...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Društvo

Nedeljni vodič od 24. do 30. septembra

23.09.2018.

Interesantni događaji za doček jeseni...

.

Ponedeljak, 24. septembar

Književno veče i druženje sa pesnikinjom Slađanom Šimrak biće održano u Omladinskom centru CK13. U pitanju je promocija njene nove zbirke "Pozamanterija" koja je objavljena u okviru edicije "Prisustva" pri Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka osnovana ove godine. Rukopis je nagrađen novoustanovljenom nagradom "Novica Tadić". Početak je u 20 časova.

Utorak, 25. Septembar

Ciklus filmova Krisa Markera pod imenom "Doba nesavršenih sećanja" počinje u CK13 i trajaće tri dana. Posvećen je režiseru, fotografu i multimedijalnom umetniku Krisu Markeru, pioniru filmskog eseja, avangardne forme koja spaja dokumentaristički, nenarativni snimak sa poetskim i ličnim. Početak je u 20 časova, dok je ulaz na sve projekcije besplatan.

U Kulturnom centru Lab biće održan Indoor Cinema. Dvojica filmskih entuzijasta u saradnji sa Kulturnim centrom Lab imaju misiju da približe posetiocima kvalitetan filmski program van okvira mejnstrima. Ovoga puta su na repertoaru "The Brain Hack" od 21 i "Anomaly" od 22 časa, a biće održana i diskusija nakon filma po izboru gledalaca.

Sreda, 26. septembar

Ciklus filmova Krisa Markera.

Četvrtak, 27. septembar

Ciklus filmova Krisa Markera.

Bend Straight Jackin proslaviće svoj 25. rođendan u SKCNS Fabrici. Tačno 15 meseci nakon odličnog nastupa u Fabrici, Straight Jackin se vraća na mesto uspeha i zakazuje novo druženje. Ulaznice možete naći u pretprodaji po ceni od 500 dinara na prodajnim mestima Gigstix-a i u CD šopu Mungos. Početak je u 21 čas.

Druženje sa autorima novih Lomovih izdanja, Svenom Popovićem, Sanjom Nikolić i Zvonkom Karanovićem biće održano u knjižari Bulevar books. Početak je u 20 časova, a više detalja o knjigama ovih autora možete pronaći ovde.

Novosadska premijera kratkog dokumentarnog filma "Ispričaj svoju priču" koji potpisuju Maja Leđenac i Lea Kotlica biće održana u KC Lab-u. Teme razgovora su: Da li smo spremni za interkulturalnost? Imamo li umeće empatije? Da li je ovo zaista društvo jednakih šansi? Šta znači biti manjina u deklarativno demokratskom društvu? Građani drugog reda – problem stigmatizacije u našem društvu, kao i sudbina i perspektive višestrukih manjina – otići ili ostati. Početak je u 20:30.

Petak, 28. septembar

DJ Peđa Đuran će u Crnoj kući u susret rođendanu velikog Marka Bolana – puštati isključivo glam rock. T. Rex, Dejvid Bouvi, Queen, Mott The Hoople, Slade, Sweet, Geri Gliter, Elton Džon, Suzi Kvatro, Roxy Music, Smokie, Cockney Rebel, Elis Kuper, Lu Rid, Igi Pop, New York Dolls. Veče glam rock-a počinje u 21 sat i traje do ponoći. Šljokice su više nego dobrodošle, a prenaglašena šminka se podrazumeva, baš kao i cipele ili čizme s visokom petom. Ulaz je besplatan.

Međunarodna studentska konferencija: Drugost u književnosti i umetnosti, u organizaciji Kluba studenata komparatistike, biće održanau KC Labu. Konferencija će pružiti priliku studentima osnovnih, master i doktorskih studija humanistike da predstave svoj rad i uzmu učešće u diskusiji. Nakon selekcije svih pristiglih radova, odabrana su ukupno 32 rada koja će biti prezentovana. Konferencija ima za cilj da osnaži interdisciplinarni pristup temi drugosti, koji vodi brojnim mogućim interpretacijama, što će brojni autori i pokazati svojim izlaganjima. Početak je u 11 sati ujutru.

Još jedna "Noć istraživača" je pred nama u KC Labu. U 19h, sa dr Bojanom Kalenjuk posetioci će moći da razgovaraju o tome odakle potiču pojedine namirnice, kao i o tome koje navike u ishrani i pripremanju jela imaju različite grupe naroda − od metoda toplotne obrade do začinjavanja. Nakon predavanja imaćete priliku da probate nesvakidašnje ukuse koji se kriju u prošlosti naših prostora i kulture. U 21.00 sledi tradicionalni naučni kviz. Nakon kviza očekuje vas prvo izdanje Poetarium Novi Sad u novoj sezoni, sa početkom u 22:00 časa. U pitanju je specijalno izdanje Poetarijuma u kome ćete imati priliku da čujete poeziju nauke i naučnika, uz laganu pratnju benda Justin Case. Posle potrebnog zagrevanja, Justin Case preuzima strage.

Leto je prošlo i potrebno je što pre saznati ko je smršao, a ko se ugojio, ko se izblajhao, probušio pupak i ko se sa kim smuvao na grupnom letovanju u Paraliji. Bez brige, prvi čas u ovoj školskoj godini biće Popkulturni fenomeni sa početka trećeg milenijuma, na kom ćete već do prvog malog odmora saznati najbolje tračeve ovog leta. Zato, iskoristite priliku da se obučete kao da ste glavni glumci u Rebeldeu. Ovako su organizatori najavili Guilty pleasure žurku koja će biti održana u Domu b-612. Početak je u 21 čas, a ulaz je 200 dinara.

Subota, 29. septembar

Prvo u nizu poslednjih događanja ove sezone koji organizuju Sodip u sardanji sa Biljom i spešl guest drugarom iz Pakistana, Cosmic Lazanyaom biće održano u Domu b-612. Spremaju vam moćne setove muzike, gde će se Bilja jedina truditi da bude ozbiljna i pustati trens od 11, a pre toga cete cuti svasta neozbiljno, alternativno i zanimljivo. Ove mlade ljude mogli ste cuti na nekim Outworld i Jungle Island okupljanjima. Ulaz je 150 dinara, a početak je u 20 časova.

Bend Dragon Fuel nastupiće u Omladinskom centru CK13. Ovu ekipu čine Predrag Okiljević- tenor sax, Vojislav Savkov- tenor i sopran sax, Marko Ćurčić – bas i Lav Kovac na bubnjevima. Početak je u 21:30, a ulaz je 200 dinara.

U Kulturni centar Lab stiže nam Wuná. Riječki psihodelični rock bend koji je specifičnim korišćenjem efekata ostvario prepoznatljiv i karakterističan zvuk, a od samog početka sastavni deo njihovog stvaralaštva ostaje eksperimentalne i promenjive prirode. Nastupi su im neretko prožeti jam fuzijom i improvizacijama kojima pokazuju bendovski in-the-moment mentalitet te pružaju jedinstveno iskustvo. U sklopu koncerta održaće se i projekcija eksperimentalnog kratkometražnog filma riječke autorke Mare Prpić. Film po imenu “OSOBNO” žanrovski je eksperimentalna psihološka drama, a sama projekcija biće u nesvakidašnjem stilu. Ulaz je 150 dinara, a početak je u 21 čas.

Nedelja, 30. septembar

Posle vrelog leta uvek dolazi septembar što znači da je vreme za nove radne navike, početke i borbe. Shodno tome, uskoro počinje i upis nove grupe polaznika u Školi stripa, koja ce raditi sve od početka i samih osnova za sve zainteresovane. Pored toga uskoro će biti organizovana i promotivna izložba koncepata, tabli i drugog ilustrovanog materijala polaznika. KC Lab nastavlja dalje sa izradom tabli i kreće sa detaljnijim pisanjem priča i dešavanja, scena i bitnih momenata. Radionice se održavaju od 15 časova.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. januara

Ove nedelje u Novom Sadu očekuje vas dosta zanimljivih koncerata, žurki, filmskih projekcija i stand up nastupa.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. januara

Nakon praznika polako se vraćamo u normalu, a tu je nekoliko zanimljivih događaja koji će vam pomoći u tome.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. januara

Nema mnogo vremena za odmor jer nas ove nedelje očekuje još jedan doček Nove godine, onaj po julijanskom kalendaru. Samim…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. januara

Ukoliko vam je ostalo još snage posle dočeka, tu je nekoliko zanimljivih događaja ra reprizu koje možete da posetite.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. decembra

Ove nedelje dočekujemo novu 2024. godinu, pa nas očekuje dosta žurki i koncerata.

.

Nedeljni vodič od 13. do 19. novembra

Ove nedelje u Novom Sadu se održavaju To Be Punk festival i Novosadski jazz festival. Pored toga, tu su i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo