...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo

Kesić: Potpisali smo ugovor, čekamo B92

02.03.2016.

Ekipa satirične emisije Zorana Kesića "24 Minuta" potpisala je ugovor za 30 novih epizoda u ovoj sezoni i trenutno čeka da televizija B92 učini isto. Kako smo saznali od autora, ukoliko se ispoštuje verbalni dogovor između njih i B92 novu emisiju gledaćemo 12. marta. 

.

Naš gost je odbacio tračeve po kojima je njemu i ekipi ponuđen ugovor samo ukoliko pristanu da im matična televizija kontroliše scenario, kao i onaj da namerava da pređe na konkurentnu N1.

"Nije tačno, i dalje imamo slobodu scenarija i odlučivanja ko će biti u našoj emisiji. Emisija u kojoj bi nas neko uslovljavao scenarijom bi se videla kako izgleda i to ne bi više ličilo na "24 minuta", siguran sam da bi gledaoci to prepoznali i to bi ujedno bila poslednja epizoda naše emisije. Jedini način da mi radimo je da radimo slobodno. Mi smo potpisali ugovor, da li je druga strana potpisala - to ja još ne znam. Nemam informaciju da je menadžment B92 potpisao. Dogovorili smo se oko ugovora, stavili naš potpis i pečat na ugovor i dostavili im da ga nose u Grčku i tamo potpišu. Nemamo razloga da verujemo da nije potpisan, jer je to ugovor o kome smo se zajedno dogovorili. Naravno da jeste neobično i nelogično da deset dana od dogovorenog početka nove sezone još nema zvanične informacije od B92, ali mene više ništa ne čudi u zemlji u kojoj živimo."

Zoran Kesić se ovim povodom nije zvanično obraćao javnosti jer ne želi da dovodi gledaoce u zabludu, naglašavajući da je osnovni red da informaciju o početku nove sezone prvo saopšti televizija na kojoj se emisija emituje. O tome zašto ga nismo gledali u decembru, Kesić za O radio kaže:

"Nema posebnog objašnjenja zašto nas nije bilo tokom januara i frebruara. Ako se sećate, i naše ranije sezone su počinjale 1. marta. Jedino što je sporno bilo u prošloj sezoni je što tokom decembra nije bilo naše emisije i što nije bilo novogodišnje emisije, a razlog je što nam je istekao ugovor u poslednjoj nedelji novembra, a B92 nije imala novca u budžetu da nam napravi aneks koji bi nam omogućio da radimo emisije u decembru. Jako mi je žao zbog toga, gledaoci su uskraćeni za divne emisije u decembru i fenomenalnu novogodišnju emisiju."

Zorana Kesića poslušajte na plejeru ispod:

Igor Mihaljević

 

Možda te još zanima:

.

Tomić, Petrović, Kesić: Humorom protiv budala

Satira se danas na Balkanu smatra poslednjom odbranom pred naletom cenzora, autocenzora i represije nad javnom rečju. Dospeli smo dotle…

.

Nit Za Bit: Zoran Kesić, novinar

Čekamo da prođe i pravimo se mrtvi   "Najveći problem mladih je upravo nedostatak motivacije da se učestvuje u krupnim…

.

Kesić: B92 treba da se izvini!

Sporna emisija "24 minuta" biće emitovana večeras, najavila je televizijska kuća B92, a autor Zoran Kesić za "O radio" kaže…

.

Nit Za Bit: Zoran Kesić, novinar

Čekamo da prođe i pravimo se mrtvi   "Najveći problem mladih je upravo nedostatak motivacije da se učestvuje u krupnim…

.

Njuz.net i Zoran Kesić o Šarliju

   Svakako da je ova vest ostavila jak i pretežno negativan utisak i na naše sugrađane. Stoga će se večeras…

.

Žene prilikom zapošljavanja izložene i rodnoj i starosnoj diskriminaciji

Sigurno ste bar jednom naišli na oglase za posao u kojima se traži konobarica, čistačica, prodavačica ili promoterka. Ili mlada…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo