa srednjoškolcima i voleli bismo da ih dođe što više. Ja sam pre dve godine prisustvovala pripremama kao budući student i upisala sam novinarstvo. Baš sam dobro položila prijemni i jako sam zahvalna svim ljudima koji su mi pomogli u tome", kaže Divna.

Za pripreme nije potrebna prijava, dovoljno je da se pojavite u prostorijama Medija centra Vojvodine na adresi Zmaj Jovina 3 u predviđenom terminu. Ako imate pitanja, možete kontaktirati organizatore putem Fb stranice Forum studenata novinarstva Evrope – FEJS Srbija.

J.G.

 

Možda te još zanima:

.

Fakulteti nude zanimljive programe, interesovanje veliko

Većina maturanata počela je sa pripremama za prijemni ispit za fakultet. Oni koji su još neodlučni ili oni kojima su…

.

Pravni fakultet optužen za diskriminaciju mađarskih studenata

Na Pravnom fakultetu u Novom Sadu maturanti čiji je maternji jezik mađarski diskriminisani su, jer ta ustanova krši važeće propise…

.

Priprema za fakultete od besplatnih do 30.000 dinara

Za pripremnu nastavu na prijemni ispit potrebno je izdvojiti celu platu. Dvočasi iz matematike, srpskog i engleskog, kod nastavnika koji…

.

Filozofski i PMF spremni za brucoše

Ostalo je manje od dva meseca do većine prijemnih ispita na Novosadskom univerzitetu. Fakulteti ubrzavaju pripreme za buduće brucoše, a…

.

Online vežbanje najefikasniji ubica stresa

Do sada se već pokazalo da su izolacija i samoizolacija dobri samo za jednu stvar: da ne dobijemo ili ne…

.

Grupa entuzijasta pokreće online pijacu

Beograđanka Ivana Ćirković pokrenula je ovih dana izradu sajta pod nazivom "Ponovoradipijaca" koji bi trebalo da poveže male poljoprivredne proizvođače…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo