...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Počinje 15. Exit festival

09.07.2015.

Exit festival, koji ove godine slavi 15 godina postojanja, počeće danas na Petrovaradinskoj tvrđavi, a kako glavne zvezde u narednim danima na oko 20 bina će se smenjivati između ostalih, Clean Bandit, Tom Odel, Faithless, Manu Chao, John Newman, Motorhead, kao i mnogi drugi aktuelni izvođači.

.

Egzit će na petrovaradinskoj tvrđavi trajati do nedelje 12. jula, a kako je za O radio rekla portparolka festivala Jelena Galetin, organizatori očekuju da će ove godine biti ostvarena rekordna poseta, jer je prema dosadašnjim podacima karte za pojedine dane festivala kupilo više od 40 hiljada ljudi.

"Prema najavama u petak, a posebno u subotu očekujemo rekordnu poseta na festivalu, a postoji mogućnost da upravo subota bude Sold Out. Kroz kapije festivala narednih dana proći će dnevno više od 40 hiljada ljudi", kazala je Galetin.

Prvog dana festivala Main Stage će otvoriti stari rokeri Goblini, čiji nastup se očekuje oko 20 časova, a nakon njih na binu izlaze Eagles of Death Metal. Kasnije u toku večeri pred publiku dolazi i neverovatna Emeli Sande i Clean Bandit, koji su ubrojani među najveće zvezde ovogodišnjeg izdanja festivala.

Na Dance Areni, koja je posvećena ljubiteljima elektronske muzike, danas će nastupiti DJ-evi Lea Dobričić, Dejan Milićević i kao najveće zvezde Adam Beyer i Joseph Capriati. Očekuje se da će njihovi nastupi početi oko dva sata iza ponoći, dok će oko četiri ujutru pred masu na Dance Areni izaći Chris Liebing.

Nastupe na takozvanoj Fusion bini otvoriće Bobo Knežević, a tokom večeri ova bina ugostiće prvog dana Partibrejkerse, a oko četiri ujutru pred publiku će izaći jedan od trenutno najzanimljivih i najpopularnijih bendova u Srbiji Artan Lili. Urban & 4 danas neće nastupiti zbog smrtnog slučaja. Umesto njega će se na binu popeti Darkwood dub

Festivalski kamp je ove godine spreman da primi više od pet hiljada ljudi, a nalazi se na omiljenoj novosadskoj plaži Štrand, a pristigli kamperi zadovoljni su ovogodišnjom lokacijom, jer se nalazi pored reke. I u kampu će žurka biti na programu 24 sata, gde će nastupati razni DJ-evi, kako bi atmosfera bila non-stop u festivalskom duhu.

U Novom Sadu uvedene su tri nove linije gradskih autobusa koje će saopbraćati između Železničke stanice, Petrovaradinske tvrđave i kampa, a Železnice Srbije će do 13. jula imati vanredni voz relaciji Novi Sad - Beograd, koji će svakodnevno polaziti iz Novog Sada u 4.15 sati.

Na samom festivalu posetioci će moći da plaćaju specijalizovanim elektronskim karticama, a pristigli posetioci svoje festivalske narukvice moći će da preuzmu na punktu kod ulaza na festival, takozvanom Lovotursu svakog dana do jedan sat iza ponoći.

Nakon Exita žurka se iz Novog Sada seli na plažu Jaz u Budvi u Crnoj Gori, gde će od 15. do 18. jula biti održan Sea Dance festival, kao deo Exit avanture.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Četvrtak donosi novi Exit

Ovogodišnji Exit festival počeće u četvrtak, 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a među najvećim zvezdama su Ellie Goulding,…

.

Omladina fest počinje u subotu

Ovogodišnji subotički "Festival Omladina" biće održan u subotu i program će se sastojati iz takmičarskog i revijalnog dela. Mladi bendovi…

.

Počinje Nedelja mode

Internacionalni festival mode i dizajna "Serbia Fashion Week" ugostiće i ove godine više od 50 svetskih i domaćih modnih dizajnera.…

.

Uskoro počinje snimanje drugog dela crtaća "Frozen"

Ljubitelji animiranog hita "Frozen" (Zaleđeno kraljevstvo) imaju razloga da se raduju jer će krajem marta početi snimanje nastavka ovog crtaća.

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo