...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Četvrtak donosi novi Exit

06.07.2016.

Ovogodišnji Exit festival počeće u četvrtak, 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a među najvećim zvezdama su Ellie Goulding, Bastille, The Vaccines i David Guetta.

Na Exit ove godine dolaze i sada već defitinivno rezidenti festivala The Prodigy, kao i legendarni George Clinton, Wiz Khalifa, Gramatik iz Slovenije, pankeri Anti Flag i Cock Sparrer. Stage menadžeri su se svojski potrudili da se za svačiji ukus pronađe po nešto!

.

Bine festivala rezervisane su i za domaće i regionalne izvođače, među kojima su Bad Copy, Božo Vrećo i Disciplin A Kitchme. Line up možete pregledati i na sajtu Exita. O radio će onima koji nisu uspeli da izdvoje vreme i dođu na festival, obezbediti LIVE prenose sa Fusion bine.

Brojni gosti sa svih meridijana i iz više od 60 zemalja sveta već su uveliko počeli da stižu u Novi Sad, a organizatori su poručili da je spremno za sutrašnji početak magičnog Exit festivala. Pristigli su gosti sa svih kontinenata, a ove godine se očekuje povećanje broja stranih turista za čak 30 odsto u odnosu na prošlogodišnje izdanje.

Pored gostiju iz Velike Britanije, Holandije i svih zemalja u okruženju, ove godine pojačano su došli gosti iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije, a tu su i gosti iz Meksika, Argentine, SAD, Kanade, Brazila, Južnoafričke republike i udaljenih Kine i Japana.

aaaaaaaaaaaaaaa

Mapa Exita

Kapije festivala biće otvorene od 19 sati, a očekuje se da će svake večeri kroz njih proći 45-50.000 ljudi. Nastupiće više od 700 izvođača na oko 20 bina i festivalskih zona! Prognoze pokazuju da nas očekuje sunčano i toplo vreme tokom festivala. I ove godine organizatori Exit festivala obezbedili su za posetioce smeštaj u kampu "Exit Village", čiji je kapacitet od tri do četiri hiljade mesta i nalazi se na novosadskoj plaži Štrand.

Direktor festivala Dušan Kovačević rekao je ranije za O radio da su ove godine pojedine bine doživele veliku ekspanziju, te da će biti vraćene tribine i razgovori o važnim društvenim temama.

"Ono što mogu ekskluzivno da najavim jeste povratak Zip line-a na Tvrđavu, kao i nekoliko akrobatskih senzacija. Prvi put će ove godine biti na Fusion instaliran pravi PUB", rekao je Kovačević u intervjuu za O radio.

exitpoco jpg

On je na otvaranju Regionalnog sajma omladinskog turizma Youth Fair najavio da će, osim Revolution festivala u Rumuniji, Sea Dance festivala u Budvi i Youth Fair-a, Exitova ponuda letnje zabave uskoro biti obogaćena još jednim festivalom u jednoj od zemalja regiona.

Uz slogan "Uživajte odgovorno", Agencija za bezbednost saobraćaja, kompanija Heiniken i Exit Fondacija pružaju mogućnost posetiocima festivala da se, putem sajta EXIT Trip, prijave za besplatan autobuski prevoz na relaciji Beograd – Novi Sad. Broj mesta je ograničen, pa su organizatori pozvali posetioce da se što pre prijave.

Ovogodišnji Exit trajaće od 7. do 10 jula, nakon čega se žurke sele na plažu Jaz u Budvi i na Sea Dance festival od 14. do 16. jula.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Omladina fest počinje u subotu

Ovogodišnji subotički "Festival Omladina" biće održan u subotu i program će se sastojati iz takmičarskog i revijalnog dela. Mladi bendovi…

.

Počinje Nedelja mode

Internacionalni festival mode i dizajna "Serbia Fashion Week" ugostiće i ove godine više od 50 svetskih i domaćih modnih dizajnera.…

.

Uskoro počinje snimanje drugog dela crtaća "Frozen"

Ljubitelji animiranog hita "Frozen" (Zaleđeno kraljevstvo) imaju razloga da se raduju jer će krajem marta početi snimanje nastavka ovog crtaća.

.

Počinje 15. Exit festival

Exit festival, koji ove godine slavi 15 godina postojanja, počeće danas na Petrovaradinskoj tvrđavi, a kako glavne zvezde u narednim…

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo