.
Trenutno
Album nedelje
 Dušan Majkić
Društvo / Obrazovanje

Pionirska - zajednički prostor za rad

09.01.2015.

   Pionirska ima 90 kvadrata koji uključuju dve radne sobe, sobu za sastanke, kuhinju, zajednički prostor, terasu i kupatilo. Organizacija počinje i sa programima za stanare, ali i sve zainteresovane: 24. i 25. januara organizuje se Rails Girls radionica za devojke koje žele da nauče da programiraju u jeziku Ruby on Rails te kreiraju svoju prvu web aplikaciju. Za radionicu nije neophodno imati predznanje – sve što je potrebno su laptop i želja da se nauče osnove programiranja, a prijave traju do 16. januara.

.

   Pionirska iz Novog Sada je prostor za rad namenjen frilenserima u kom "stanari" iznajmljuju kancelariju, koriste prostor i ne moraju o njemu da se brinu. Takav koncept postoji u svetu i nazvan je coworking zajednica.

   - Frilenseri dolaze ovde zato što žele da rade sa drugim ljudima. To su ljudi koji uglavnom rade kod kuće, gde su usamljeni i žele da se povežu i unesu rutinu, jer kod kuće imaju dosta smetnji. Zajednički prostori za rad naročito su podobni za ljude koji imaju porodice ili studente koji žive zajedno, tako da je to način i da se odvoji privatan i poslovan život, kaže menadžerka Pionirske Ivana Anđelković.

   Pionirska ima 90 kvadrata koji uključuju dve radne sobe, sobu za sastanke, kuhinju, zajednički prostor, terasu i kupatilo. Organizacija počinje i sa programima za stanare, ali i sve zainteresovane: 24. i 25. januara organizuje se Rails Girls radionica za devojke koje žele da nauče da programiraju u jeziku Ruby on Rails te kreiraju svoju prvu web aplikaciju. Za radionicu nije neophodno imati predznanje – sve što je potrebno jesu laptop i želja da se nauče osnove programiranja, a prijave traju do 16. januara.

   Prostor u Pionirskoj je skoro u potpunosti zauzet ali planira se otvaranje još radnih mesta. Iz tog razloga će biti potrebna i jedna osoba sa menadžerskim sposobnostima, da pomogne u organizaciji. Konkurs za posao za studente menadžmenta biće raspisan uskoro i to možete da ispratite na fejsbuk stranici Pionirske, njihovom sajtu ili preko imejla coworkingpionirska@gmail.com.

  U okolini postoje inicijative za coworking prostore - u Subotici su to BeeHome Coworking Subotica i Balans studio, u Zrenjaninu tek postoji ideja Coworking Zrenjanin, a u Beogradu su to Smart Office, InCentar, Nova Iskra i Impact Hub.

   Jasna Žugić

.
Konkurs za sedmu generaciju programa AmChamps predstavlja jedinstveni program profesionalnog usavršavanja koji će okupiti 40 odabranih…
.
Marko Popić i Nikola Samardžija, studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, pokrenuli su firmu koja se bavi izradom mobilnih…
.
Infopolis omladinski info centar u saradnji sa OPENS-om organizovaće 23. i 24. novembra besplatnu dvodevnu obuku za vođenje radionice…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?