...
TRENUTNO06:00 - 12:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Summer3p festival: Dve decenije prijateljstva i dobre energije

20.07.2022.

Leto u Subotici će i ove godine obeležiti Summer3P festival. Jubilarno 20. izdanje festivala, koje će se održati tokom predstojećeg vikenda, donosi odličan muzički program koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje elektronske muzike ali i puno zanimljivih radionica.

.

Oliver Tomić iz organizacije festivala kaže da su svi koji su uključeni u organizaciju emotivni i ponosni na istoriju festivala.

„To su dve decenije entuzijazma, dobre enegrije i prijateljstva. Niko nije mislio da će to potrajati 20 godina. Kako i dolikuje, potrudili smo se da taj program, i muzički i dnevni, bude kao nikada do sada“, kaže Tomić.

Tokom vikenda u Subotici će nastupiti jedna od najtraženijih dama u svetu DJ-a Nakadi, koja je poreklom sa Tajlanda, duo iz Mančestera OC & Verde, zatim Khainz iz Švajcarske. Tu su i regionalni di džejevi Siniša Tamamović iz BIH i Marko Feliner iz Hrvatske.

Festival je tokom dve decenije pružao podršku lokalnoj sceni i ovoga puta će pred publikom nastupiti legende subotičke di džej scene. Svoje B2B setove će imati Nataša i Timika, Kibz i Dfndr koji ne rade godinama a publika ih se seća po nastupima u Lifki, nastupiće i Chrono i Ascaloon. Solo setove će imati Gustav Jr i Neomodern.

2020. godine festival se održao u online okruženju

Sastavni deo festivala su i ove godine dnevne radionice namenjene najširoj publici, podseća Oliver Tomić.

„Dnevni program se sastoji od najposećenijih i najznačajnijih radionica koje smo imali tokom ovih 20 godina. Ljudi će moći da se uključe i sami sebi prave majice, slikaju, učestvuju u strip art radionici, razgovaraju o klimatskim promenama... Sa nama će biti i organizacija Planet Kind koja se bavi tom temom i koja će prezentovati non-plastic proizvode. Biće organizovan i sportski dan, a sa nama će biti i predstavnici UNICEF-a“, kaže Tomić.

Oradio na Summer3P-u 2018. godine

Festival se ove godine održava na novoj lokaciji. Ovoga puta se sa Palića „Sumeer3P“ seli na lokaciju bivšeg vojnog kompleksa „Petar Drapšin“, na Segedinskom putu između Subotice i Palića.

„To je jedna ekstravagantna lokacija. Išao sam na rejvove još devedesetih i najbolji su bili na improvizovanim lokacijama, poput hangara starog aerodroma, Košutnjaka, pećina na Tašmajdanu, a ovo je baš takav prostor. Festival će se desiti na prostoru između hangara za tenkove, sa jedne strane, i 88 jelki posađenih za druga Tita, sa druge strane“, priča naš sagovornik.

Kompletan dnevni program, kao i program u nedelju su besplatni. Ulaznice se naplaćuju samo za muzički program u petak i subotu uveče. Summer3P je tokom godina dobio niz priznanja, a 2012. godine engleski list The Guardian ga je svrstao među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Riječki metal bend Mamut večeras u Novom Sadu

Večeras u Novom Sadu, u CK13, nastupa riječki alternativni bend Mamut. Publici će predstaviti, kako kažu najjači set pesama koji…

.

Prazna lepinja: Nismo više klinci

Zagrebački bend Prazna lepinja se nedavno vratio na scenu na najbolji mogući način - rasprodali su tri koncerta zaredom u…

.

Ako imaš ideju, posveti joj se i uspećeš

Sad Smiles je alternativni rok bend iz Poljske. Sastav u proseku ima 15 godina, a čine ga četvoro tinejdžera iz…

.

Kada izađeš na binu treba da pokažeš da si ranjiva

Kantautorka iz Mostara Anita Šunjić pobednica je nedavno održanog TAKT festivala u Novom Sadu. Nastupila je sa pesmom "Nešto lepo…

.

"Čovek patka": Početak novosadskog panka iz ugla glavnih aktera

Sinoć je u Kulturnom centru Novog Sada publici predstavljena knjiga "Čovek patka" koja treba da čitaocima da detaljniji uvid u…

.

Nedeljni vodič od 26. septembra do 2. oktobra

Navikavanje na jesenji period može da bude teško i depresivno, ali tu je gomila zanimljivih događaja koji će vam pomoći…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju
  • 12:10 Gost O radija

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo