...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Spilberg priprema seriju o Napoleonu po Kjubrikovom scenariju

22.02.2023.

Reditelj Stiven Spilberg izjavio je da snima seriju o Napoleonu, po izvornom scenariju Stenlija Kjubrika koji je godinama ležao u fioci.

.

Foto: YouTube / Channel 4 News

"Radimo na velikoj produkciji serije u sedam nastavaka za američku mrežu HBO, po scenariju napisanom 1961. godine", rekao je Spilberg na konferenciji u Berlinu tokom filmskog festivala Berlinale.

On je, kako navodi AFP, još pre deset godina govorio o tome da će snimiti mini seriju po scenariju koji je napisao reditelj kultnih filmova "2001: Odiseja u svemiru", "Paklena pomorandža" i "Isijavanje". Kjubrik je umro 1999. i nikad nije završio veliki biografski film o Napoleonu Bonaparti.

Proslavljenom američkom reditelju nedavno je uručena i nagrada za životno delo na 73. Berlinskom filmskom festivalu. Tom prilikom Spilberg je rekao da ga i danas, u 76. godini života uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova, prenosi Rojters.

Ovaj svetski priznati reditelj, poznat po najomiljenijim blokbasterima u istoriji kinematografije kao što su Ajkula i E.T. nedavno je završio, jedan za drugim dva filma - poluautobiografski ''Fibelmanovi'' i ''Priča sa zapadne strane'', rimejk klasičnog holivudskog klasika, ljubavno-dramskog mjuzikla iz 1961. godine koji je režirao tandem Robert Vajz i Džerom Robins po originalnom brodvejskom mjuziklu iz 1957. godine.

(FoNet, Tanjug)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Stiven Spilberg želi da režira televizijsku seriju

Pojavljujući se u epizodi podkasta "Smartless", Spilberg je otkrio da bi želeo da režira televizijsku seriju u budućnosti.

.

Zlatni globusi filmovima "Fabelmanovi" i "Duhovi ostrva"

U Holivudu su dodeljene filmske nagrade Zlatni globus, što je prva velika dodela nagrada ove sezone.

.

Spilberg odabrao pet najboljih glumaca svih vremena

Stiven Spilberg je jedan od najtalentovanijih reditelja u svetskoj kinematografiji koji je sarađivao sa nekim od najboljih glumaca u tom…

.

"The Fablemans" je rekonstrukcija života Stvena Spilberga

Studio Universal predstavio je trejler za film "The Fabelmans" samo nekoliko sati nakon što je film premijerno prikazan na Filmskom…

.

Neotpakovana VHS kaseta "Povrataka u budućnost" prodata za 75.000 dolara

Kopija filma na danas zaboravljenom VHS formatu koja je bila u vlasništvu glumca Toma Vilsona, koji je igrao Bifa Tanena…

.

Na kauču 25 godina kasnije

Serija "Sopranovi" ove godine slavi 25 godina od početka emitovanja. Serija je od prve epizode zaintrigirala publiku, svojom neuobičajenom pričom…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo