...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle

Prijavi se za Sony World Photography Awards

18.12.2018.

Konkurs za Sony World Photography Awards traje do 4. januara, a možeš da se prijaviš za neku od četiri kategorije.

.

Foto: "Stokksnes", autor Vitold Ziomek, potkategorija Putovanje

Takmičenje za mlade je kategorija namenjena fotografima uzrasta od 12 do 19 godina, u okviru koje se bira najbolja pojedinačna fotografija. Nacionalne nagrade dobiće najbolje pojedinačne fotografije koje su napravili lokalni fotografi iz 66 svetskih zemalja, dok se u kategoriji otvorenog takmičenja bira najbolja pojedinačna fotografija iz 10 tematskih potkategorija. U okviru profesionalnog takmičenja bira se najbolja serija radova od 10 fotografija i za tu kategoriju rok za dostavljanje prijava je 11. januar.

Pobednike u svim kategorijama očekuje Sony oprema za digitalno snimanje, a pobednici profesionalne kategorije prisustvovaće i Sony World Photography Awards večeri u Londonu 17. aprila 2019. godine. Nagrada za fotografa godine iznosi 25.000 američkih dolara, dok će sveukupni pobednik otvorene kategorije osvojiti 5.000 dolara.

fotokonkurs jpgFoto: "Porodica crvenih lisica", autorka Britani Krosman, potkategorija Priroda

Osim materijalne nagrade, radovi pobednika dobiće svetsku vidljivost, što je mnogim prethodnim dobitnicima pomoglo da ostvare saradnju sa izdavačima, galerijama, muzejima i kolekcionarima. Prvoplasirane i fotografije iz užeg izbora biće predstavljene na izložbi od 18. aprila do 06. maja u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu, a izložba će uključiti i dobitnike nagrade za izuzetni doprinos fotografiji, koje će biti objavljene u martu. Prethodni dobitnici su Kandida Hofer (2018), Martin Par (2018), RongRong & Inri (2016), Eliot Ervit (2015) i Meri Elen Mark (2014).

Sony World Photography Awards takmičenje jedno je od najvažnijih u globalnom fotografskom kalendaru. Na godišnjem nivou, bira se najbolja savremena fotografija iz prethodne godine i slavi širok spektar fotografskih žanrova. Konkurs je otvoren za sve, a prijave za takmičenje su besplatne.  

foto12 jpgFoto: "Sledeća generacija", autor Doni Heri, potkategorija Kultura

Predsednici žirija su urednik, fotograf i producent Majk Trou (Mike Trow, profesionalno takmičenje) i direktorka fotografije i šefica umetničke produkcije za Saatchi Saatchi & Prodigious Rebeka Mekliland (Rebecca McClelland, otvoreno takmičenje, takmičenje za mlade i nacionalne nagrade).

Osim za profesionalno takmičenje, rok za dostavljanje prijava je 4. januar 2019. godine. Kompletnu listu takmičara i kategorija možete pogledati ovde 

Pobednici u kategorijama otvorenog takmičenja i nacionalne nagrade biće proglašeni u februaru, dok će u aprilu biti izabran fotograf godine i pobednici profesionalne kategorije i takmičenja za mlade.

J.G. 

Možda te još zanima:

.

Još mesec dana traju prijave za Sony World Photography Awards

Fotografi širom sveta imaju još mesec dana da se prijave za učešće na jedanaestom takmičenju za "Sony World Photography Awards"…

.

Ivana Pejak: Dobra fotografija mora da ima poruku

Ivana Pejak, mlada fotografkinja iz Novog Sada, ušla je u uži izbor prestižnog svetskog fotografskog takmičenja Sony World Photography Awards…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo