...
TRENUTNO16:00 - 17:00Superoperater

Društvo / Obrazovanje

Inženjerima treba pomoć za takmičenje

29.07.2015.

Takmičenje mladih inžinjera EBEC prvo je bilo lokalno u Novom Sadu, zatim i regionalno u Beogradu, a sada nas očekuje i veliko međunarodno u Portu. Inžinjer Nenad Teofanov jedan od je takmičara koji će predstavljati našu zemlju u Portu, a tim u kojem će nastupiti je iz Novog Sada i nosi naziv Face the Case.

.

Photo: EBEC Facebook

Takmičenje počinje u nedelju, 2. avgusta.

"Spremni smo za takmičenje, ali imamo problem oko finansiranja", kazao je Nenad.

Kao i mnogi mladi koji se danas u Srbiji bave naukom, i ovaj uspešni tim suočio se sa nemaštinom, tako da im nedostaje deo sredstava za put u Porto i nastup na takmičenju, gde će ukupno nastupiti 15 ekipa.

Svi koji mogu pomoći inžinjerima da nastupe na ovom prestižnom takmičenju, mogu im se javiti na mail ftc.srb@gmail.com.

Na EBEC takmičenju u Novom Sadu mladi inžinjeri su imali zadatak da naprave studiju slučaja vezanu za mobilnu telefoniju, biznis plan i načine na koj bi to način moglo bolje da funkcioniše u Srbiji. Na regionalnom takmičenju u Beogradu tema je bila rešavanje problema železnica u celom regionu. 

"To su gorući problemi i to i jeste karakter ovog takmičenja, da su zadaci vrlo realni, a rešenja problema vrlo primenjiva. Nije u pitanju suvoparno rešavanje zadataka ili klasično bubanje, već sve kreacije i ideje moraju biti odraz realnosti", kazao je Nenad. 

Takmiče se timovi od četiri učesnika, a nikada unapred ne znaju zadatak i sponzora takmičenja koji određuje tematiku.

"Naša ekipa je prošla ne Evropsko takmičenje, ali još uvek ne znamo o čemu će biti reč, jer to može ekipama dati nagoveštaj i samim tim neku vrstu prednosti", dodao je Nenad. 

Oko devet sati ujutru timovi dobijaju zadatak, i za sat ga prođu sa žirijem i imaju priliku da postave pitanja i inofrmišu se, a zatim se zatvaraju na pet sati tokom kojih realizuju svoje ideje i pripremaju nastup. 

Ceo razgovor sa Nenadom, koji je ispričao mnogo zanimljivih detalja vezanih za projekte na kojima su radili na dosadašnjim takmičenjima, i koji su ih doveli do mogućnosti da osvoje evropsku titulu, možete poslušati na kraju teksta. 

M.L.


Možda te još zanima:

.

Prijavi se za Sony World Photography Awards

Konkurs za Sony World Photography Awards traje do 4. januara, a možeš da se prijaviš za neku od četiri kategorije.

.

Takmičenje za mlade inženjere

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST Novi Sad organizuje projekat "EBEC Novi Sad - Novosadski dani inženjera" za studente Univerziteta u…

.

Takmičenje inženjera koje obećava karijere

Beogradski dani inženjera biće održani na Mašinskom fakultetu se od 9. do 13. marta u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope…

.

BEST produžava prijave za EBEC

Novosadski dani inženjera (EBEC) i ove godine privlače veliki broj studenata. Zbog velike zainteresovanosti produžili su rok za prijave i…

.

Prijavite se za radionice na Danima inženjera

Novosadski dani inženjera „EBEC Novi Sad“ održaće se od 27. do 29. marta. Pored takmičenja u realizaciji studije slučaja i…

.

Najbolji tekbol igra se u Novom Sadu

Da li ste ikada čuli za sport koji se zove tekbol? Znate li da su baš u tom sportu dvojica…

  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 90 u 60
  • 16:00 Superoperater
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 20:00 Music Mix by Majkić

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo