...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle

Prijavi se za Sony World Photography Awards

18.12.2018.

Konkurs za Sony World Photography Awards traje do 4. januara, a možeš da se prijaviš za neku od četiri kategorije.

.

Foto: "Stokksnes", autor Vitold Ziomek, potkategorija Putovanje

Takmičenje za mlade je kategorija namenjena fotografima uzrasta od 12 do 19 godina, u okviru koje se bira najbolja pojedinačna fotografija. Nacionalne nagrade dobiće najbolje pojedinačne fotografije koje su napravili lokalni fotografi iz 66 svetskih zemalja, dok se u kategoriji otvorenog takmičenja bira najbolja pojedinačna fotografija iz 10 tematskih potkategorija. U okviru profesionalnog takmičenja bira se najbolja serija radova od 10 fotografija i za tu kategoriju rok za dostavljanje prijava je 11. januar.

Pobednike u svim kategorijama očekuje Sony oprema za digitalno snimanje, a pobednici profesionalne kategorije prisustvovaće i Sony World Photography Awards večeri u Londonu 17. aprila 2019. godine. Nagrada za fotografa godine iznosi 25.000 američkih dolara, dok će sveukupni pobednik otvorene kategorije osvojiti 5.000 dolara.

fotokonkurs jpgFoto: "Porodica crvenih lisica", autorka Britani Krosman, potkategorija Priroda

Osim materijalne nagrade, radovi pobednika dobiće svetsku vidljivost, što je mnogim prethodnim dobitnicima pomoglo da ostvare saradnju sa izdavačima, galerijama, muzejima i kolekcionarima. Prvoplasirane i fotografije iz užeg izbora biće predstavljene na izložbi od 18. aprila do 06. maja u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu, a izložba će uključiti i dobitnike nagrade za izuzetni doprinos fotografiji, koje će biti objavljene u martu. Prethodni dobitnici su Kandida Hofer (2018), Martin Par (2018), RongRong & Inri (2016), Eliot Ervit (2015) i Meri Elen Mark (2014).

Sony World Photography Awards takmičenje jedno je od najvažnijih u globalnom fotografskom kalendaru. Na godišnjem nivou, bira se najbolja savremena fotografija iz prethodne godine i slavi širok spektar fotografskih žanrova. Konkurs je otvoren za sve, a prijave za takmičenje su besplatne.  

foto12 jpgFoto: "Sledeća generacija", autor Doni Heri, potkategorija Kultura

Predsednici žirija su urednik, fotograf i producent Majk Trou (Mike Trow, profesionalno takmičenje) i direktorka fotografije i šefica umetničke produkcije za Saatchi Saatchi & Prodigious Rebeka Mekliland (Rebecca McClelland, otvoreno takmičenje, takmičenje za mlade i nacionalne nagrade).

Osim za profesionalno takmičenje, rok za dostavljanje prijava je 4. januar 2019. godine. Kompletnu listu takmičara i kategorija možete pogledati ovde 

Pobednici u kategorijama otvorenog takmičenja i nacionalne nagrade biće proglašeni u februaru, dok će u aprilu biti izabran fotograf godine i pobednici profesionalne kategorije i takmičenja za mlade.

J.G. 

Možda te još zanima:

.

Još mesec dana traju prijave za Sony World Photography Awards

Fotografi širom sveta imaju još mesec dana da se prijave za učešće na jedanaestom takmičenju za "Sony World Photography Awards"…

.

Ivana Pejak: Dobra fotografija mora da ima poruku

Ivana Pejak, mlada fotografkinja iz Novog Sada, ušla je u uži izbor prestižnog svetskog fotografskog takmičenja Sony World Photography Awards…

.

Na sunce uz oprez

Odavno nije tajna da je prevencija najbolja zaštita, a tekuća godina nas je više puta podsetila i uverila u tu…

.

Zanimljivi tutorijali za Apple korisnike

U vreme pandemije Apple je poželeo da nešto korisno uradi za svoje korisnike. Zbog toga je ova kompanija napravila je…

.

Samsung i Apple telefoni uskoro bez punjača?

Samsung možda neće uključivati punjače u kutijama nekih od svojih pametnih telefona, počev od 2021. godine. Iz ove kompanije kažu da…

.

Blogovanje i gejming legitimni poslovi u Kini

Bloomberg prenosi da će u Kini maturanti koji pokreću sopstveni posao, fokusiran na blogovanje ili gejming, sada biti klasifikovani kao zaposleni. 

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music Mix by Majkić
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo