...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Muzika

Otvoren konkurs za jedanaesto izdanje Femiksete

08.03.2023.

Femix kolektiv otvara konkurs za 11. izdanje kompilacije Femikseta koji je namenjen kompozitorkama, kantautorkama i bendovima sa ženskim autorskim učešćem iz svih muzičkih žanrova.

.

Dela koja umetnice šalju moraju biti autorska u trajanju do pet minuta, a organizatori ističu da se obrade ne prihvataju. Pored toga, uslov za prijavu jeste da kompozicije nisu snimljene pre 1. januara 2022. godine. Numere mogu biti studijski, u potpunosti softverski ili uživo, ali zadovoljavajućeg kvaliteta, snimljeni zapisi.

Kako je navedeno, ovogodišnji žiri, čiji je zadatak odabir numera koje će se naći na kompilaciji, činiće Ana Đurić Konstrakta, Bojana Vunturišević, Selena Simić, kao i Ana Anjuta Janković ispred kolektiva Femix. 

Kao i prethodnih godina, učešće na ovogodišnjem konkursu, pored objavljivanja pesme na kompilaciji, podrazumeva i dodatnu medijsku i radijsku promociju. Uz to i učešće na promociji izdanja, prilike za profesionalno usavršavanje, kao i podršku za dalji potencijalni rad sa domaćim izdavačkim i medijskim kućama, navode organizatori.

Kako biste učestvovale potrebno je popuniti formular za prijavu, kao i poslati kompoziciju u .wav formatu(48kHz na 24bit) putem sajta WeTransfer na adresu femixinfo@gmail.com do 3. aprila.

Prethodne kompilacije Femiksete možete pronaći ovde.


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Žene prilikom zapošljavanja izložene i rodnoj i starosnoj diskriminaciji

Sigurno ste bar jednom naišli na oglase za posao u kojima se traži konobarica, čistačica, prodavačica ili promoterka. Ili mlada…

.

Menstrualni proizvodi - neophodnost, a ne luksuz

Dok cene menstrualnih proizvoda rastu, u Srbiji i dalje nemamo podatke o rasprostranjenosti problema menstrualnog siromaštva.

.

Stipendije za master u Ženevi

Otvoren je konkurs za dodelu stipendija za  master studije na Univerzitetu u Ženevi u narednoj školskoj godini. Stipendije dodeljuje MEIG…

.

Mladi danas više senzibilisani za prepoznavanje seksualnog uznemiravanja

Istraživanja, kao i iskustvo organizacija koje rade sa mladima, pokazuju da su mladi danas više senzibilisani da prepoznaju različite oblike…

.

U društvu u kome nedostaje solidarnosti, usamljenost je velika

Pre deset godina, u Bezdanu nadomak Sombora počeli su prvi, letnji, feministički susreti. Tada su oni uglavnom okupljali ženska udruženja…

.

Osmi mart: snaga je da progovorimo i kažemo "ne"!

Danas je Osmi mart. Međunarodni dan žena. Dan kada se slavi borba za ravnopravnost, jednakost i ljudska prava žena. Na…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo