.
Trenutno
Music mix
Društvo

Nedeljni vodič od 10. do 16. septembra

09.09.2018.

Sva ta zanimljiva dešavanja za vreme ispitnog roka...

.

Ponedeljak, 10. septembar

Bistrionica na temu "Javni prostori – javna dobra" biće održana u Omladinskom centru CK13. Neposredni povod za razgovor na ovu temu je nedavna izjava gradonačelnika Novog Sada o mogućem rušenju SPENS-a, u kojoj se kaže da bi bilo najbolje srušiti postojeći objekat i izgraditi manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji, a da se ostatak prostora iskoristi u komercijalne svrhe. Početak je u 19 časova.

Horz kolektiv muzičara predstavlja Hako Trio (Španija-Bugarska-Srbija). Eklektični jazz sastav koji je imao zapažene nastupe u Španiji i Bugarskoj sada je prvi put u Srbiji, povodom snimanja svog drugog albuma za Horz. Trio je funkcionisao često i sa gostujućim članovima poput Luke Ignjatovića, Iago Fernandeza, Juliana Sancheza a u Srbiju, konkretno u KC Lab, dolazi u sledećem sastavu: Enrique Oliver (Španija) - tenor sax, Vasil Hajigrudev (Bugarska) – kontrabas i Lav Kovač (Srbija) – na bubnjevima. Početak je u 21 čas, dok je ulaz 200 dinara.

Utorak, 11. septembar

Projekcija dokumentarnog filma "Fahrenheit 9/11" biće održana u Omladinskom centru CK13. U pitanju je film iz 2004. godine čuvenog američkog režisera Majkla Mura. U ovom filmu se propituje i kritikuje "američki rat protiv terorizma", koji je administracija tadašnjeg predsednika Buša pokrenula nakon terorističkih napada na SAD, 11. septembra 2001. godine. Ulaz na projekciju je besplatan.

Javna Proba Hora AKUD UNS Sonja Marinković biće održana u KC Labu. Osim savremene horske muzike koja predstavlja značajan segment repertoara, hor izvodi i dela drugih epoha i stilova težeći ka tome da svako izvođenje što autentičnije odrazi duh vremena u kom je delo nastajalo. Negovanje muzike domaćih kompozitora i baštinjenje domaćeg horskog identiteta predstavlja važnu stavku u programu delovanja hora. Početak je u 20 časova.

Sreda, 12. septembar

Nova sezona konverzacija "Stammtisch" na nemačkom jeziku u Crnoj kući kreće! Stammtisch se već godinama održava u CK13, a za pohađanje ove radionice nije neophodno prethodno najavljivanje. Termini su svake srede od 20 časova, a radionica je besplatna.

Četvrtak, 13. septembar

Yva & The Toy George stiže u KC Lab. U pitanju je solo projekat Beograđanke Ive Stanišić, muzičarke i producentkinje sa stalnom adresom u Rimu. Njene lajv setove karakteriše jedinstven elektronski zvuk koji Iva vešto proizvodi koristeći ritam mašine, sintisajzere, akustične i digitalne perkusije i razne vokalne efekte generišući tako nove muzičke pravce. Yva & The Toy George se prošle godine pojavila i u filmu Turbotronik (VICE) i pratećoj muzici iz filma i to sa pesmom Heretical Habibi. Turbotronik je publici predstavio underground umetnike i muzičare sa srpske scene koji kombinuju novokomponovani folk, turbo-folk i pop-folk sa alternativnim muzičkim formama kao svojevrsni otpor kulturnom establišmentu. Početak je u 21 čas.

Stara škola pankeraja KPAX stiže po prvi put u Dom b-612. Dva demo izdanja prate učmali čemer i otuđenje koje donosi naboj urbane sredine. Sa njima se, nakon odlične svirke u aprilu ove godine, Pseta vraćaju na mesto zločina, sa još više suza, krvi i znoja, proprženog kroz prljavo-masno-bučno-garažni western surf punk. Nastupiće još dva benda među kojima su mlade nade beogradske underground scene Gazorpazorp, kao i novosadska đent/punk napucana četvorka Fyn. Fešta počinje tačno u 21 sat, a upad je 300 dinara. 

Petak, 14. septembar

Attic Ted - post punk weirdo kabare sa maskama stiže u CK13. Jedan čovek svira gitaru, casio sintisajzer, klarinet, koristi čudne zvuke i putem bizarnog pevanja i maski izražava različite uloge. Čudno, zabavno i originalno. Možda ćete poželeti da igrate ili da se sakrijete iza nekog ćoška, ali će vam ostati u pamćenju nastup ovog jedinstvenog teksaškog performera. Početak u 21 čas.

Nakon tri godine organizacije, članovi ekipe "Bloodlust", kao i veliki prijatelj organizacije NEMY, pokreću drugi domaći drum & bass record label, tj. izdavačku kuću - DEEP CUT AUDIO. Cilj i ideja je da se širi jedinstven zvuk kroz širok spektar elektronske muzike, koji će predstavljati ovu etiketu kao nešto sasvim novo na našim prostorima. Tim povodom biće i parti u Borisovom ateljeu sa početkom u 22 sata. Ulaz je 400 dinara.

Subota, 15. septembar

Još jedan parti u Borisovom ateljeu čeka vas za vikend. U pitanju je Know Thyself sa startom od 22 sata.

Nedelja, 16. septembar

U okviru stotrećeg izdanja Improstora, posetioci KC Lab-a imaće priliku da čuju dva koncerta. U okviru prvog seta tu je projekat Esej o mikrofoniji, koji čine: Igor Čubrilović na rezonatoru, Ivan Čkonjević na električnoj gitari, kao i Igor Štanglicki na no imput mikseti. Pored njih, po prvi put će se novosadskoj publici predstaviti duo IGNITE iz Švedske, koji čine vokalistkinja Casey Moir i kontrabastista Johan Moir. Dolazak dua Ignite je pomogao Swedish Art Council. Početak je u 21 sat.

.
Panel diskusija nazvana "Imaš li preduzetnički mindset?" biće održana u sredu 19. juna od 19.30 u Eđšegu.
.
Smeta nam kiša, smeta nam kad je pretoplo, ali poprilično smo sigurni da su ovonedeljni događaji više nego poželjni..
.
Ekologija je najozbiljnija tema kojom ćemo morati da se pozabavimo na putu ka Evropskoj uniji, a ta tema ne dobija ni malo prostora…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?