...
TRENUTNO16:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Podcast

Volontiranje tokom pandemije

16.12.2020. · 13:32

U emisiji U kakvoj zemlji želim da živim bavimo se pozitivnim primerima koje možemo da usvojimo iz drugih zemalja, kao i dobrim zakonima koji postoje kod nas, ali se ne primenjuju u potpunosti. Slušajte nas svake srede od 11 časova. 

.

Prema KOMS-ovom izveštaju o uticaju pandemije na mlade manje od četvrtine mladih je volontiralo tokom pandemije. U tom istraživanju se takođe navodi da je najveći broj mladih, skoro osamdeset odsto njih, volontiralo samoinicijativno (pomoć u komšiluku ili kroz neformalno organizovanje). Oni koji su volontirali u organizovanim procesima, najčešće su to radili kroz orgnizacije civilnog sektora. Na drugom mestu su Crveni krst, UNICEF i druge međunarodne organizacije, a potom i lokalne samouprave.

Bitno je napomenuti i da se većina mladih osećala bezbednim tokom volontiranja. N skali od 1 – Nimalo bezbedno do 5 – U potpunosti bezbedno prosečna vrednost odgovora je 3,72. Istraživanje prati period vanrednog stanja i nakon vanrednog stanja, a obuhvaćeno je preko 1100 ispitanika

  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo