...
TRENUTNO14:00 - 15:00Eko linija

Društvo / Obrazovanje

BEST produžava prijave za EBEC

14.03.2016.

Novosadski dani inženjera (EBEC) i ove godine privlače veliki broj studenata. Zbog velike zainteresovanosti produžili su rok za prijave i očekuju da će takmičenje u studiji slučaja biti još zanimljivije.

.

EBEC je evropsko inženjersko takmičenje i jedan od glavnih projekata organizacije Best. Timovi od po četiri učesnika takmiče se jedni protiv drugih u rešavanju studija slučaja ili izrade timskog dizajna. Oni će dobiti zadatak da naprave uređaj koji treba da ispuni određene zahteve i reši postavljeni problem. Na raspolaganju će imati ograničenu količinu jednostavnih predmeta i materijala koje će smeti da koriste pri izgradnji. 

Kada je u pitanju studija slučaja, studenti u ovom izazovu takmiče se u rešavanju realnih problema sa kojima se kompanije susreću u oblasti tehnike ili menadžmenta. Timovi treba da, analiziranjem dobijenih informacija, dođu do kreativnog i inovativnog rešenja postavljenog problema.

Takmičenje se sastoji se od tri runde: lokalne, regionalne i evropskog finala. Pobednici svake runde nastavljaju takmičenje u narednoj. Predznanje za ovo takmičenje nije potrebno, kaže predstavnica BEST-a Nina Bukejlović.

"Za ovo takmičenje nije potrebna priprema niti bilo kakvo predznanje sve ono što može da se nauči naučiće se na takmičenju, Treba da pokažete koliko ste kreativni i kakav je vaš inženjerski duh. Prošle godine je sve proteklo zaista sjajno, a tim koji je pobedio u Novom Sadu je stigao do finalnog takmičenja u Portugalu", rekla je Nina.

Pobednike svake runde bira žira, a prema rečima predstavnice BEST-a nagrada je u vidu razvijanja timskog duha, komunikativnih sposobnosti, upoznavanje sebe i drugih ljudi a naročito razvijanje takmičarskog duha.

Na takmičenje se mogu prijaviti studenti svih godina Univerziteta u Novom Sadu, ali primarnu grupu čine studenti PMF-a, FTN-a, Tehnološkog fakulteta i Poljoprivrednog fakulteta. Žiri će kasnije odabrati pet timova na osnovu dostavljenih biografija.

Prijava za takmičenje na Novosadskim danima inženjera traje do petka 18. marta a timovi se mogu prijaviti preko formulara koji se može pronaći na sajtu BEST organizacije. 

N.Š. 

Možda te još zanima:

.

Petru Klaiću godišnja nagrada NDNV za analitičko novinarstvo

Novinar O radija Petar Klaić, dobitnik je ovogodišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) za analitičko novinarstvo, jer, kako je…

.

Neizvesna budućnost Oradija

Prethodnih dana sve vas, kao i redakciju Oradija, neprijatno je iznenadila vest objavljena u drugim medijima da će platforma oradio.rs…

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Bas i stega: I dalje "Na istom putu“

Retko se dešava da novosadska publika verno prati određeni bend i njihove nastupe, bez obzira na vremenske prilike. Uglavnom se…

.

Koliko se zvezda vidi u mraku?

Oradio i Carpe Noctem su u subotu 3. decembra organizovali Astro šetnju na Fruškoj gori. Kroz stazu, nešto kraću od…

.

Oradio i Carpe Noctem organizuju Astro šetnju, prijavi se!

Oradio će svoj osmi rođendan obeležiti i astro šetnjom na Fruškoj gori, koju pripremamo zajedno sa organizaciojom Carpe Noctem. Posetioci…

  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo