...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

BEST produžava prijave za EBEC

14.03.2016.

Novosadski dani inženjera (EBEC) i ove godine privlače veliki broj studenata. Zbog velike zainteresovanosti produžili su rok za prijave i očekuju da će takmičenje u studiji slučaja biti još zanimljivije.

.

EBEC je evropsko inženjersko takmičenje i jedan od glavnih projekata organizacije Best. Timovi od po četiri učesnika takmiče se jedni protiv drugih u rešavanju studija slučaja ili izrade timskog dizajna. Oni će dobiti zadatak da naprave uređaj koji treba da ispuni određene zahteve i reši postavljeni problem. Na raspolaganju će imati ograničenu količinu jednostavnih predmeta i materijala koje će smeti da koriste pri izgradnji. 

Kada je u pitanju studija slučaja, studenti u ovom izazovu takmiče se u rešavanju realnih problema sa kojima se kompanije susreću u oblasti tehnike ili menadžmenta. Timovi treba da, analiziranjem dobijenih informacija, dođu do kreativnog i inovativnog rešenja postavljenog problema.

Takmičenje se sastoji se od tri runde: lokalne, regionalne i evropskog finala. Pobednici svake runde nastavljaju takmičenje u narednoj. Predznanje za ovo takmičenje nije potrebno, kaže predstavnica BEST-a Nina Bukejlović.

"Za ovo takmičenje nije potrebna priprema niti bilo kakvo predznanje sve ono što može da se nauči naučiće se na takmičenju, Treba da pokažete koliko ste kreativni i kakav je vaš inženjerski duh. Prošle godine je sve proteklo zaista sjajno, a tim koji je pobedio u Novom Sadu je stigao do finalnog takmičenja u Portugalu", rekla je Nina.

Pobednike svake runde bira žira, a prema rečima predstavnice BEST-a nagrada je u vidu razvijanja timskog duha, komunikativnih sposobnosti, upoznavanje sebe i drugih ljudi a naročito razvijanje takmičarskog duha.

Na takmičenje se mogu prijaviti studenti svih godina Univerziteta u Novom Sadu, ali primarnu grupu čine studenti PMF-a, FTN-a, Tehnološkog fakulteta i Poljoprivrednog fakulteta. Žiri će kasnije odabrati pet timova na osnovu dostavljenih biografija.

Prijava za takmičenje na Novosadskim danima inženjera traje do petka 18. marta a timovi se mogu prijaviti preko formulara koji se može pronaći na sajtu BEST organizacije. 

N.Š. 

Možda te još zanima:

.

Nagrada novinarima Oradija za izveštavanje o siromaštvu

Novinari Oradija Jelena Mijatović i Petar Klaić dobitnici su ovogodišnje nacionalne nagrade za dostojno izveštvanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti…

.

Tribina "Društvene mreže i mentalno zdravlje mladih" otvara Oradio žurku

Društvene mreže su nešto što čini važan momenat u životu, naročito kod mladih koji odrastaju uz njih i ne znaju…

.

Suptilne emocije Nemog pesnika

Nemi pesnik je novosadski bend koji je u februaru 2018. godine, kako oni kažu, nastao iz niza slučajnosti. Bend čine Milan Marković (pevač),…

.

Izložba "Laboratorija prostora 2.0" u Rektoratu

Izložba radova studenata, asistenata i nastavnika Departmana za arhitekturu i urbanizam nastalih u periodu od 2016. do 2019. godine pod…

.

Novi sajt i aplikacija za peti rođendan!

Slavimo peti rođendan Oradija! U ovih pet godina bilo je svega: uspona, padova, pobeda, poraza, dolazaka, odlazaka, suza i smeha...…

.

Iskusi reč "posao" iz novog ugla

Forum zapošljavanja mladih 2.0 biće održan 10. decembra u Rektoratu UNS sa početkom u 17 časova. 

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music Mix by Majkić
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo