...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Hrabri jazavičar dobija spomenik

17.06.2015.

Hrabri jazavičar Leo koji je rizikovao život, kako bi spasio devojčicu od napada razjarenog bulmastifa konačno dobija spomenik. Nakon nešto više od godinu dana rada na izradi statue, pribavljanja dozvola i postavljanja postamenta za spomenik za hrabrog Lea, spomenik će biti otkriven 20. juna u 12 časova u Narodnoj bašti u Pančevu.

.

Društvo prijatelja životinja "Ljubimci" pokrenulo je inicijativu za podizanje spomenika nakon nemilog događaja koji se odigrao u martu 2014. godine. Tada je Bulmastif je ujeo dete za ruku, a njene povrede  bi bile znatno teže da se nije umešao jazavičar Leo, koji je počeo da napada  većeg i snažnijeg psa od sebe kako bi zaštitio dete. Mali pas je tada prevezen u veterinarsku ambulantu, ali je dva dana nakon incidenta preminuo od zadobijenih povreda.

"Spomenik će biti posvećen i svim ostalim malim herojima velikog srca, baš onakvim kakav je bio i Leo i kakve možemo sresti u svetu pasa i napuštenih životinja koji nas okružuje, a koji je uglavnom nevidljiv u današnjem društvu", rekao je za portal zivotinje.rs predsednik Društva prijatelja životinja "Ljubimac" Ivan Kurajov.

"Svi troškovi izrade spomenika biće pokriveni iz donacija građana, a veliku zahvalnost dugujemo vajarki Svetlani Karović Deranić, koja je bez naknade izvajala Leovu skulpturu", dodao je Kurajov.

 N.Š.

Možda te još zanima:

.

Oktatonik: Ono što volimo, u četiri glasa

Sastav Oktatonik zasniva se na ideji izvođenja pretežno autorskih četvoroglasnih aranžmana uz pratnju instrumentalnog kvarteta. Prema njihovim rečima, cilj ovog…

.

Gerilska odbrana Tvrđave

Novi Sad je među prvim gradovima u našoj zemlji koji je, nakon svih dešavanja iz devedesetih, uspeo da skrene pažnju…

.

Strip se vraća kući

U vreme Arsenal festa u Kragujevcu je održano i sedmo izdanje međunarodne strip konferencije "Kragujevac Comic Con". Pored domaćih gostiju (Dobrosav…

.

Worth it - velika bajkerska avantura

Leo Gamboc je momak iz Umaga koji se bavi mountain bikingom i dirt jumpingom. Ove godine odlučio je da krene…

.

Avanture po divljoj Srbiji

Iako je možda mali broj ljudi saznao za njegov podvig, u enciklopedijama sveta stoji da je jedan od retkih ljudi…

  • 16:00 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Bea

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo