...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Izvor kreativnosti: dnevni program Summer3pa

25.07.2015.

Veoma važan deo Summer3p festivala jesu i dnevne umetničke aktivnosti, kao što su likovne i fotografske radionice, ali podržavan je i zdrav život kroz turnir u odbojci na pesku, lebdeću jogu i speedminton.

.

Pitate se šta je speedminton? To je mnogo brža verzija badmintona u kojoj loptica brže leti, a reketi su sličniji onima u skvošu.

U okviru Summer3pa držane su i fotografske radionice, polaznici imaju temu "Mladi u gradu", a najbolje fotografije će biti deo putujuće izložbe fotografija po Balkanu.

fotoradionica jpg

"Radionice su deo evropskog projekta za uspostavljanje kontakta među mladima na Balkanu. Svi polaznici radionica na Summer3pu će uz pomoć lokalnih fotografa da se poduče tehnikama fotografisanja i praviće fotografije koje će biti izložene u osam gradova bivše Jugoslavije", kaže za O radio jedan od koordinatora projekta Boris Cupać iz Centra lokalne demokratije.

varenje jpg

Svakog dana od 17 sati u kampu na muškom štrandu okupljaju se polaznici radionica, a najmlađi član radionice reciklaže ima samo 12 godina!

"Ljudi uživaju u našim radionicama, iako one podrazumevaju fizički rad, jer radimo sa metalom. Taj rad se ne oseća toliko, jer radimo s uživanjem. Svake godine pravimo skulpturu, a ove će to biti riba od metala u koju će posetioci moći da ubace limenke, koje ćemo kasnije reciklirati", kaže učesnik Alen Gubičak, koji već godinama radi na toj radionici.

likovnaradionica jpg

Ujutru počinju radionice joge, a slikarska radionica je otvorena za svakoga bez prethodne prijave. Izložba radova će biti održana na dan zatvaranja festivala. Ako i ne želite da učestvujete u radionicama, predlažemo da obiđete kamp u popodnevnim satima, jer je to zaista oaza kreativnosti!

izlozbast jpg

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Summer3P: Regionalne i lokalne zvezde elektronske muzike

Ovogodišnje izdanje Summer3P festivala biće održano od petka do nedelje na prostoru nekadašnje kasarne "Petar Drapišin" na putu između Subotice…

.

Summer3p festival: Dve decenije prijateljstva i dobre energije

Leto u Subotici će i ove godine obeležiti Summer3P festival. Jubilarno 20. izdanje festivala, koje će se održati tokom predstojećeg…

.

Nastavlja se festivalsko leto

Posle teške godine za sve one koji rade u muzičkoj industriji, i naravno za sve one željne svirki i žurki,…

.

Summer 3p: Žurke i filmovi, ali ove godine bez kupanja!

Festivalsko leto je u punom jeku, gotovo svakog vikenda se negde održava po neki festival, a jedan od onih na…

.

Summer3p od 26. do 28. jula

Novo, 17. izdanje festivala Summer3p biće održano od 26. do 28. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera. Ove godine nastupiće James Lavell,…

.

Uto Karem, Silicone Soul i još 15 izvođača stižu na Summer3p

Organizatori šesnaestog Summer3p festivala, koji se održava od 19. do 22. jula na Termalnim bazenima kraj jezera Palić, najavili su sjajan…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo