...
TRENUTNO18:00 - 19:00Superoperater

Društvo

Feministička likovna kolonija: poziv za umetnice iz regiona

05.06.2024.

Centar za devojke iz Niša objavljuje konkurs za učešće na 10. Feminističkoj likovnoj koloniji koja će biti održana od 22. do 28. jula u Sićevu. Pravo na učešće imaju umetnice starije od 20 godina, iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

.

Foto: Pexels

Feministička likovna kolonija pokrenuta je na 110 godina od osnivanja prve Likovne kolonije u Sićevu, čija je osnivačica bila slikarka i humanitarka Nadežda Petrović. Cilj Feminističke likovne kolonije je da osnaži 10 mladih umetnica kako bi uključile feminističke teme u svoj rad, te da im omogući da zajedno stvaraju i međusobno se povežu, kao i da im obezbedi javni prostor u kojem će izlagati svoju umetnost.

Tokom Feminističke likovne kolonije biće organizovan prateći program za učesnice.

Umetnicama su obezbeđeni putni troškovi koji će biti refudnirani nakon dostavljanja putnih karata Centru za devojke (učesnicama koje dolaze iz drugih zemalja troškovi će biti refundirani do kraja kolonije), smeštaj (7 noćenja sa svim obrocima), umetnički atelje i potreban materijal, kao i zajednička izložba.

Za prijavu za učešće potrebno je poslati motivaciono pismo i četiri rada u PDF ili JPG formatu na centarzadevojke@gmail.com. Rok za prijavu je 30. jun. Izabrane umetnice biće obaveštene o rezultatima do 5. jula.

Feministička likovna kolonija je dobila podršku od strane Švajcarske vlade, u okviru projekta “Kultura za demokratiju”, koji sporovodi Hartefakt fond. Koloniju su podržale i OAK i Trag fondacija.

A. K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Mladi u kulturi: potreba za jačom međusektorskom saradnjom

U beogradskom Domu kulture Silosi u četvrtak od 18 časova biće održan okrugli sto pod nazivom "ARTikulacija – Gde su…

.

Lufthansa: Klupski nastupi su stvarniji

Šestočlani bend Lufthansa, osnovan 2020. godine u Severnoj Makedoniji, već je postao značajan akter na regionalnoj muzičkoj sceni. Sastav čine…

.

Luka Rajić: Putovanje kroz kreativni proces

Debitantski album "Deca novog milenijuma" Luke Rajića, jednog od najperspektivnijih pop kantautora i izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni, izlazi u…

.

Preko EU kornera lakše do besplatnih putovanja!

Mladi ste i želite da putujete ali nemate novca- ništa zato! Postoje brojne mogućnosti u okviru različitih evropskih inicijativa i…

.

Priča o preživljavanju: od gradskog života do šumske jurte

Boravak u prirodi, van naseljenog mesta i svih pogodonosti koje pruža urbani život, verovatno je nešto o čemu mnogi od…

.

Joker Out: Snovi se ostvaruju

Joker Out su uspeli za svega nekoliko godina da poruše sve granice. Jedan bend iz Slovenije je postao poznat širom…

  • 17:40 Prava stvar
  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Superoperater
  • 19:00 Škripa
  • 20:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo