.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Obrazovanje

Menza konza

20.01.2015.

   Menza je institucija bez koje neki studenti, bukvalno, ne bi mogli da žive. Postala je i predmet obožavanja, pa tako na fejsbuku postoji i grupa "Menza konza".

.

   Pitali smo studente šta im je zanimljivo u menzi i šta za njih ona znači i dobili smo odgovore kao što su "imao sam u menzi 20 simpatija", "kad se u petak ili subotu uveče napijem, odem ujutru u menzu i ostanem tamo tri sata, sedim, ne razmišljam ni o čemu i pričam sa ljudima koje dugo nisam video", "najzanimljivije su svađe tetkica, jer su kao španske serije - čujete neki lom, buku, tuču, mi navijamo ko će pobediti i od toga zavisi i kakav će biti ručak, ma ugođaj čitav", "pronašla sam jednom crva u salati, ali to je kul, jer ne mogu žene da stignu da operu svu salatu", "kolega je, videvši puding drugog kolege, ubacio svoju kašiku u taj puding, ne bi li ga pojeo, pošto mu se njegov dezert nije dopao" i "ne bih mogao da živim bez menze".

   Ranijih godina menza nije imala status kao danas i nije bila rado posećena.

   - Početkom devedesetih godina, kao i kompletna država što je bila raspala, takva je bila i menza, koju smo mi zvali mandžara i trovačnica. Mogao si da biraš između dva do tri jela, koja su bila toliko bezukusna da se tamo zaista hranio samo onaj ko nije imao novca da kupi hranu negde drugo. Sećam se tih obroka kao nečeg najgoreg u sopstvenom životu, a mislim da je za zeru bilo bolje kad sam bio u vojsci, prisetio se svojih studentskih dana naš kolega Petar Klaić.

   Na sajtu Studentskog centra Novi Sad može se naći jelovnik, koji se menja na svakih 15 dana. Iako jelovnik ne znači mnogo, pošto ne znate u kom će se trenutku šta pripremati i koliko brzo se nešto pojede, ipak je dobro znati kog dana služe kukuruz.

Jasna Žugić

.
Predavanje Đorđa Krivokapića iz SHARE fondacije na temu organizacije poslovnih sistema u kolaborativnoj ekonomiji odnosno "Kako…
.
Četvrti po redu Festival mentalnog zdravlja očekuje nas od 10. do 20. oktobra na različitim lokacijama u Novom Sadu.
.
Prema podacima prosvetne inspekcije iz 2012. godine, u Srbiji je svaka deseta diploma lažna. Koliko ovakva saznanja i atmosfera…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?